Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.09.2009, 10:37 (UTC)    
Mesaj konusu: Google de Ust Sıraya Cıkmanın YOlu (Kesin)

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar bildiğiniz gibi bir çok web sitesi sahibi tasarımlarını bitirdikden sonra google gibi müthiş bir arama motorunda en üst sırada olmayı hedefler.
Bunu yapmak çok basit değildir daha tasarıma başlamadan önce google hakkında bilginiz olması gerekir.
Google 2.000.000 değişken ile sitenizi tarar ve her ne kadar bu işi bilsenizde bu algoritmayı tamamen çözmeniz imkansız gibidir. Fakat bazılarının bilmediğini siz bilirseniz sizi diğer siteler arasından çekip üst noktalara koyar..
Bende oturdum siz web sitesi sahiplerine diğer sitelerden sıyrılıp google de üst sıralarda çıkmanız için bir yazı hazırladım.Eksik gördüğüm veya yeni birşeyler bulduğumda ekleme ve düzenleme yapacağım.. Aynı zamanda webmaster ler için bir e-book hazırlıyorum hazır olduğunda yine TRDestek üzerinden indirebilirsiniz.

Aşağıda yazdığım makale tamamen kendime ait olup kaynak gösterildiği taktirde kullanabilirsiniz..

* Site altında bulunan menüler her zaman google açısından iyidir.Çünkü google robotları siteyi yukardan aşağıya doğru tarar ve direk menülerin içine yayılır.Menüler <h1> kodu ile yazılması yada css bir menü google in ilgisini daha çok çekecektir.
* Metatag yazarken bunu metatag çöplüğüne döndürmeyin.
* Sitenizin Keywords unu hazırlarken her sayfanın keywordsunu ayrı ayrı hazırlayın ve hazırladıgınız kelimeler en çok kullanılan , içeriğe uygun olan 20 kelimeden oluşsun.
* Description’u yazarken ziyaretçiyi çekecek ve spama girmeyecek şekilde hazırlayın, bir bakıma bu bölüme yazdıklarınız sayfanın slogonudur.
* Title yazarken kısa olmasına dikkat edin.Kullandığınız title google için değerlidir, titlenizde sayfa içn önem taşıyan ve en çok aranan kelimeler olmalıdır.
* Sitenizi tasarlarken tablo kullanmaktan kaçının, örneğin ‘table,td,tr’ gibi. Bunların yerine ‘div’ kullanmanızı tavsiye ediyorum.
* Sitenizin büyüklüğünün de hafif olması size bir avantaj sağlar. Rakibiniz olan diğer siteleri tararken robotlar okumayı yarım bırakabilir veya siteniz daha hızlı tarandığından robotlar daha çabuk tarayıp linklerinize daha kolay ulaşır.
* Anasayfanızda yada diğer sayfalarda o sayfa için belirlediğiniz anahtar sayfa içerisinde %7 oranında yazmanız iyidir.Kasmak istediğiniz kelimeyi daha çok yazarsanız google bunları spam olarak algılayabilir.Buda siteniz açısından hiç iyi olmayacak sebeplere neden olur.Ayrıca sayfada ön plana çıkmasını istediğiniz kelimelerde <h1> tag’ını kullanın google bu kelimelerin önemli olduğunu anlar fakat bunu yaparken abartmayın her sayfada 3-4 tane kullanım idealdir.
* Sitemizde tablo yerine div kodu kullanmanız gerektiğini söylemiştim şimdi bu div kodlarını kullandık dan sonra div kodunu kapatmadan sayfanız içerisinde link verin. Linkleri gerekli sayfalarınızı bağlayacak şekilde link verin.Böylelikle google işinizi ciddi anlamda yaptığınızı ve diğer sayfalarınızında önemli olduğunu görecektir.
* Yaptığınız bütün alt sayfalara tag lar ekleyin ve ilgili taglar olsun.Hatta sabit sayfalardan oluşan bir site yapıyorsanız aynı sayfayı kopyalayın ve ismini değişerek altına tag olarak ekleyin tabi içerik de biraz oynamanızda yarar var daha kaliteli olacaktır.
* Sayfalarınızın içeriğini yazarken sayfalarda benzer kelimeler kullanın ve önemli bulduğunuz kelimelerin altı çizgili ve kalın yapın.
* Alıntı içerik yazmak yerine özgün içerik tercih edin.Eğer bir alıntı içerik ekleyecekseniz de yazının içerisine ekleme yapın mesela kendi düşüncelerinizi ve yorumlarınızı ekleyin.
* Sitenizi spamla doldurmayın.Lüzumlu lüzumsuz yere sitenizde kelime çokluğu yapmayın ve alakalısız şeyler yazmayın. Bunun yerine hangi kelimede üst sıralarda çıkmak istiyorsanız o kelimenin eş anlamlarını kullanın.
* Siteyi sürekli güncel tutmaya çalışın.Sitenize günde en az 1 özgün içerik ekleyin eğer o kadar zamanım yok diyorsanız sitenizin içeriğindeki başlıkları değişin.
* Sitenizdeki linklere kullanıcıların kolaylıkla ulaşabileceği bir sitemap.html hazırlayın.
* google ve diğer arama motorlarına tasarım yapmayın kullanıcılara hitap edicek tasarım yapın google size hak ettiğiniz değeri verecektir.
* Sayfalarınızda benzer kelimeler kullanın örneğin webtasarım kullanmışsanız E-ticaret , web dizayn gibi kelimeler kullanabilirsiniz.
* Sitenizin hazır olduğuna inanıyorsanız ilgili sitelerle link değişimi yapın sitenizi backlink çöplüğüne döndürmeyin ve link değişimi yaparken bunu abartmayın, karsılıklı link değişimi yerine çapraz link değişimi yapın zaten google içn önemli link değişimi budur.
* URL adresinizi google a mutlaka yollayın ve sonrada site haritanızı google a gönderin.
* Robots.txt hazırlayın ve mutlaka ‘ref’ li bağlantıları giderin. Bunu




Kod:
User-agent: *
Disallow: /*ref=*
Şeklinde robots.txt dosyasına uygulayabilirsiniz.

* Sitenizi sadece google a değil Yahoo , Open Directory Project , Dmoz gibi dizinlerede ekleyin.
* Siteniz için contact,support,info,webmaster gibi mailler açın en azından google sizi süreli banladığında neden banlandığınıza dair mal atar ve bunu görebilirsiniz.
* google de üst sıralarda çıkmak için keyword kasmaya başlamayın.Bunu 2-3 haftada backlink alarak yayın ve daha sonra bunu yavaş yavaş arttırın backlink alırken ilgili sitenizle alakalı sitelerden olursa bu sizin için artı bir avantaj sağlayacaktır. Unutmayın ki SEO biraz sabır gerektiren bir şeydir.
* Sitenizin sadece anasayfadan oluşmadığını bilin ve backlink alırken bunlarada özen gösterin

______________
Arrow www.The-Nuke.Tr.Gg Arrow KESİN PAGERANK YÜKSELT Arrow Siteni Googlede İndexletArrow
Mesaj04.09.2009, 10:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

teşekkürler
______________
Siteme yazar arıyorum ..
30 özgün yazı yazana 500 mb host veriyorum .
Mesaj04.09.2009, 16:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu dediklerin bs de gecerlimi ve aşagıdaki txt
User-agent: *
Disallow: /*ref=*
Şeklinde robots.txt dosyasına uygulayabilirsiniz
Mesaj04.09.2009, 18:32 (UTC)    
Mesaj konusu: <konusuz>

Kesinlikle GAçerli O Dosyalrı MYney ve fileden vs. upload yerlerine kayıt edip kod olark link veirsen HEryerde Geçer
______________
Arrow www.The-Nuke.Tr.Gg Arrow KESİN PAGERANK YÜKSELT Arrow Siteni Googlede İndexletArrow
Mesaj24.04.2010, 10:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

bs-yazilimciniz yazmış:
Bu dediklerin bs de gecerlimi ve aşagıdaki txt
User-agent: *
Disallow: /*ref=*
Şeklinde robots.txt dosyasına uygulayabilirsiniz


Evet arkadaşın paylaşımı doğru ama google da ilk sırada çıkmak için o kodlar yetersiz.

Google a kayıt olup siteni doğruladıktan sonra o bahsettiği kodları google zaten kendi robot.txt dosyası içinde sana verir. Yani bu kodları google ın bulması için google a kayıt olmanız gerekir.

Bir örnek vermem gerekirse bu yöntemle google a kayıt edilmiş bir sitede çıkan sonuçlarda bu kodlar yer alır.

Google da site reklam merkezi ni aratırsanız ilk sonuç olarak o site çıkacak ama açıklama kısmında siteye veilen kodlar gözünüze ilişecek.
Mesaj24.04.2010, 10:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

konunun yeri http://www.bedava-sitem.com/forum/viewforum.php?f=15 burası olması lazım.. Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu