Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.06.2010, 19:08 (UTC)    
Mesaj konusu: İsrail Gemi Baskınına Soruşturma Açıyor .. !!

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail güçlerinin, Gazze'ye yardım malzemesi götüren gemilere kanlı baskını konusunda yaptığı açıklamada, ''operasyon konusunda soruşturma yapılacağını'' söyledi.

Barak, parlamentoda yaptığı açıklamada ayrıca, ''Gazze Şeridi'ne karşı uygulanmakta olan ablukanın farklı yollarla sürdürülmesi üzerinde de çalışma yapıldığını'' belirtti.

Barak bu açıklamaları, muhalefetin operasyon konusunda hükümete karşı verdiği gensoru önergesinin görüşülmesi sırasında yaptı.

İsrail'in Haaretz gazetesi, İsrail deniz komandolarının Gazze'ye yardım yolundaki Mavi Marmara gemisine yaptığı ve 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan baskınla ilgili bir devlet soruşturma komisyonu oluşturulmasını kararlaştırdığı ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bu konuyla ilgili açıklamayı bu akşam veya yarın yapmasının beklendiğini duyurdu.

Gazetenin internet sayfasında yer alan ve Kudüs'teki üst düzey bir kaynağa dayandırılan haberde, soruşturma komisyonunun uluslararası ve deniz hukuku konusunda uzman yargıçlardan oluşacağı ve en azından bir Amerikalı, iki uluslararası hukukçunun da gözlemci olarak komisyona davet edileceği bildirildi.

Habere göre, komisyon, İsrail donanmasının Mavi Marmara gemisine baskınını incelemenin yanı sıra, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı kapatma ile deniz ablukasının hukuki durumunu da değerlendirecek.

İsrail kabinesi, dün akşam bu konuda uzun süreli bir değerlendirme toplantısı yapmış, yapılan açıklamada, ''Gazze'ye yardım götüren filo konusunun aydınlatılmasının yollarının tartışıldığı'' belirtilmiş, soruşturma konusuna değinilmemişti.

http://www.haber7.com/haber/20100607/Israil-gemi-baskinina-sorusturma-aciyor.php

______________

www.wwe-yayin.tr.gg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu