Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj21.06.2008, 18:44 (UTC)    
Mesaj konusu: internet güvenliğine genel bakış..

Internet, bilgiler hedefine ulaşıncaya kadar bilgisayardan bilgisayara bilgileri göndererek çalışır. Bu nedenle, veri A noktasından B noktasına gönderildiğinde, arada olma şansına sahip olan her bilgisayar ne gönderildiğine bakabilir. Bu da güvenlik problemini ortaya çıkarır.

Örneğin; World Wide Web üzerindeki bir giysi kataloğuna baktığınızda ve bir tişört almaya karar verdiğinizi düşünün. Bu, sipariş formuna kredi kartı numaranız gibi bazı özel bilgilerinizi yazmanızı gerektirir. Giysi şirketinin saygınlığından emin olduğunuz için, kredi kartı numaranızı ve diğer bilgilerinizi yazıp formu doldurarak gönderirsiniz. Bilgileriniz hedef yolu üzerinde bulunan bilgisayarlardan geçerek giysi şirketine ulaşır. Ancak ne yazık ki, aradaki bilgisayarlardan biri gizlice sızarak geçen veriyi kredi kartı numaranız gibi ilginç bir şeyler bulana kadar gözleyebilir.

Bu tür şeyler ne sıklıkla olur? Bunu söylemek çok zordur ancak önemli olan bunun teknik olarak mümkün olmasıdır. Internet büyüdükçe bu tür olaylara da daha sık rastlanacaktır.



Microsoft Internet Explorer sizi ve verilerinizi korumaya nasıl yardım eder?

Birçok Internet bölgesi gönderilen ve alınan verileri yetkisi olmayan kişilerden koruyacak şekilde düzenlenmiştir. Bunlara "gizli" bölgeler adı verilir. Internet Explorer gizli bölgeler tarafından kullanılan güvenlik iletişim kurallarını desteklediğinden, bilgilerinizi güvenle ve gizlilikle bu gizli bölgelere gönderebilirsiniz. (Güvenli bölgeden bir sayfa gösterirken, Internet Explorer durum çubuğunda bir "kilit" simgesi görüntüler.)

Ayrıca, Internet Explorer güvenlik riskini ortaya çıkaracak bir şey yapmaya kalkıştığınızda sizi uyarır.

Örneğin; Kredi kartınızı güvenli olmayan bir bölgeye göndermeye kalkıştığınızda, Internet Explorer bu bölgenin güvenli olmadığı konusunda sizi uyarabilir. Güvenli olduğunu iddia eden bir bölgenin güvenliği şüpheliyse, Internet Explorer bu bölgenin hileli olduğu veya kendini temsil etmediği konusunda sizi uyarabilir. Internet Explorer’ın sizi hangi zamanlarda uyaracağını belirlemek için, Görünüm menüsünden Seçenekler’i tıkladıktan sonra Güvenlik sekmesini tıklayın.


EĞLENCENİN RENGİ - Ana Sayfa
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu