Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj09.08.2010, 18:30 (UTC)    
Mesaj konusu: Linkpatch: kırık linkleri tespit eden web servisi

Linkpatch servisini tanıyalım

Web sitelerimizde bir sürü linkler (bağlantılar) oluyor ve bunlar çeşitli sebeplerden dolayı zamanla geçerliliğini yitirebiliyorlar. Bunun yanında bazı meraklı ziyaretçilerimiz web sitemizde olmayan sayfalara veya dosyalara erişmek isteyebiliyorlar ve bunun sonucunda da şu meşhur HTTP 404 hatasına sebebiyet verebiliyorlar.



Linkpatch servisi, web sitemizde 404 hatası oluştuğu anda devreye giriyor ve bu hata ile ilgili detaylı bir raporu anında e-posta adresinize yollayabiliyor. Benzer bir rapor, profil sayfanıza da kayıt ediliyor. Böylece bu hatanın sebebine ve bu hataya sebep olan ziyareçiyle ilgili bilgilere zahmetsizce ulaşmış oluyorsunuz.



Linkpatch servisini nasıl kullanırız?
Servisin hem ücretli hem de ücretsiz hesap seçenekleri var. Ücretsiz olan hesapta yalnızca 1 tane web sitesindeki kırık linkleri takip edebiliyorsunuz. Fakat işin güzel yanı, ücretsiz olan bu sürümde herhangi bir kısıtlama yok. Siz de bir tane ücretsiz hesap açmak için Free Account sayfasından servise kaydolabilirsiniz.



Kayıt formunu doldurduktan hemen sonra, kırık linklerin takip edilebilmesi için gereken takip kodu (tracking code) üretilecektir. Bu kodu web sitenizin yalnızca 404 sayfasına yerleştirmelisiniz ve sonra “Check Now” bağlantısına tıklamalısınız. Eğer web siteniz WordPress üzerinde çalışıyorsa, kullandığınız temanın klasörüne girip “404.php” isimli sayfa içerisine is_404 fonksiyonunu da kullanarak bu kodu ekleyebilirsiniz.


Sonuç
Ziyaretçiler, aradıkları içeriğe ulaşamadıklarında web sitemizi kapatabilirler ve bir daha uğramayabilirler. Çünkü biliyorsunuz ki bizim web sitemize alternatif, internette bir sürü başka web sitesi bulunuyor. Bu yüzden 404 hatalarını ve buna neden olan kırık linkleri Linkpatch gibi kaliteli bir servis ile düzenli bir şekilde takip etmek önem kazanıyor. Sonuç olarak bu servisi kullanmanızı tavsiye ederim. inanın memnun kalacaksınız




eburhan.com'dan alıntıdır.
Mesaj10.08.2010, 06:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler!
______________

Tekrardan Döndüm! Artık Hep Onlineyim : )
Domainimizi Değiştik Sonunda : ) www.cupacup.tr.gg
Mesaj10.08.2010, 07:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım için teşekkürler.
Mesaj10.08.2010, 07:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler..
______________
Mesaj10.08.2010, 10:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

önemli değil bende size teşekkür ederim. Rolling Eyes
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu