Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj11.12.2009, 20:09 (UTC)    
Mesaj konusu: Noel'in ( Yeni Yıl'ın ) " TADI " Kaçtı.

Noel'in ( Yeni Yıl'ın ) " TADI " Kaçtı.

Merhaba Arkadaşlar ;


ALMANYA’da Noel'e geri sayım başladı, ancak sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, bu heyecanı azaltıyor. Son rakamlar, ılık havaların Noel tatlılarının satışlarını düşürdüğünü ortaya koyuyor.


Almanya'da Noel deyince akla kent merkezlerine kurulan Noel pazarları, Noel süsleriyle süslenmiş çam ağaçları, soğuk Aralık akşamlarına eşlik eden “Glühwein” adındaki Noel'e özgü sıcak şarap gelir.

Noel döneminin en vazgeçilmez unsurlarından biri de yine yalnızca bu dönemde piyasaya sürülen çeşit çeşit tatlılardır.

Ancak Noel in soğuk hava ile özdeşleştiği Almanya’da, bu yıl sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Noel havasına olduğu kadar ekonomiye de olumsuz yansıdı.

Noel’e özgü tatlılar da bu durumdan payına düşeni aldı. Almanya’da faaliyet gösteren şekerleme ürünleri ticareti derneği Sweet Global Network’ün verilerine göre, bu yıl ılık havalar yüzünden Noel tatlılarına ilgi azaldı, satışlar düştü.

Şekerleme ve tatlı branşı her Noel döneminde ortalama 327 milyon euro kazanç sağlıyor.

Çikolata için bekleniyor

Almanlar, çikolatadan yapılan Noel babalar ve diğer Noel dönemi çikolata ürünleri için ise yıllık ortalama 460 milyon euro harcıyor. Sweet Global Network şekerleme derneğinin sözcüsü, bu sene çikolata satışının gerileyip gerilemeyeceği hakkında ise Aralık ayının sonunca net bir açıklama yapılabileceğini belirtti.

Şekerleme branşı, gelecek günlerde havanın soğumasını ve gerileyen tatlı ve şekerleme satışlarının yeniden yükselmesini umuyor. Pek çok işletme, yıllık kazancının büyük bölümünü Noel ve Paskalya gibi dini bayram dönemlerindeki satışlardan elde ediyor.

[color=red]Rekor Fransızlarda

Uluslararası bir karşılaştırma yapıldığında, tatil günlerinde tatlıya en düşkün olan halkın Fransızlar olduğu ortaya çıkıyor.

Fransızlar, mevsimsel ya da dönemsel tatlı gıdalar için yıllık 1 milyar 300 milyon euro harcıyor.



İyi Eğlenceler.


XxKoD
Mesaj12.12.2009, 06:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu haber, bedava-sitemin alman serverinde yapılmalıdır Smile
______________
arkadaşlar bedava-sitemde boşuna vakit kaybetmeyin...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu