Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj17.09.2010, 08:19 (UTC)    
Mesaj konusu: Google'ı bırak, onlara bak!

Bir zamanlar Google'da çalışıyorlardı ama şimdi hepsi kendi sitesinin başında: İşte o siteler...

İnternetin en büyük ismi olan ve her gün milyonlarca insanın ziyaret ettiği arama motoru Google, kullanıcılarına sunduğu onlarca servisiyle de kullanıcılarını elinde tutmayı iyi bilen bir şirket...

Google'ın çalışma ortamı da Google'ın liderliğine yarışır cinsten; zira eğlence aktiviteleriyle çalışma yerinden çok eğlence merkezini andıran Google ofisinde çalışanlar, hallerinden oldukça memnun olmalı... Ancak Google ile her şeye rağmen yolları ayrılan çalışanlar da yok değil elbette...

Peki sizce Google'dan ayrılan çalışanlar şu an ne yapıyor? Bu makalemizde Google ile yolları bir zaman için ayrılan ve kendi yolunda ilerleyen, kendi internet projesinin başına geçen çalışanları inceleyeceğiz.

Google'dan ayrıldılar kendi işlerini kurdular


AppJet
AppJet'in kurucuları arasında yer alan iki mühendis, bir zamanlar Google ekibinde çalışıyordu. Google'ın 8 ay önce AppJet'i satın almasından bu yana ise bu ekip Google'a dolaylı olarak çalışmaya devam ediyor.


Hawthorne labs
Apollo, Apple'ın popüler tablet bilgisayarı iPad için geliştirilen bir gazete uygulaması... Bu uygulamanın başındaki isimlerden biri olan Shubham Mittal, Microsoft ve Google altında da çalışmış, daha sonra başında olduğu Hawthorne Labs'a geçiş yapmıştı.

Aardvark
Google'ın 12 Şubat 2010'da 50 milyon dolara satın aldığı Aardvark, soruların cevaplarını aradığı eğlenceli bir site... Google Labs altında ulaşılabilen bu platformu kuranlar da eski Google çalışanlarından başkası değildi.

reMail
ReMail, iPhone için geliştirilen ve daha geniş özelliklerle e-mail araması yapan bir uygulama... Google, bu uygulamayı da kurucusu Gabor Cselle'den bu yılın Şubat ayında satın almıştı. Alımdan sonra ise Cselle, Google ekibine dahil olarak ürün müdürü oldu.

Doapp
Doapps'ın kurucusu Joe Sriver, aynı zamanda Google'ın ilk kullanıcı arabirimi tasarımcısıydı. Şirketin amacı ise web sayfaları ve mobil cihazlar için tüketici ve iş uygulamaları geliştirmek...

Weatherbill
Google'ın resmi çalışanlarından David Friedberg ve Siraj Khaliq, Weatherbill'i ortaya çıkarmış ve bu siteyle turizm bağlantılı organizasyonlar da dahil birçok şirket, hava durumunu göz önüne alarak günü kurtarabiliyor ve kötü hava şartlarından şirketlerin etkilenmemesi amaçlanıyor.

MyLikes
MyLikes, sosyal ağa bağlı herkesin reklam satabilmesine olanak sağlayan bir reklam platformu... Bu siteyi diğerleriyle ortak noktaya taşıyan özelliği ise kurucularının eski bir Google çalışanı olması... Hatta Bindu Reddy ve Arvind Sundarajan, Google'a sonradan geri dönüş yaparak bugün de çalışmalarını Google altında sürdürüyor.

Howcast
Howcast'ın kurucularının üçü de daha önce Google Video altında çalışmıştı. Geliştirilen Howcast isimli bu uygulama, bugün için iPhone altında 2 milyona yakın indirme rakamına ulaşmış durumda...

Mixer labs
Mixer Labs'ın kurucuları, aynı zamanda Google'ın Mobile Team'inde de çalıştı ve Google Mobile Maps'i geliştiren ilk projenin mimarları oldu.

FriendFeed
FriendFeed, kullanıcıların fotoğraf, makale ve diğer içerikleri paylaşabilmesini sağlayan bir sosyal ağ portalı... FriendFeed'in kurucularından biri ise aynı zamanda Gmail'in de yaratıcısı olan Paul Buchheit idi.

Cuil
Siyah arkaplanıyla dikkat çeken Cuil, dünyanın en büyük arama motoru olma iddiasıyla yola çıktı. Bu siteyi kuranlar ise tahmin edeceğiniz üzere Google'dan ayrılan bir mühendis grubuydu.

TellApart
TellApart, şirketlerin müşterileriyle ilgili veritabanı oluşturmasını sağlayan ve şirketlere yardımcı olan bir portal... Kurucuları ise aynı zamanda 2004 yılında Google AdWords API takımını da meydana getirmişti.

Ooyala
Online video yayınlamak amacıyla kurulan Ooyala, eski Google çalışanlarından Sean Knapp, Bismarck Lepe ve Belsasar Lepe tarafından 2007 yılında kuruldu. OoYala, Dell, EA gibi önde gelen şirketler tarafından da yoğun olarak kullanılıyor.
______________
Mesaj17.09.2010, 09:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

güzel paylaşım için sağol
______________
► @aydakiayak kullanıcı adıyla İnstagramdayız.Sayfamızı Takip etmeyi unutmayınız.
Mesaj17.09.2010, 09:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

güzel paylaşım eline sağlık Very Happy
______________
Mesaj17.09.2010, 09:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

eline sağılık!
______________

Tekrardan Döndüm! Artık Hep Onlineyim : )
Domainimizi Değiştik Sonunda : ) www.cupacup.tr.gg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu