Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj18.08.2009, 12:05 (UTC)    
Mesaj konusu: beyler alexe rank ne oluyorr yardımm

beyler alexe rank ne oluyorr yardımm Confused
______________


Mesaj18.08.2009, 12:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

Alexa Rank Nedir
Amazon.com'un yan kuruluşu olan Alexa kendi geliştirdiği bir takip sistemi ile tabiri yerindeyse internetin analizini yapan bir firmadır. Alexa araç çubuğu ile sitelerin ziyaret sıklıklarını takip etmekte ve belirli periyotlar arasındaki değerler üzerinde Google Pagerank kadar karmaşık olmayan bir sistemle gezilen sitelerin sıralamalarını yayınlamaktadırlar.

Alexa'nın istatistik yaklaşımını temel anlamı ile anketörlerin yaptığına benzetebiliriz. Yani belirli bir grup üzerinde yapılan analizden genele varan bir değerlendirme yapmak ve bunları yayınlamak. Ankete benzer yaklaşımından dolayı Alexa.com'un istatistiklerine şüphe ile yaklaşılsa da internet üzerinde web sitelerinin erişilebilirlikleri üzerine başka bir kaynak bulunmadığı için alanında otorite kabul edilmektedir. sitelerin ziyaretçi erişim oranları ve reklam pastasından alacakları paylar Alexa.com verilerine dayandırılarak hesaplanmaktadır.

Alexa, sitenizi ziyaret eden kullanıcıyı günde kaç kere ziyaret ederse etsin o gün için 1 olarak saymakta ve hesaplarını buna göre yapmaktadır. Sitenizin sıralaması hesaplanırken günlük ziyaretçi sayısı ve ziyaretçilerin gezdiği sayfa sayıları göz önüne alınmaktadır.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu