Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.03.2010, 18:57 (UTC)    
Mesaj konusu: Brütal Legend

Brütal Legend

Brütal Legendİki sebepten dolayı Brütal Legend’i gözünüz kapalı satın alabilirsiniz. Tim Schafer, yani Grim Fandango’yu yaratan isim ve Jack Black.

Adını, Iron Maiden maskotu Eddie ve onun tasarımcısı Derek Riggs’den alan Eddie Rigg, kendi halinde bir grubun roadie’si, yani malzemecisidir. Metal müziğin can çekiştiğini düşünmekte ve grubunun müziğinden nefret etmektedir. (Haksız da sayılmaz, 80’ler metalinden, deri ceketler, uzun saçlar ve distortion’lar ekolünden gelenler, en iyi zamanlarını yaşamıyor.) Derken Eddie bir gün sahne altında kalır ve ateş iblisi Ormagöden tarafından, metalin şeytani Lord Doviculus tarafından katledildiği alternatif bir hikayeye ışınlanır. Eddie, bu alternatif gerçekliğin halkını ve metali, şeytani hükümdarlıktan kurtarmak için kendine bir ordu kurmalıdır, yani kafa sallayan headbanger’lar!

Brütal Legend, birden fazla tarzı, tutarlı bir şebeklik etrafında birleştiren, tarifi zor bir oyun. Savaş araçları kullanabileceğiniz gibi zamanı gelince bir RTS veya shooter da kullanabilirsiniz. Emin olabileceğiniz şey, aynen Grim Fandango’da olduğu gibi şakacı ve gayet iyi seslendirilmiş bir hikâye ile içli dışlı olacağınız.

Brütal LegendHair metal’in şeytani güçlerine karşı giriştiğiniz savaşın, karşılaştığımız en orijinal oyun olduğunu söyleyemeyeceğiz; yarışlar ve aksiyon şeklinde özetleyebiliriz. Fire Tribute, yani oyun içindeki para birimini kazanıp yeni upgrade’ler ve Eddie’nin metalmobil’i Deuce için yeni ciciler alabilmeniz için yan görevler de oynamanız gerekiyor. Mesela yol keyfini, kendi seçtiğiniz şarkılarla kaymaklandırmak için, Mouth of Metal almanız gerekiyor. Bu arada silahımız kocaman bir elektro gitar, cephanemiz ise çılgınca attığımız sololar. Bir de geri planda çalan heavy metal şaheserlerine kaptırırsanız, değmeyin keyfinize. Bu arada şarkılar, gerçek metal klasikleri, In Flames’ler, Manowar’lar ve benzerlerinden toplam 108 şarkı var!

Oyunun başına çivilenmenizi sağlayan asıl olay, dehşetli başarılı diyaloglar ve başta Jack Black olmak üzere, misafir komedyenler ve şarkıcılar tarafından yapılan seslendirmeler. Bir metal konseri organize ettiğiniz ve en çok izleyiciyi toplamaya çalıştığınız multiplayer modu, klasik multiplayer modunun yanında tadından yenmiyor.

Headbanger ordunuzu yönetmediğinizde, serbestçe gezecek kadar geniş bir oyun alanınız var. Ekranın kenarında bir minimap olmaması ne acı. Jack Black ve Tim Curry’nin başrolü harici Lemmy Killmister’a ve Ozzy Osbourne’a ve Lita Ford’a hazır olun.

Brütal LegendBrütal Legend’in oynanışı akıcı, kombolar rahat ve tatminkâr. Büyük savaşlar sırasında biraz elinizin dolandığı oluyor ve bu geçici değil. Diyaloglar ne kadar eğlenceli olsa da, takıldığınız ve geçmesi uzun süren kısımlarda biraz fazla tekrara giriyor. Yan görevler bazen tekrara düşüyor ve yeni bir şarkı açmak eziyete dönüşebiliyor. Sadece aksiyon peşindeki oyuncular, gerçek zamanlı strateji kısımlarından sıkılabilir. Boss’lar da bir zor, bir zor ki sormayın.

Son paragrafa aldırmayın, Brütal Legend, bitirdikten sonra tekrar oynamak isteyeceğiniz, sıkıldıkça multiplayer açacağınız, bizce yıllarca favorilerinizden biri olarak kalacak, geleceğin klasiklerinden biri.

______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu