Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj10.01.2010, 17:19 (UTC)    
Mesaj konusu: İframe ile Toplist Hadisesi

Uzun süredir bu konu hakkında 1-2 satır bişeyler karalamak istiyordum. Az önce de mIRCTurk'ün düşüşü ile ilgili konuyu gördüm yazmaya karar verdim.

Şimdi biliyorsunuz bu toplist olayı. Adam 3-4 gününü ayırıyor 100lerce topliste ekliyor sitesini, verilen kodları atıyorum toplist.php de noindex kullanarak topluyor. Bunuda iframe ile basıyor indexine veya hitli sayfasına oh ne ağla gelsin karşılıksız kalıcı yüksek PRli backlinkler.!!

MT (mIRCTurk) 'yi örnek vericem. 6 yıllık bir site. aşağı yukarı aradaki aksaklıklar hariç 4 yıldır zirvede! Neoldu da peki bu site bugün 2. veya 3. sıraya düştü?
Güncel mi kalamadı? hayır sürekli günceldi.
Host sorunu vs başka sorunlar mı yaşadı? Hayır hiç kapalı görmedim...

E peki neydi MT'nin hatası? Şuydu bu bahsettiğim toplist olayını yapmadı! Faturasını da 6 yıldır mirc alanında hizmet vermesine rağmen yerini 1 2 senelik sitelere kaptırmakla ödedi.. Ha noldu şimdi? MT de baktı olacak gibi değil başladı topliste.. girerseniz indexinde iframe'yi görürsünüz.. Gerçekten çok üzücü bir durum...

Bu olayı bende kullandım 1 ay öncesine kadar. Ama iş öyle bir hal almıştıki. Birgün açıyorum sayfamı Kasper bağırıyor trojen bulundu.. hadi o kodu temizle.. Bigün açıyorum çat diye sayfamdan ***** siteye popup açılıyor.. onu temizle.. Bigün açıyorum kitliyor sayfayı.. E zararı kime bana mı yoo noindex'i basmışım ben google mi görecek? zararı kullanıcıya. Ziyaretçisini düşünmeyen sadece google'ı düşünen adama ben webmaster demem!

Açık konuşayım benim gizlim saklım yok. Birçok siteyi rapor ettim ben bu olayı kullanan. Gerçekten ağırıma gidiyordu. Ben oturuyorum özgün içerik olsun diye birçok şey yazıyorum. Para veriyorum kaliteli link alayım diye. Güzelim ne heveslerle açtığım siteleri link değişiminde harcıyorum. A sitesi geliyor basıyor toplisti hadii zirvede.. 1-2 de hitli başkas siteleri varsa oraya da basıyor değmeyin keyfine ozaman... Rapor konusu inanın 20'yi aşkın site rapor ettim. Ne oldu peki sonuç olarak? Türk yetkililer zayıf bulduğu 2-3 html'den oluşan sitelere ceza kesti.. Oturmuş hitli siteleri ellemedi bile! Adam kayırdı anlıyacağınız..

Bilmiyorum bu olayın sonu nereye varacak.. Google amca izlemeye devam mı edecek.. Türk yetkililer bir süre daha umursamazlarsa bir şekilde daha üst düzey yetkililere ulaşarak durumu açıklamayı düşünüyorum.

Kimileri pişkin pişkin "ee sende yap " diyebilir. varsın desin sadece gülerim..

Bu konudaki fikirleriniz neler arkadaşlar? Benim gibi düşünen arkadaşlardan bu yöntemi kullanan her siteyi rapor etmelerini istiyorum.. Belki verilen tepki artarsa google bi yaptırım uygular..

Biliyorumki bu konu pek çok arkadaşın hoşuna gitmeyecek. Bu olayda savunacakları bir yön varsa savunabilirler..

Saygılarımla..



Alıntıdır...
______________
Sitemiz Hakkında Yorumlarınız: http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=141163
Facebook Adresim: http://www.facebook.com/MaSTeR.DoGuSHaN
www.masterbs.tr.gg
Mesaj17.01.2010, 17:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilgi için saol
Mesaj17.01.2010, 22:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

saol
______________
Forum imzanız 468x60 boyutlarına uymadığından düzeltildi.(BenimSitem1993 tarafından.)
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu