Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj29.12.2009, 15:48 (UTC)    
Mesaj konusu: Hastalara ve öğrencilere at ve eşek eti yedirmişler!



Tarım İl Müdürlüğü tarafından Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi'nde bulunan Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na 2 firmanın verdiği yemeklerde at ve eşek eti kullanıldığı ortaya çıktı. Vali İlhan Atış, "İnsanlar buraya tedavi olmaya geliyor. Onlara at ve eşek eti yedirmek büyük bir saygısızlık. Yazıklar olsun"dedi.

Adana'da bir kasabın at ve eşek kesip, etini sattığından şüphe eden Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, kasabı takibe aldı. Kasabın et sattığı yerler arasında hastane ve Çukurova Üniversitesi'ndeki Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na yemek yapan firma olduğunu belirledi. Bunun üzerine Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile öğrenci yurdunun yemekhanesinde inceleme yapıldı. Etlerden alınan numunelerin at ve eşek eti olduğu belirlendi. Yapılan incelemeler sonucunda 2 yemek firması ve kasap inceleme tamamlanıncaya kadar kapatıldı. Adana Valiliği de hastane ve yurda yemek veren firma ile anlaşmaları iptal etti.

VALİ: "YAZIKLAR OLSUN

" Vali İlhan Atış, yapılan incelemede etin tek tırnaklı hayvanlara ait olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "Burası 2 milyonluk bir kent. Tüm kentlerde olabilir bizde de var. Daha öncede ortaya çıkmıştı. Daha öncede çıktığı için yetkili daireler Tarım İl Müdürlüğü ve diğer kurumlar çok sıkı çalışıyorlar. Personel ve araç sayısını artırarak, bakanlığımız da biz de önem veriyoruz" dedi.

Firmalarla alışverişin kesildiğini belirten Atış, "İkinci kez tahliller yapılıyor. Sonuca göre hareket edeceğiz. Çok büyük miktarda ya da hepimizi rahatsız edecek miktarda olduğunu düşünmüyorum. Az da olsa insanları rahatsız ediyordur. Önlemek için arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Sanıyorum ki asgariye inmiş durumda" diye konuştu. Gözaltına alınmaların ikinci tahliller gelmeden olamayacağını ifade eden Adana Valisi İlhan Atış, "İnsanlar buraya tedavi olmaya geliyor. Onlara at ve eşek eti yedirmek büyük bir saygısızlık. Bunun hastanede olmasına şaşırmamak lazım. Çünkü Adana'nın her tarafında at ve eşek eti satılıyor. Yazıklar olsun" diye konuştu.
______________
2010 Örnek Site Yarışmasında Dereceye Giren tr.gg sitemiz
Siteyi Görmek için hemen linke tıkla ==> http://antalya-gezgini.tr.gg/
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu