Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.04.2010, 18:41 (UTC)    
Mesaj konusu: Sarah Campbell'den 100 Metre Serbest Dalış

37 yaşındaki ingiliz Sarah Campbell, kendisine ait olan 96 metrelik serbest dalış rekorunu kırmak için, bugün kolları sıvadı. Aynı zamanda yoga eğitmeni olan kadın, yeni rekor denemesini Bahamalardaki Long Island, adasında yaparak başarısız oldu.

Sarah:"Dibe deymeyi başardım. Yukarı doğru çıkarken de gayet, hızlı ve kuvvetli bir çıkış yakalamıştım. Bir an için gözüm karardı ve kendimi kaybettim. Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Bir kaç günlük dinlenme molasının ardından yeni bir deneme yapmak üzere tekrar hazır olacağım." Dedi.

Dalış kurallarına göre, dalgıçlar nefes almalarını sağlayacak hiçbir aracı, yanlarında götüremiyorlar. Yani suyun altına indiğinizde tamamiyle yalnız kalıyorsunuz. Yalnızca monofin kullanımına izin veriyor kurallar. Uzmanlar bu işin en zor kısmının yukarıya doğru çıkmak olduğunu söylüyor. Çünkü dibe doğru inerken, henüz nefesi yeni almış oluyoruz, ve bu nefes aşağı inene kadar bize yetebiliyor. İşin zor kısmı yukarı doğru çıkmaya başlarken başlıyor. Sarah,yoga yapmasınında bu rekorlara faydalı olduğunu söylüyor. Yoga sayesinde vücudunu daha iyi kontrol edebiliyor. Ve kalp atış ritmini sabit tutmayı başarabiliyor. Son denemesinde başarısız da olsa, Sarah hâla kadınlar kategorisinde hala 1. sırada rekortmen.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu