Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.08.2010, 13:15 (UTC)    
Mesaj konusu: En Meşur 5 Hacker

Sanal ortamın en korkulan 5 adamı kimdir, neler yapmıştır, şimdi ne işle uğraşıyorlar? Karşınızda dünyanın en ünlü 5 hacker'ı.
Symantec, ABD Adalet Bakanlığı ve National White Collar Crime Center'ın kayıtlarından alınan bilgilere göre en ünlü ve tehlikeli 5 hacker şunlar:





Fred Cohen

1983 yılında, üniversite öğrencisi Fred Cohen, kendini kopyalayarak bilgisayarlara yayılan zararsız bir program geliştirdi. Bu yazılım kendini yasal bir programın arkasına gizlemişti. Daha önce birçok kez virüs uyarıları yapılsa da Cohen'inki belgelenmiş ilk olaydı. Cohen'in profesörünün bu yazılım için önerdiği isim ise "virus" olmuştu. Cohen şimdi bir bilgisayar güvenlik firmasını yönetiyor.





Kevin Mitnick

ABD Adalet Bakanlığının, "Birleşik Devletler tarihinin en çok aranan bilişim suçlusu." diyerek onurlandırdığı(!) Mitnick henüz 17 yaşında hapse girmişti. Suçu Novell, Motorola, Sun, Fujitsu gibi büyük şirketlerin sistemlerine girerek ciddi zararlar vermekti. Son olarak 1995 yılında yakalandı ve 46 ay hapis cezası aldı. Salıverildikten sonra "The Art Of Intrusion." adında bir kitap yazdı. Hakkında "Takedown" adlı bir de film çekilen Kevin Mitnick şimdi Cohen gibi bir bilgisayar güvenlik firmasının başında.





Robert T. Morris

1988 yılında, yine bir öğrenci olan Morris, bilgisayar kurdu olarak anılan bir virüs geliştirdi. Morris daha sonra bunun kötü amacı olmayan bir deneysel çalışma olduğunu söylese de, davacılar etkilenen bilgisayarlarda yüzlerce dolarlık zarar meydana geldiğini iddia ettiler ve cezalandırılmasını istediler. Sonunda Morris, 3 yıl göz hapsi, kamu hizmeti ve 10 bin dolar para cezası aldı.1995 yılında bir yazılım firması kuran Morris, 3 sene sonra şirketi tam 45 milyon dolara Yahoo'ya sattı. Morris şu anda M.I.T'te Bilgisayar Bilimleri ve Yapay Zeka Laboratuvar'ında profesör.





Kevin Poulsen

Poulsen arabalara çok düşkündü. 1990 yılında bir radyo istasyonu, kendilerini arayan 102.kişiye Porsche hediye edeceklerini duyurunca, telefon hatlarına girerek 102.olmayı başardı. Ancak Poulsen, önceden beri hükümet tarafından takip ediliyordu ve ilk yakalandığında henüz çok gençti. Ceza yerine kendisine bir yüksek teknoloji firmasında iş verildi. O burada da rahat durmadı ve FBI ile Savunma Bakanlığının bilgisayarlarına sızdı. 17 ay kaçmayı başaran Poulsen 1991 yılında yakalandı. Kendisine verilen 51 aylık ceza bilişim suçları kapsamında o zamana kadar ki en ağır cezaydı. Meslektaşlarının aksine güvenlik firması yönetmeyen Poulsen, bunun yerine yazarlığı tercih etti. Kendisi halihazırda Wired News'de yazıyor.





Shawn Fanning

Shawn Fanning'den hacker olarak bahsetmek aslında zor ama yaptıkları çoğu hacker'ın yaptıklarından daha önemliydi. İsmi size tanıdık gelmeyebilir fakat lakabı çok tanıdık: Napster. Bu lakabı kıvrımlı saçları nedeniyle okuldaki arkadaşları takmıştı. Fanning daha sonra bu lakabını müzik paylaşmaya başladığı site için ad olarak seçti. Zamanla Napster'ın ziyaretçileri çoğaldı çünkü daha önce 15 dolara aldıkları müzik CD'lerini artık ücretsiz olarak mp3 formatında indirebiliyorlardı. Sonunda beklenen oldu ve müzik şirketleri Napster'a ve Napster'dan müzik indirenlere dava açtılar. Davayı kazandılar ama aslında savaşı kaybettiler çünkü artık insanlar ücretsiz müzik indirmenin keyfine varmışlardı ve bundan da hiç vazgeçmediler.

Shawn Fanning artık müzik endüstrisinin dışında. Son olarak 2006 yılında Rupture adında bir sosyal ağ sitesi açtı.

Conficker'ın Mucidi Kim?

En güncel virüs Conficker'ın arkasında kimlerin olduğu henüz bilinmiyor. Geliştirenler her kimse sürekli güncelleme yaparak virüsün etkisiz hale getirilmesini engelliyor ve güvenlik uzmanlarını çıldırtıyorlar.

Profesör Merrick Furst'a göre Conficker'ın arkasındakiler oldukça tecrübeli ve bilgili kişiler. 25 yıl önce ilk virüsü yazan Cohen ise, geriye baktığında, hackerların kendilerini geliştirmelerinin ve tecrübe kazanmalarının çok fazla zaman aldığını ve bunun da kendisini şaşırttığını söylüyor.












Arrow Arrow
Mesaj07.08.2010, 04:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

Hepsini tek tek okudum çok güzel paylaşım teşekkürler
______________

Forum imzası kuralları uyarınca sadece bir adet banner ekleyebilirsiniz (abron)
Mesaj07.08.2010, 06:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ben teşekkür ederim...
Mesaj10.08.2010, 12:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler
______________
Mesaj10.08.2010, 13:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

teşekkürler
Mesaj10.08.2010, 23:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

tesekkurler
benm en cok mereak ettigim facebook nasıl ortaya cıktı
______________
Mesaj10.08.2010, 23:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

güzel paylaşım sağol..
______________
Mesaj11.08.2010, 11:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler Wink
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu