Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.03.2010, 09:11 (UTC)    
Mesaj konusu: Korsanlar dalga geçiyor!



Mahkeme kararına rağmen The Pirate Bay hala açık!

Herkes onlara saldırıyor ama onlar adeta dalga geçiyor: İşte korsanların son marifeti...

Geçtiğimiz yılın büyük kısmında gündemi meşgul eden The Pirate Bay davasını anımsayacaksınız. Mahkeme ardına mahkeme, dava üzerine dava görüldü, korsanlar bu davaların büyük kısmını kaybettiler ve temyizde de umdukların bulamadılar. Fakat kapalı olması gereken site bir türlü kapanmadı. En son görülen davanın sonucun da The Pirate Bay bir kez daha ve kesin olarak suçlu bulunmuş ve içeriğindeki telif hakları korunan tüm eserlere ait torrent dosyalarının silinmesine ve Hollanda vatandaşlarını siteye almamasına karar verilmişti.

Mahkeme The Pirate Bay'i doğrudan korsanlıkla suçlu bulmamış ama korsanı desteklediği nedeniyle cezalandırmıştı. Son karada ise The Pirate Bay'in üç kurucusuna önlemlerin uygulanması için 1 Mart'a kadar zaman tanınmıştı.

1 Mart geldi geçti ama sitede hiçbir değişiklik yok.

The Pirate Bay kimin?

Tüm torrent dosyaları yerli yerinde durduğu gibi, Hollandalıların girişi de engellenmiş değil. Mahkeme kararına üç kurucu 1 Mart'tan sonra kuralların uygulanmadı her gün için adam başı 3000 Euro ceza kesilmesi gerekiyor. Fakat konuyla ilgili ısrarlı sorulara yanıt veren kuruculardan Peter Sunde, "Artık site ile ilgimiz yok. Biz siteyi elden çıkarttık, artık bizim sözümüz geçmez" diyor.

Mahkeme kararında sitenin değil, kurucuların suçlu bulunmuş olması üzerin korsanların geliştirdikleri bu yeni plan şimdilik hem kurucuların ceza almalarını engelliyor, hem de sitenin eskisi gibi çalışmaya devam etmesini sağlıyor. Bakalım korsanların bu ilginç hamlesine mahkeme nasıl bir karşılık verecek.
Mesaj05.03.2010, 15:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

vay vay vay Very Happy süpermiş yahu xD
Mesaj05.03.2010, 15:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

mr-graphi yazmış:
vay vay vay Very Happy süpermiş yahu xD


o site Türkiyede Olsaydı Her Türlü kaparlardı Laughing
______________
Geliyoruz sessiz ve derinden!...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu