Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj21.06.2008, 19:10 (UTC)    
Mesaj konusu: Lazer Yazıcı Seçiminde nelere dikkat etmeli ?

Lazer Yazıcı Seçiminde nelere dikkat etmeli ?

--------------------------------------------------------------------------------

Kendi kişisel kullanımınız için lazer yazıcı alırken bazı faktörleri göz önünde tutmanız gerekir.Bunlar renkli mi , siyah-beyaz mı ? , toner değişim maliyeti , baskı yapılabilen kağıt boyutu , çözünürlük , hız ve ağ kullanımına uygunluktur.Bütün bu kriterleri göz önünde tutarak size en uygun lazer yazıcıyı kolayca tespit edebilirsiniz.

Renkli lazer yazıcılar , siyah-beyaz olanlara göre daha pahalıdır , genelde siyah beyaz çıktı alıyorsanız renkli lazer yazıcıyı listenizden çıkarabilirsiniz.Lazer yazıcı seçiminde dikkat edilecek bir diğer özellik ise toner fiyatıdır , yazıcı fiyatı içinde toner fiyatı önemli bir yekun tutmaktadır.Bu sebeple toner değişim maliyeti düşük bir yazıcı almanız uzun dönemde kullanım maliyetinizi düşürecektir.

Lazer yazıcı alırken bakılacak bir diğer faktör ise yazıcının toner ve drum ünitelerinin beraber olup olmadığıdır.Bazı yazıcılarda toner ve drum beraberdir bu toner maliyetini arttıracaktır.

Çözünürlük bir printerın DPI değeridir ve bir yazıcının inch başına basabileceği nokta adeti anlamına gelir.

Düşük çözünürlüklü sadece yazı baskısı yapılacak yazıcılar için 600*600 Dpi makul sonuç verecektir.Eğer genelde grafik baskı yapıyorsanız daha üst çözünürlükleri düşünebilirsiniz.

Bu özellikleri göz önünde tutarak baskı ihtiyaçlarınız ve bütçeniz için en uygun lazer yazıcıyı kolayca seçebilirsiniz.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu