Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj27.10.2010, 15:29 (UTC)    
Mesaj konusu: Porte Değil Portre !

Portre Nedir ?

Bir kimseyi karakteristik özellikleriyle okuyucuya tanıtmak amacıyla yazılan edebî yazılara portre denir. kişinin sadece dış görünüşünün (boyunun, yüzünün, giyinişinin, hareketlerinin...) anlatıldığı portreye fizikî portre; iç dünyasının, alışkanlıklarının, duygularının, fikirlerinin, zayıf taraflarının ... anlatıldığı portreye ruhî portre (tinsel, moral portre) denir. çoğu zaman fiziki portre ile ruhî portre iç içe verilir.
fiziki portre; kişiyi diğer insanlardan ayıran dış özellikleri iyi bir gözlemle belirlendikten sonra, uygun sıfatlar kullanılarak özgün bir şekilde yazılır.

iç dünyanın anlatıldığı ruhi portrede ise; kişinin ahlakı, alışkanlıkları, düşünceleri ilginç bir üslûpla yazılır. portreye konu kolan kişiye ait, düşünceleri ve anlayışları daha etkili olarak ortaya koymak için onun sözlerine de yer verilebilir.

romanda olay kahramanları değişik bölümlerde (yeri geldikçe) gerek dış görünüşleriyle gerekse karakter özellikleriyle okuyucuya tanıtılır. okuyucunun roman kahramanlarını hayalinde canlandırması sağlanır. bu yönüyle portre bölümlerine, romanlarda daha çok rastlanabileceği gibi bağımsız bir edebi tür olarak yazılmış portreler de vardır.

______________
Mesaj29.10.2010, 14:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

sağol
______________
Bir hayale adanmış yarım bir öyküyüz.
Arar ve sorarlar yokuz ki sürgünüz.
Hangimiz ters hangimiz düz hangimiz yaz hangimiz güz.Mechul bir dörtlüyüz...
Mesaj29.10.2010, 14:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

herseyibilenadam yazmış:
sağol


birşey değil Wink
______________
Mesaj30.10.2010, 21:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilgisayarfareleri yazmış:
herseyibilenadam yazmış:
sağol


birşey değil Wink

Saol
______________
<script src="http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"></script><fb:like-box href="http://www.facebook.com/pages/Koptum-Say-Optum-Bay/147346088644517?v=page_getting_started" colorscheme="dark" connections="1445"></fb:like-box>

Mesaj31.10.2010, 18:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

birşey değil..
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu