Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj09.10.2010, 21:53 (UTC)    
Mesaj konusu: Sizce Öldükten Sonra Dirilme Var mı?

Sizce öldükten sonra dirilme var mı?
Yoksa neden yok ?
Varsa neden var ?
İspatlayabilir misiniz ?
Mesaj09.10.2010, 22:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bence öldükten sonra dirilme yok, çünkü öyle birşey olsa dünyada
adım atacak yer kalmaz, ıspatını istiyorsan git kendini öldür bakalım dirilecekmisin ?

______________
Mesaj10.10.2010, 05:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

En büyük ispatı Kur-An'ı Kerim de yazmaktadır. Wink
______________
Mesaj10.10.2010, 06:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

daha yeni din dersinde bu konuyu tartıştık öldükten sonra dirilme yoktur ancak ölme diye birşey de yoktur!

beden cansız haldeyken ruh hep yaşayabilir!

Allah insanları eğlensinler,para kazansınlar diye değil ona ibadet edip kulluk görevlerini yapsınlar diye yaratmıştır...

______________
Mesaj10.10.2010, 07:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bütün İnsanlar Sadece Mahşer Gününde Dirilecektir...
______________


" Profesyoneller kendi yaptığı iyilikleri değil kendine yapılan iyilikleri hatırlayanlardır. "
Mesaj10.10.2010, 08:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

Haşr Suresini inceleyiniz...
______________
www.ilhammedya.tr.gg sitesine girin ortada en solda spor forum sitesine bakın.. O foruma mod olmak isterseniz benimle irtibat kurunuz.
Mesaj10.10.2010, 08:21 (UTC)    
Mesaj konusu: Daha Başka

Daha başka fikri olan arkadaşım var mı?
Ama açıklaması ile birlikte ...
En son ben de bu konuda yazacağım.Önce sizlerin fikrini ve düşüncelerini almak istiyorum ...
Mesaj10.10.2010, 10:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

“İnsan görmüyor mu ki, biz onu bir nutfeden yarattık. Bir bakıyorsun ki açıkça inkâr isyan ediyor. Kendi yaratılışını unutup bize karşı misal getirmeye kalkışıyor ve şu çürümüş dağılıp gitmiş kemikleri kim yeniden diriltecek? Diyor. De ki: Onları ilk defa yaratmış olan diriltir. Çünkü o, her türlü yaratmayı gayet iyi bilir. Yeşil ağaçtan sizin için ateş çıkaran odur. İşte siz ateşi ondan yakıyorsunuz. Gökleri ve yeri yaratan, onların benzerlerini yaratmaya kadir değil midir? Evet onların benzerlerini yaratmaya her zaman elbette kadirdir. O her şeyi hakkıyla bilen bir yaratıcıdır.” (Yasin suresi, ayet 77-81)
------------------------------
Her insan doğar büyür ve sonunda ölür.Toprak olur.Beden çürür.Ruh kalır.-Kabirde-....Surun üflenmesi ile dünyalık hiçbir şey kalmaz.Yani ruhlarda yok olur.Ve tek yaratıcımız olan Allah-u Teala'nın hepimizi YENİDEN DİRİLTECEĞİ açıkca belli olandır..Hayvanlarda diriltilir.-Boynuzlu olanından boynuzsuz olanına hakkı verilir.- Ve hepsi toprak olur.Ruhlar diriltilir.Her ruh kendi bededini bulur ve hesap vakti gelir.O zamanda dünya öyle bir olur ki insanlar adım atacak yer bulamazlar.İnsanlar o kadar korku içinde olurlar ki birbirlerine bakacakları zamanları olmaz.Oğulları ve kızları , anne ve babalarına gittikleri vakit ; onlar da birbirlerinden kaçarlar.Her peygamberin kavmi çağırılır.Allah'a iman etmeyenleri cehenneme yollanır.Nuh (a.s) çağırıldığında , Ona Allah'ın emirlerini kavimine iletip iletmediği sorulur.Nuh (a.s) Allah'ın emirlerini kavmine anlattığını fakat kavminin onu dinlemediğini söyler.O zaman ondn şahit istenir.Nuh (a.s) Peygamber Efendimizi şahit gösterir ve Peygamber efendimiz şahit olur.Böylece Nuh(a.s)'un kavmi cehenneme gönderilir.Diğer peygamberlerin de kavmi aynı şekilde sorgulanır.4 büyük kitap inen peygamler kendilerine inen kitaplarını Allah'ın huzurunda okurlar.Peygamber efendimizde kendine inen kitabı okur.Ve 4 büyük kitap inen peygamberlerin ümmetleri sorguya çekilir.Cehennemlikler cehenneme , cennetlikler cennete götürülür.Herkes layıgını bulur.Müslüman olanlardan cehheneme gidenler olur ki peygamber efendimiz onlar için çok üzülür.Onlar dünyada büyük günah işlemiş müslümanlardır.Onlar cehenneme götürüldükleri vakit.Malik onlara sizin gibi güzel yüzlü kimseler bu cehenneme gelmezler sizler kimsiniz der.Onlar biz Muhammed'in (s.a.v) ümmetiyiz derler.Ve orada ağlamaya başlarlar.O kadar ağlarlarki artık gözlerinden yaş yerine kan gelir.Ve Malik onlara burada ağlamanız boşa , dünyada aklınız neredeydi der.Cehennemin kapıları açılır müslümanlardan günah işleyenleri cehheneme atıltıkları vakit hep bir ağızdan şehadet getirirler.Ve ateş geri çekilir onları yakmaz.Malik cehheneme , onları neden yakmadıklarını sorduğunda bu insanlar Allah'ın ismini anıyorlar der.Malik onlar dünyada günah işlediler Allah'ın emridir der.Ve cehennem onları yutar.Sadece kalpleri yanmaz.Çünkü kalplerinde nur vardır.Sonucunda peygamber efendimiz Allah'u Teala'dan onlar için af diler.Ve Allahu' Teala ümmetinden günahlı olanlar cezalarını çektiler git onları cennete götür der.

Okuduğum kitapdan aklımda kalanları yazdım.Sonuçta ölüm vardır.Beden ve ruh ölür.
Beden bu dünyada , ruh sur'un üflenmesi ile ölür.Allah onları kolayca öldürüp dirilte bilir.Sonuçta yine Allah'a döncez.Fakat yeniden dirilme yoktur demek kafirlerin işidir.Allah'a inanan ve Muhammed'in (s.a.v) ümmetinden olan herkes bir zaman YENİDEN DİRİLİŞ vakti geleceğini ve bunun hak olduğunu bilir.
Mesaj10.10.2010, 12:02 (UTC)    
Mesaj konusu: Başka Yorumu Olan Yok mu?

Başka yorum yazmak fikrini paylaşmak isteyen arkadaş yok mu?
______________
İnsanlar ikiye ayrılır.Vaktini beşe ayıranlar ve vaktini boşa ayıranlar ...

Necip Fazıl KISAKÜREK
Mesaj10.10.2010, 14:09 (UTC)    
Mesaj konusu: Başka

Evet Arkadaşlar konu günceldir.Başka fikir beyan etmek isteyen varsa buyursun ...
______________

İnsanlar ikiye ayrılır. Vaktini beşe ayıranlar ve vaktini boşa ayıranlar ...
Necip Fazıl KISAKÜREK
Mesaj10.10.2010, 15:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kendi yazımdan bir kısa alanı buraya aktarıyorum çünkü beim fikirlerim bunlardır....

''.Allahı seven için ölüm yeniden dirilmektir...O'na yaklaşan heryol mümini heyecanlandırır , sende o sevgiyi yaşat içinde...ondan sonra yaşamak ile ölmek arasındaki sınır kalkar gider gönlünde ve hiç korkmazsın artık çünkü korkulacak bişey olmadığını görürsün sonradan aklın kemale erdiğinde yani...Ne mutlu Müslüman aileden doğup Müslüman yetişip İman ile bu dünyadan Müslüman olarak göçenlere...''
Mesaj11.10.2010, 18:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

Maşallah..Yaplan yorumlar çok güzel..
Bence ölümden sonra tekrar dünyaya gelmek yok..
Bu zaten Kur'an-ı Kerim'de pek çok ayette belirtilmiş..
Ayrca reankarsanasyon deniliyor heralde..Çok saçma bir durum..Kesinlikle dinimizde böyle bir inanç yoktur..
Bazı tv kanallarında arada srada çıkıp düzme programlarla seyirciyi felan kandırmaya da çalışıyorlar ama nafile..
Son olarak hani Mevlana diyor ya ölümü bir bayram günü olarak görüyor..İnşallah o bilince o şuura bizim de erişmemiz dileğiyle..
Mesaj11.10.2010, 20:35 (UTC)    
Mesaj konusu: Başka

Bu konuda başka fikri olan arkadaşım yok mu acaba ?
1-2 gün içinde bende bu konudaki düşüncelerimi ve bilgilerimi beyan edeceiğim inşaallah ama önce sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.
Düşüncelerini ve bildiklerini yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim ...
Evet başka yorum ...
______________

İnsanlar ikiye ayrılır. Vaktini beşe ayıranlar ve vaktini boşa ayıranlar ...
Necip Fazıl KISAKÜREK
Mesaj12.10.2010, 21:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bugün çalışırken bu konuyu biraz düşündüm ve aslında ölümden yeni hayatların doğduğunu anladım. Ölümden sonra dirilmek denilemez ama teorikde bu bir yaşam. Her ne kadar vücud tamamı yaşamasada organ bağışı yaptığımızda ihtiyacı olan insanlara bir yaşam vermiş oluyoruz. işte buda teorik olarak öldükten sonra yaşamın olmadığını ama öldükten sonra yaşam sağladığını ortaya koyuyor. Buna nasıl vardım TRT 1 'de yayınlanan Bahar Dalları dizisini izledinizmi bilmiyorum ama konusunu araştırırsanız. Bir kızın ölümünün ardından 5 farklı ölüme mahkum insana yaşam verdiğini görüceksiniz. İşte buda ölümden sonra gelen bir yaşamdır teorikde... Başkalarına verilen ömür ve bu ömrün sürecini uzatmakta yararlı olmak hem iyi hemde kötü doğrusu.. Laughing
Mesaj13.10.2010, 09:31 (UTC)    
Mesaj konusu: Farklı

Farklı bir biçimde düşünmüzsün afiliyalnizlik kardeş.ben cumartesi günü bu konudaki birikimlerimi paylaşacağım inşaallah.Belki daha farklı yaklaşımlar ve farklı yorumlarda gelebilir.Bekli(yorum) ... Very Happy
______________

İnsanlar ikiye ayrılır. Vaktini beşe ayıranlar ve vaktini boşa ayıranlar ...
Necip Fazıl KISAKÜREK
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu