Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj11.06.2010, 08:31 (UTC)    
Mesaj konusu: Cehennemden Gelen sesler

Youtube'da kanalımıza çeşitli belgeseller ararken yeraltından gelen sesler başlığı altında verilmiş bir video buldum ve tıkladım.Daha önce dünyanın ve giüneşin seslerini dinlemiştim hızlıca hareket ettikleri için tıpkı bir araba sesi ıkarıyorlardı bundada öyle birşey bekledim ama duyduklarıma inanmadım ! Çünkü duyduklarım insan sesleriydi ! Şaşırdım..Videonun açıklamasın okudum ve rus bilim adamlarının deneyi olduğunu öğrendim.Ama bunu öğrenmem şaşkınlığımı açıklayamadı ve araştırdım buyrun okuyun..Ve cehennem il cennetin bize gayb olduğu dünya hayatı sırasında onların cehennemden gelecek seslerin olmadığıı doğru olabilir.Ama bir profösörün açıklaması var biz insan bazı sesleri nasıl beynimize kaydedebiliyorsak yaer altı tabakasıda helak olan (maf olmak [Pompei insaları olabilir] ) insanların sesini kaydetmiş olabilir.İşde araştırmam..

Yeraltından Gelen Çığlık Sesleri (!)
“Cehennemden gelen sesler”

Orhan TURAN

2005 yılının sonlarına doğru internet ortamında bir iddia herkesin tüylerini diken diken etmeye yetti. İddiaya göre, bir gurup Rus bilim adamı, fay hatlarının kırılma seslerini, yüksek duyarlıktaki kaydedicilerle kayıtlamak amacıyla sistemlerini yerin metrelerce altına yerleştirdiklerinde, beklemedikleri bir şeyle karşılaştılar. Yine iddiaya göre bu sesler cehennemden geliyordu. Araştırdım ve bilimsel olarak bunun mümkün olup olamayacağını inceledim.

2005 yılının sonlarına doğru internet ortamında bir iddia herkesin tüylerini diken diken etmeye yetti.
İddiaya göre, bir gurup Rus bilim adamı, fay hatlarının kırılma seslerini, yüksek duyarlıktaki kaydedicilerle kayıtlamak amacıyla sistemlerini yerin metrelerce altına yerleştirdiklerinde, beklemedikleri bir şeyle karşılaştılar.

“Yeraltı tabakalarındaki kırılmaların sesini kaydetmek için 14.4 kilometre kuyu kazıyorlar ve bu dinleme cihazlarını yerleştiriyorlar. İlkinde çok zayıf frekansta insan sesini duyuyorlar ama böyle bir şeyin mümkün olmayacağını düşündüklerinden ilk etapta bu yerleştirdikleri cihazdan gelen sesler olabileceği kanaatine varıyorlar. Daha sonra daha yüksek frekanstaki sesleri algılayabilecek cihazı yerleştirdiklerinde hayrete düşüyorlar çünkü yerin dibinden milyonlarca insanin çığlık seslerini duyuyorlar. Çoğu bilim adamı işini bırakıyor.”

Cehennemden gelen ses tartışmasına son noktayı bilim koydu. Rus bilim adamları birer yalancı değilse kaydedilen seslerin gerçek olması bilimsel olarak mümkün. Peki, o sesler gerçekte kime ait?

İşte cevabi: Rus bilim adamlarının kaydettiği ve “cehennemden gelen sesler” olarak internette aylardır tartışılan çığlıkların gerçek olabilmesi bilimsel olarak mümkün. Rus bilim adamları doğru söylediklerini belirterek seslerin gerçek olduğu konusunda yeminler ediyorlardı. Bilim onları haklı çıkardı, sesler gerçek bir felakete ait olabilir. Haber 7′nin konuya daha önce bilimsel, dinsel ve metafizik açıdan yorumları ışığında bakmak için, konularında uzman üç farklı isme sorduğu sorular konuya net bir yanıt verilmesini sağlamıyordu. Ancak “seslerin ne olabileceği” konusunda bir beyin fırtınası için gerekli ipuçlarını içeriyordu. Hatırlanacağı üzere Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu bir frekans karışıklığı olabileceğini ileri sürmüş, ilahiyatçı Ali Riza Demircan magmanın çıkardığı seslerin bu şekilde olabileceğini belirtmiş ve Medyum Memiş de metafizik açıdan seslerin cinlere ait olabileceğini ileri sürmüştü.

Ben her üç görüsü de sizlerin bilgisine sunuyor ve yorumu sizlere bırakıyorum. Gelen yorumlar arasında ilginç bir görüş dikkat çekiciydi. Celaleddin Alioglu imzasını taşıyan bu yorum bilimsel açıdan incelenmeye değer bir görüştü: İste cevabi netleştirmeye kapı açan yorum

“Sesleri dinledim. Cehennemden geldiği yorumuna katılamıyorum. Çünkü cehennem bugün için bize gayb’dır, cennet de öyle. Ama eğer işin içinde bir hile yok da sesler denildiği gibi gerçekten kayıt edilmiş sesler ise bunları helak edilen kavimlerin helak sırasında çıkardıkları sesler olarak düşünebiliriz. Çünkü biz bugün sesleri mesela hard diskimize nasıl kayıt edebiliyor isek pekâlâ mümkündür ki helak edilen kavimlerin helakleri sırasında çıkardıkları sesler de yer katmanları tarafından her hangi bir şekilde kayıt edilmiş olabilir diye düşünüyoruz.”

“Bilimsel sorular ve cevapları” başlıklı köse yazarı bu yorumla ilgili olarak Faik Almendi yorumu dikkatlice inceledikten sonra “TÜBİTAK”I aradı. Santral memurundan kendisine bu konuda yardımcı olabilecek bir isim bağlanmasını istedi ve bilimsel bir cevap aldı :

“Bizim öyle bir bölümümüz yok kardeşim !” Sonunda santral memuru ikna edilerek Bilim ve Teknik Dergisi Sorumlusu Raşit Gürdilek’in bağlaması sağlandı. Gürdilek konunun bilimsel açıdan mümkün olduğunu belirterek, bu konuda bir soruya cevap verdikleri belirtti. Internet üzerinden yaptığım araştırma sonucu söz konusu soruyu ve yanıtını buldum.
İşte o soru ve yanıt: Ses bir tür enerjidir ve enerji kaybolmaz o halde geçmişteki bir sesi tekrar duyabilmemiz mümkün mü ? ( Sertan Durmus) Enerji kaybolmaz ama entropi artar. Tüm sorun sesin içerdiği enerjinin zaman geçtikçe mikroskobik hareket biçimlerine aktarılması. Yani, en sonunda tüm etki moleküllerin hızlarının artmasıyla sonuçlanıyor. Bu da, teknik dilde “sesin enerjisinin ısıya dönüşmesi” olarak adlandırılıyor. Isıyla entropi arasında da çok yakin bir ilişki var. Entropi, madde içindeki düzensizliğin bir ölçüsü. Başka bir şekilde söylemek gerekirse, ses dalgalarındaki düzenli hareket biçimi zamanla mikroskobik ölçekte düzensiz harekete dönüşüyor. Termodinamigin ikinci yasası da bu dönüşümle ilgili: Düzenlilik düzensizliğe dönüşebilir ama hiç bir zaman düzensiz bir durum kendiliğinden daha düzenli olamaz – entropi azalamaz. (Ya da ısı enerjisi tamamen daha yararlı enerji formlarına dönüştürülemez.) Gerçi bazı bilim adamları bir yöntemle daha önce oluşmuş bir sesi yeniden oluşturabiliyorlar. Ama bunu yapabilmenin koşulu düzensizliğe geçisin yeterince gerçekleşmemiş olması. Yani, zaman geçtikçe orijinal ses daha az bir belirginlikle elde ediliyor. Eğer aradan çok uzun bir süre geçmişse, hiç bir şey elde etmek mümkün değil.

Sonuç: Bu izah bilimsel olarak gösteriyor ki sesler kesinlikle cehenneme ait değil ve yeryüzünde daha önce yaşanmış bir felaketin sesleri olabilirler. Çünkü evrende çıkartılan hiç bir ses kaybolmuyor ve varlığını devam ettiriyor ve bu sesleri daha sonra tekrar dinlemek mümkün olabilir. Hatta çok küçük bir ihtimalle bu sesler kimilerinin iddia ettiği gibi “Ad kavminin helaki sırasında” ortaya çıkan seslerin bir kısmı da olabilir. Ama entropi göz önüne alındığında bu çok çok zayıf bir ihtimal. Söz konusu felaketin pekâlâ emperyalist devletlerin ortaya çıkardığı taze bir felakete ait olması daha mantıklı… Örneğin, ABD’nin Irak’ta yaşattığı vahşetin mağdurlarının sesleri neden olmasın!

Söz konusu sesi dinlemek için:

http://www.amightywind.com/mp3/hellscreams.mp3
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Facebook'ta Paylaş!Twit this!Google BookmarksMSNReporterWong this Post!Stumble this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Mesajı Spurl ile Paylas!
Alıntı ile Cevapla
Mesaj11.06.2010, 08:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

videoyu urlsini almak isteyenler özelden msaj atarlarsa yardımcı olabilirm
Mesaj11.06.2010, 08:59 (UTC)    
Mesaj konusu:

Arkadaşlar bu konu beni araştırmaya itti birden..Bu seferde

Gökdelenlerin yükselmesi (kii bilhazsa B.A.E ve Arabistanda'da dünyanın en yüksek 2 gökdelenin bulunması benı kıyametin yaklaşıtğına inandırıyor),güneşin batıdan doğması vb gibi alemetleri biliyordum ama bunu ilk kez duydum ! ..

(Müslümanlarla Yahudiler savaşmadıkça Kıyâmet kopmaz. Yahudilerin gizlendiği taş ve ağaç, "Yahudi arkamda gel öldür" diyecektir.) buldum.Gerçekten kıyamet kopmasına az bir süre kaldı gibi geliyor bana..Konuyu tartışmaya döndürmeden şu konuları araştırıp birbirlerimiz eksiklerini tmamlasak ne güzel olur..

(Ticaret çoğalır, izinsiz ticâret yapılmaz.) [Müslim] oldu

(Erkekler azalır, kadınlar çoğalır, zinâ artar.) [Buhârî] oldu

(Çalgı her yere yayılır, zaptiye, gammaz ve gıybetçi çoğalır.) [Beyhekî] oluyor

(Câmiye giren iki rek'at namaz [tehiyyet-ül mescid] kılmaz.) [Taberânî]

(Sadece tanıdıklara selâm verilir. Yazarlar çoğalır.) [Hâkim] oldu

(İlim kalkar, cehâlet, anarşi ve ölüm çoğalır.) [İbni Mâce] olmadı

(Zengine malı için ta'zim edilir. Esnaf, ölçü ve tartıda hîle yapar. Köpek beslemek, evlâd yetiştirmekten câzip gelir. Veled-i zinâ çoğalır.) [Taberânî] oldu

(Fırat'ta bir altın define çıkar. Görenler ondan bir şey almasın!) [Buhârî] bilmiyorum

(Ehli olmayana iş verilir.) [Buhârî]

(Ulema, halkın istediği yönde fetvâ verip, helâla haram, harama helâl derler, Kur'ânı ticârete âlet ederler.) [Deylemî]

("Şu kabirdeki ben olsaydım" denmedikçe Kıyâmet kopmaz.) [Müslim]

(Kötü iyi, iyi kötü gösterilmedikçe, Kıyâmet kopmaz.) [Harâitî]

(Zelzele, fitne, katillik artmadıkça, Kıyâmet kopmaz.) [Buhârî]

(Lûtîlik mubah sayılıp, taş yağmadıkça Kıyâmet kopmaz.) [Deylemî]

(Kardeşler farklı dinden olmadıkça Kıyâmet kopmaz.) [Deylemî]

(Şerliler dünyaya hâkim olmadıkça Kıyâmet kopmaz.) [İbni Mâce]

(Müslümanlarla Yahudiler savaşmadıkça Kıyâmet kopmaz. Yahudilerin gizlendiği taş ve ağaç, "Yahudi arkamda gel öldür" diyecektir.) [Müslim]

(Yırtıcı hayvanlar, insanlarla konuşmadıkça Kıyâmet kopmaz.) [Tirmizî]

(Allah diyen müslüman kaldığı müddetçe Kıyâmet kopmaz.) [Müslim]

(Kıyâmet, yalnız kötüler üzerine kopar.) [Buhârî, Müslim]

Kıyamet alametleri sırayla gerçekleşecek diye diüşünüyorum bu sırada yavaş yavaş gerçekleşiyor..Bunlar küçük alametler büyüklerine şöyle bir göz atarsak:

Büyük alâmetler

1- Mehdî gelecektir. Babası Abdullah, annesi Âmine'dir. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:

(Mehdî'nin başı hizâsında bir bulut olacak, buluttan bir melek "Bu Mehdîdir, sözünü dinleyin" diyecektir.) [Ebû Nuaym]

2- Deccâl gelecektir. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:

(Deccâl çıkınca, tanrı olduğunu söyler. Onun tanrı olduğuna inananın îmânı gider.) [İbni Ebî Şeybe]

3- Hz. Îsâ gökten inecektir. Kurân-ı kerîmde buyuruluyor ki:

(Allah'ın resûlü Meryem oğlu Îsâ'yı öldürdük dedikleri için yahûdîleri la'netledik. Onlar Îsâ'yı öldürmediler, asmadılar da. Öldürülen, kendilerine Îsâ gibi gösterildi.) [Nisâ 157]

Hz. Îsâ göğe kaldırılmıştır. (Nisâ 158)

(Elbette o [Hz. Îsâ'nın Kıyâmete yakın gökten inmesi], Kıyâmetin yaklaştığını gösteren bilgidir. Sakın bunda şüphe etmeyin.) [Zuhruf 61-Tibyân]

4- Dâbbet-ül-arz çıkacak. Bu hususta birçok hadîs-i şerîf vardır. Biri şöyle: (Dâbbet-ül-arz, mü'mine âsa ile dokunur, alnına "Bu Cennetlik" yazılır, yüzü nûrlanır. Kâfire vurunca, "Cehennemlik" diye yazılır, yüzü simsiyah olur.) [F. Fevâid]

Bu hayvandan Kur'ân-ı kerîmde de bahsedilmektedir. (Neml 82)

5- Ye'cüc ve me'cüc çıkacaktır. Ye'cüc-me'cüc seddi yıkıp çıkar. (Enbiyâ 96)

6- Duman çıkacaktır. Yeri göğü duman kaplar. (Duhan 10) (kapladı izlanda'da çıkan dumanlar uçak seferlerini engelledi)

7- Güneş batıdan doğacaktır. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:

(Güneş batıdan doğmadıkça Kıyâmet kopmaz. O zaman herkes îmân ederse de fayda vermez.) [Müslim]

8- Ateş çıkacaktır. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: ( çıktı izladanda yanar dağ patladı)

(Hicâzdan çıkan ateş, Basra'daki develerin boyunlarını aydınlatır.) [Müslim]

9- Doğu, Batı ve Arabistan'da ay tutulacak ve yer batması olacak. (B.Arifin)

10- Kâ'be yıkılacaktır. (T.Kurtûbî) (Bu ayette savaşın olabileceği anlatıyor olabilir.Yani kıyamet 3.dünya savaşından sonra kopacak gibi bir düşünce oluyor ama bu sefer din savaşı olacak yeni geriye dönüş yapacağız haçlı seferleri gibi olacaktır muhakkak ve içinde bulunduğumuz şu günlerde bu doğru bir kavram gösterilebilir)
i
bunlar benım düşüncem elbette ama kıyamet çok yakın arkadaşlar..
Mesaj11.06.2010, 09:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

Arkadaşım flood yapıp durmasa Evil or Very Mad
______________

www.wwe-yayin.tr.gg
Mesaj11.06.2010, 09:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

wwe-yayin yazmış:
Arkadaşım flood yapıp durmasa Evil or Very Mad
flood yapma amacım yok kardeşim ! şurda bişeyler paylaşmak istiyorum sadece...Bak sayende haneme bir sayı daha yazıldı Twisted Evil Twisted Evil
Mesaj11.06.2010, 10:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

(Câmiye giren iki rek'at namaz [tehiyyet-ül mescid] kılmaz.) [Taberânî]

Bu da oluyor..Şahit oluyoruz buna Kılanlar var tabii..Ancak genellikle kılınmıyor. Wink
Mesaj14.06.2010, 14:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

gokseen yazmış:
(Câmiye giren iki rek'at namaz [tehiyyet-ül mescid] kılmaz.) [Taberânî]

Bu da oluyor..Şahit oluyoruz buna Kılanlar var tabii..Ancak genellikle kılınmıyor. Wink
blmiyorum hiç görmedim
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu