Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.07.2010, 23:23 (UTC)    
Mesaj konusu: DUDU - Dünya ile Türkçe Konuşun

DUDU Nedir?

www.godudu.com
Dudu, dünya uygarlıkları arasındaki dil bariyerlerini kaldıran sosyalleşme ağıdır.Dudu, üyelerine, kendi ana dillerinde iletişim kurma, dünyadaki insanlarla hayatlarını paylaşma yeteneği sağlar. Dudunun fotoğraf, resim paylaşımı, sosyalleşme, kültürler arasındaki farkları öğrenme ve dünyaki olayları paylaşma dahil daha başka birçok uygulama vardır. Site kullanıcılara ücretsiz olup internet bağlanıtısı olan herkes Dudu’ya üye olabilir ve güvenli bir ortamda diğer Dudu kullanıcılarıyla iletişime geçebilir.
Dudu, ismini Mesneviye (1) ve şarkılara konu olan Türkçe’de ‘‘Güzel Konuşan Papağan’’dan alır.


Kuruluşu
Dudu 2009 yılında imkansıza karşı meydan okuma tutkusu olan, genç ve yetenekli küçük bir mühendis grubu tarafından hayata geçirildi. Düşüncenin temelinde olan şey, bütün dil bariyerlerini ortadan kaldıracak sosyalleşme sitesi kurmak fakat bunu yaparkende kullanıcıların lokal kültürel motiflerini koruyup, kendilerinş ana dillerinde ifade etmek. Hedef, hem genel, hemde lokal olarak insanların hayatlarını paylaşmaya, kendilerine ve işlerine dikkat toplamaya imkan sağlamaktır.


Amaç
Bariyersiz İletişim: İnternet kullanıcılarının en büyük handikablarından biri olan dil bariyerlerini ortadan kaldırmayı kendine amaç edinen Dudu, böylece her ırktan, her dilden, her yaştan ve her sosyal sınıftan insanları,güvenilir bir ortamda bir araya getirerek kendi ana dillerinde birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamayı hedefleyen ilk sosyal ağdır.
Sınırsız ve süresiz iletişim: Mevcut sosyalleşme siteleri dil bariyerleri yüzünden asıl fonksiyonunu yerine getirememektedir ve bu siteler sosyalleşmeyi kullanıcının kendi dilini bilen kişilerle sınırlandırmışlardır. Fakat bu durum Dudu’da söz konusu değildir. Dudu sistemini kişinin sosyal çevresini durmadan genişletme eğilimi üzerine kurmayı amaç edinmişdir.
Dudu kullanıcılarına sunulan diğer bir ayrıcalıkda, zahmetli bir süreçten sonra oluşturduğunuz sosyal çevrenizle olan iletişiminiz , belli bir süre sonra dil yetersizliğinden dolayı, yavaşlama veya durma noktasına gelmek. Tam tersi Dudu kullanıcıları sosyalleşme noktasında sürekli aktif kalacakdır. Bunu yanısıra veri bankasındaki cümleler %90 doğru olduğu için iletişim esnasında yanlış anlaşılmalarda minimum hale indirmeyi hedeflemişdir..



Site Özellikleri
Dudunun kullanıcılarına sunduduğu en önemli uygulama, anlık mesajlaşmalarda başkasıyla konuşurken tamamen kendi anadilinde konuşma imkanı sağlaması.%99 doğru tercüme yapabilmek için Yapay Zekanın birkaç yönünü kullanan eşsiz bir algoritma yarattık. Öyleki, insanlar konuşurken karşı tarafın başka bir dilde konuşduğunun farkında bile olmayacaklar.

Dudu anasayfası, kullanıcıların sitede yapılan faaliyetleri zorluk çekmeden takib edebilecek ve bu faaliyetlere katılabilecek şekilde tasarlanmışdır. Sitedeki faaliyetlerinizi arkadaşlarınızla paylaşabilir, onların onların paylaştıkları video, resim gibi konulara yorum yapabilirsiniz. Aynı sayfada bulunan butonlar aracılığıyla sitedeki, Dünyam, Ben,Arkadaşlarım,Mesaj Kutusu, Gezegenim, Tercümelerim, Smart Chat, Dudu Öyküleri , Videolar ve Topluluklara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Smart Chat: Smart chatda, kullanıcı mesajını yazmaya başladığında, daha önceden %99 doğru olarak konuşma arkadaşının diline tercüme edilmiş olan veri bankasındaki cümleler ,ekranda belirir ve kullanıcıya sadece bu cümleyi seçip arkadaşına göndermek kalır.Bu sistem www.godudu.com kullanıcılarını dil bilmek gibi büyük bir dertten kurtardığı gibi , cümleyi komple yazma zahmetindende kurtarır.



Dünyam: Bu sayfada kullanıcılar videolarını, resimlerini ve ne yaprıklarını yazarak arkadaşlarıyla paylaşabilirler ve onların açtıkları konulara yorumlar yazabilirler.
Ben: Ben sayfası tamamen kullanıcılara özeldir. Burada kullanıcılar kişisel bilgilerini, albümlerini, videolarını sürekli güncelleyebilir ve istedikleri zaman değişiklik yapabilirler.
Arkadaşlarım: Arkadaşlarım sayfası, tüm arkadaşlarınızın listesini, online olan arkadaşlarınızı ,o gün üye olan ve sizi en son ekleyen arkadaşlarınızı görmeyi sağlar.
Yabancı dil seçeneği : Dudu ilkdefa İngilizce ara yüzle yayın hayatına başladı daha sonra,Türkçe,Rusça,Arap dillernde ara yüzler eklendi.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu