Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj28.08.2009, 12:15 (UTC)    
Mesaj konusu: DDoS Attack on bedava-sitem

Due to a Distributed-Denial-of-Service-Attack (DDoS) on our servers today from 00:00 until 12:00 (CEST) numerous websites where only seldom or not at all reachable. As a result the delivery of both your domains and our websites was disturbed.

Already a few minutes after the attack started we were working on a fix for it. We apologize for the trouble caused.

Your bedava-sitem Team

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sayisiz Websiteleri bugun gece 00:00 itabariyle 12:00´e kadar ulasim saglanimi ya cok zor yada hic saglanilamamistir, bunun sebebi Serverimize yapilan Distributed-Denial-of-Service-Angriff (DDoS) saldirisidir. Bundan dolayi Sitelerinize ve Bedava-Sitem paneline ulasim saglanilamamistir.

Saldirinin baslamasindan hemen bir kac dakika sonra sorunun kaldirilmasi calismalarina baslanilmistir. Bu durumdan dolayi sizden Özür dileriz.



bedava-sitem Team´niz


En son the-bedava-sitem-guys tarafından 28.08.2009 14:48:29 tarihinde değiştirildi, toplam 9 kere değiştirildi
Mesaj28.08.2009, 22:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

Distributed-Denial-of-Service-Angriff (DDoS)



DoS yani açılımı Denial of Sevice olan bu saldırı çeşidi bir hizmet aksatma yöntemidir.Bir kişinin bir sisteme düzenli veya arka arkaya yaptığı saldırılar sonucunda hedef sistemin kimseye hizmet veremez hale gelmesi veya o sisteme ait tüm kaynakların tüketimini amaçlayan bir saldırı çeşididir.Birçok Yöntemle Hizmet aksatma saldırıları gerçekleştirilebilir.
Genellikle kullanılan yöntemler üç sınıf altında toplanabilir.
Bant Genişliğine Yönelik Ataklar
Protokol Atakları
Mantıksal Ataklar.

DDoS atakları Nedir?

Bir saldırgan daha önceden tasarladığı BİR ÇOK makine üzerinden hedef bilgisayara saldırı yaparak hedef sistemin kimseye hizmet veremez hale gelmesini amaçlayan bir saldırı çeşididir. Koordineli olarak yapılan bu işlem hem saldırının boyutunu artırır hem de saldırıyı yapan kişinin gizlenmesini sağlar. Bu işlemleri yapan araçlara Zombi denir.
Bu saldırı çeşidinde saldırganı bulmak zorlaşır. Çünkü saldırının merkezinde bulunan saldırgan aslında saldırıya katılmaz. Sadece diğer ip numaralarını yönlendirir.Eğer saldırı bir tek ip adresinden yapılırsa bir Firewall bunu rahatlıkla engelliyebilir. Fakat saldırı daha yüksek sayıdaki ip adresinden gelmesi Firewall un devre dışı kalmasını sağlar(Log taşması firewall servislerini durdurur).İşte bu özelliği onu DoS sadırısından ayıran en önemli özelliğidir.


Kanuna uygun olarak bilişim sistemlerine yerleştirilmek veya işlenmekle beraber muhafazaları için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaması nedeni ile kişisel verilerin başkasının eline geçmesine veya bozulmasına veya zarar görmesine neden olan kimse hakkında bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası verilir.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu