Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.09.2009, 16:19 (UTC)    
Mesaj konusu: Tanjevic '12 Dev Adam'ı açıkladı

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri için yarın Polonya'ya gidecek (A) Milli Takım'ın kadrosu belli oldu.

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri için yarın Polonya'ya gidecek (A) Milli Takım, İstanbul bölümündeki hazırlıklarını gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.

Yaklaşık 2 aydır yurt içi ve yurt dışı kamplarıyla yoğun bir program uygulayan milliler, İstanbul'daki son hazırlığını bugün gerçekleştirdi ve kamp dönemini bitirdi.

Antrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda çalışan milliler, ilk bölümde Ozan Şirikçi nezaretinde kondisyon çalışması yaparken, ikinci bölümde ise taktik maç oynadılar.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile federasyon yönetim kurulu üyesi Hüsnü Karagözoğlu da çalışmayı izlerken, Demirel, antrenman sonrası yaptığı kısa konuşmada, oyunculara Avrupa Şampiyonası'nda başarılar diledi.

Saha ortasında gerçekleştirilen kısa toplantının ardından milli takım oyuncuları, kendilerine ikram edilen baklavaları yedi.

KADRO 12'YE İNDİ

Polonya'da 7-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek şampiyona öncesi (A) Milli Takım kadrosu 12 oyuncuya indirildi.

Yeni sezonda Kepez Belediyesi'nde forma giyecek Fatih Solak, Milli Takım Antrenörü Tanjevic tarafından, 2 aylık kamp döneminin ardından kadrodan çıkarılan son isim oldu.

Millilerin bugünkü antrenmanı sonrası açıklamada bulunan Tanjevic, teknik olarak Oğuz Savaş'ı 4 numarada kullanmayı denediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Oğuz 4 numara için yavaş kaldı. Kadromuzda çok oyuncu vardı ve birini takımdan kesmemiz gerekiyordu. Fatih Solak hazırlık kampı boyunca çok iyi çalıştı ve çok iyi performans sergiledi. Ancak bu taktiksel hamleydi. Ersan İlyasova'nın arkasında power forvet olarak oynayacak bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Bu yüzden 4 numarada oynayabilen Barış Hersek'i tercih ettim. Fatih'e çalışmalarındaki ciddiyeti ve göstermiş olduğu performanstan dolayı teşekkür ederim.''

KEREM GÖNLÜM, DOPİNGDEN GİDEMEDİ

Milli takım aday kadrosunda yer alan Efes Pilsenli oyuncu Kerem Gönlüm, dopingli madde kullandığı gerekçesiyle daha önce aday kadrodan çıkarılmıştı.

Kerem Gönlüm'ün yanı sıra kamp çalışmalarına milli takımla başlayan Cevher Özer, Cemal Nalga, Evren Büker de daha önce çeşitli nedenlerle kadrodan ayrılmıştı. Milli takımda son olarak Fatih Solak çıkarıldı ve kadro 12 oyuncuya indi.

Milli takım aday kadrosuna ayrıca Ümit Sonkol da davet edilmiş, bu oyuncu daha sonra (B) Milli Takım kadrosuna gönderilmişti.

İŞTE 12 KİŞİLİK KADRO

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda başarı kovalayacak (A) Milli Takım'ın 12 kişilik kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Barış Hersek (Banvit), Engin Atsür (Beşiktaş Cola Turka), Ender Arslan, Kerem Tunçeri, Sinan Güler (Efes Pilsen), Oğuz Savaş, Ömer Faruk Aşık, Ömer Onan, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Hidayet Türkoğlu (Toronto Raptors), Bekir Yarangüme (Türk Telekom).

OYUNCULAR KAMPTAN MEMNUN

(A) Milli Basketbol Takımı oyuncuları, yoğun geçen hazırlık döneminin iyi geçtiğini söylediler.

Takımın kaptanı Hidayet Türkoğlu, Avrupa Şampiyonası öncesinde hazırlık döneminin çok iyi geçtiğini belirterek, ''Efes Cup sonrasında geçirdiğimiz bir haftalık çalışma periyodunu da en iyi şekilde değerlendirerek eksiklerimizi kapatmaya çalıştık. Polonya'da öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak. Litvanya'yı ilk maçta yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz'' dedi.

Millilerin ikinci kaptanı Kerem Tunçeri ise bundan sonra her şeyin sahada konuşulacağını ifade ederek, ''Kamp dönemini bugün bitirdik. İyi bir takımız ve geçen sene elemelerde gösterdiğimiz başarıyı Polonya'da sürdürmek istiyoruz'' diye konuştu.

Milli takımın genç oyuncularından Ömer Aşık da antrenman öncesinde yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:

''Eksiklerimizi gidermeye çalıştık. Avrupa'nın en iyi takımlarının mücadele edeceği bir şampiyonada oynayacağız ve biz de iyi bir takımız. Litvanya maçını kazanarak şampiyonaya başlarsak, bunun gerisinin de geleceğini düşünüyorum.''

YARIN POLONYA'YA GİDECEKLER

Milli takım, İstanbul'daki hazırlıkların ardından şampiyonadaki maçlarını yapmak üzere yarın Polonya'ya gidecek.

''12 Dev Adam'' teknik heyeti ve oyuncuları, yarın öğlen saatlerinde özel uçakla Polonya'ya hareket edecek.
Mesaj04.09.2009, 17:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

SaoL Wink
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu