Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj21.03.2011, 16:30 (UTC)    
Mesaj konusu: Aref'in Final Gösterisinin hilesi..Ve arkadaşlarının anlat..

NOT:Arkadaşlar Bunları Yazarken Kesinlikle Aref'in yaptığı işi Küçümsemiyorum..


Yetenek Sizsiniz Türkiyenin final bölümünde ikinci olan Aref, yine ilginç bir şova imza attı ama şovun hilesi bu kez erken ortaya çıktı.

Televizyon karşısındaki izleyenleri ve stüdyodakileri korkutmaya yeten ruhani gösterinin sırrı bir numaraları bayanda gizli. Bir numaralı bayan, Aref'in bir tanıdığı...

İşte Aref'in yapmış olduğu bu gösterinin hilesi:

Gösteriye katılan 1. bayan önceden ayarlanmış iki mavi top atıldı, diğer mavi 1. bayandaydı neden mi?

1- Bütün oyun hep bunun üzerinden yürüdü. Masaya ilk o oturdu ve Aref diğer numaraları önceden biliyor muş gibi onun etrafına oturturdu.

2- Nabzına o baktı

3- Sandalyeler düşerken ipleri hep masanın altından çekti en son sandalye düşerken elini masanın altında hareket ettirirken kamera yakalıyor.

4- Her şey 1 numaranın üzerinden oluyor. Devamlı ayaklarını oynatan 1 numara, gelen kartları karıp kart seçen 1 numara, 2 numaranın önüne gelen sıcak kahveye batırılan 1 numaranın kolyesi vb...

5- Isıya duyarlı kolyesini 2. kişiye verince incelemeye başlayan bayana müdahale ediyor.

6- Masadan kalktıkları anı iyice inceleyin 1.bayanın önünde masanın altında sarkan ipleri göreceksiniz.

7- Aref uyandığında ağzından çıkarttığı yine 1 numaranın yüzüğü (daha evvelden aynısı kendinde mevcut )Ve en önemlisi 1. bayan çok acemice hareket ediyor olması.

"Yetenek Sizsiniz Türkiye"deki performansıyla haftanın adamı olan Aref Ghafouri derslerinde aynı derecede başarılı değil. ODTÜ'deki arkadaşları sınavlarda yeteneğini kullanması için ısrar etmiş. Aref "Bu güçler kötüye kullanılırsa kaybolur" diyerek reddetmiş. Ayrıca, Aref'in kız arkadaşı da ODTÜ'de okuyor.

ODTÜ kampüsünde Endüstriyel Tasarım bölümüne gidiyorum. Amacım, "Yetenek Sizsiniz Türkiye" programındaki illüzyon şovuyla Türkiye'nin en çok konuşulan adamı olan Aref Ghafouri'nin sınıf arkadaşları ile tanışmak. Ne de olsa, hakkında bunca şey söylenen bu genç adam henüz 22 yaşında bir öğrenci.

Arkadaşları ikinci sınıfta ama Aref okula fazla gelmediği için geçemediği çok fazla dersi var. (Yani kağıt üzerinde ikinci sınıfta ama fiili olarak sınıfta kalmış durumda diye özetleyebiliriz). Geçen seneki derslerini tekrar etmek durumunda. Hocaları ondan oldukça şikayetçi: "İllüzyon yapacağına okuluna gelsin" diyorlar, devamsızlığından bahsediyorlar. Ama gizemli bir tarafı olduğunu da teslim ediyorlar elbette.

O YÜZÜKLER HİÇ ÇIKMAZ

Derslerdeki düşük performans gibi "tatsız" konuları bir kenara bırakalım artık. Gelelim sınıf arkadaşlarına... Aref'in konuşmayı çok sevmeyen ama sevimli biri olduğu konusunda genel bir kanı var. Ve yine aynı sözcük duyuluyor: "Gizemli".

Aref okula da yarışma sırasında parmağından çıkarmadığı yüzüklerle geliyormuş. Bir de Aref'in deri pantolon giymeyi çok sevdiğini söylüyorlar.

Aref arkadaşlarına bu işlere dayısı sayesinde başladığını, ardından uzun yıllar çalışarak bu noktaya geldiğini anlatmış. Ünlü Amerikalı illüzyonist Criss Angel'in büyük hayranı olduğunu öğreniyorum. Okula geldiği hemen hemen her gün sınıf arkadaşlarına çeşitli gösteriler yaparmış. Herkesin düşüncesi, o şovların sadece illüzyondan ibaret olmadığı. "Sihir" becerisi olduğuna inanan çok.

Aref'in sevgilisi: "Bir gün elinden alev çıkardı, sonra o alev güle dönüştü"

Öğreniyorum ki Aref'in kız arkadaşı da ODTÜ'de okuyormuş. Pek göz önüne çıkmak istemiyor. Adının bende gizli kalacağı sözünü vererek, ondan da Aref'i anlatmasını istiyorum:

* Bana ilk yaptığı şov kaşık bükmeydi. Çok etkilenmiştim. Bence Aref'in illüzyon dışında başka bir enerjisi var. Onun yanındayken bunu hissedebiliyorsunuz. İllüzyonla ilgili sırlarını hiç anlatmadı.
* Bir gün elinden bir alev çıkarttı ve bir anda o alev, güle dönüştü.
* Aref bana özel gösteriler de yapıyor. Örneğin bazen benim ne düşündüğümü anlıyor. Ama bu beni korkutmuyor.

"Endüstriyel tasarım okumak istemesinin sebebi şovu için ürün tasarlamakmış"

Berk İlhan (21)

* Aref'le birinci sınıfı birlikte okuduk, o kaldığı için ikinci sınıfa geçemedi. "Yetenek Sizsiniz Türkiye" oldu!
* İlk günden beri gizemli bir havası vardı. Hatta Endüstriyel Tasarım bölümüne de kendi şovlarında kullanmak için ürünler tasarlamak istediği için geldiğini söylüyordu.
* Biz Aref'in illüzyon becerisini öğrendikten sonra onu sıkıştırmaya başladık, bize de şovlar yapsın diye. O da bu işten zevk aldığı için her gün farklı şovlar yapıyordu. Çok sormamıza rağmen hiçbir zaman bunu nasıl yaptığını anlatmadı.
* Geçen sene bayramda Aref'i evime davet etmiştim. Ekranda yaptığı kaşık bükme olayını bizim kaşıklarımızla da yaptı. Çok şaşırmıştık.
* Aref'e "Hocaların sana iyi not vermesini nasıl sağlayamıyorsun, sınav sorularını nasıl tahmin edemiyorsun?" diye sitem ediyorduk. O da bize "Bu güçler kötüye kullanılırsa işler hale gelmez" diyordu. Zaten kullansaydı sınıfı çoktan geçmiş olurdu.
* Aref illüzyon da yapıyor ama kesinlikle kendi güçleri de var. Bana ait anahtarı kendi elimin içinde dokunmadan büktü. Bir numarası daha vardı: Sağ elinin bir parmağını hafifçe kesiyordu. Kestiği parmağı kanamıyordu. Sol elinin bir parmağı kanıyordu. Bu da çok enteresandı.
* Aref yarışmada birinci olur. "Yetenek Sizsiniz Türkiye"deki diğer şovlar onunkinin yanında yavan kalır.

"Telefonuma bakarak tuş kilidini açtı, boş pet şişesine cep telefonu soktu"

Burak Aktaş (21)

* Aref'le proje derslerinde beraber sabahlıyorduk. Yaptığı en ilginç şovlardan biri şuydu: Benim cep telefonumu eline almıştı. Masaya koydu, sadece telefonuma baktı ve bir anda telefonun tuş kilidi açıldı. Hiç unutmadığım bir şey daha yapmıştı. Boş pet şişesinin içine cep telefonu soktu. Bir elinde pet şişe, diğer elinde de telefon vardı. İkisini birbirine vurdu ve telefon o pet şişesinin içine girdi. Pet şişede kesik, yırtık ya da buna benzer hiçbir iz yoktu. Telefonu çıkarmak için şişeyi kesmek zorunda kaldık.
* Aref bazı numaralarının illüzyon olduğunu kabul ediyordu. Ama bazılarının da illüzyon olmadığını söylemişti.

kaynak:(ankarahaber)
______________




Mesaj21.03.2011, 17:18 (UTC)    
Mesaj konusu: cevap

aref'in hileleri çıktı zaten sorduğum her 10 kişiden 8'i aref hile yapıyor diyor Wink
Mesaj21.03.2011, 18:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

Adam zaten ilizyon yapıyor.Yani gerçek olma ihitimali yüzde 0 Very Happy
Mesaj21.03.2011, 18:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ya zaten ilizyon sakat iş o numaraların nasıl yapıldığı anlaşılınca insanda kandırlımış hissi geliyo arefin yarı final şovunda internette arefin sırrı diye videolar ortaya çıkmasaydı büyük bi ihtimal şimdi 1. o olmuştu Smile
______________

Her türlü konuda yardım isteyebilirsiniz. Direk mesaj atmanız yeterli.
Mesaj21.03.2011, 21:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ahhhh. Türk Milleti işte napcan bi kerede iyi bi iş yapan birinin (ölmeden) arkasında olun hepiniz Mr. Green Bu zamana kadar başarılı olan kaç kişinin tüm millet arkasında olduki zaten sonrada en zeki millet en çalışkan millet biziz niye ilerleyemiyoz diyonuz yabancılar fıkramızı yapmış olum ayakta uyuyun bak fıkrayı anlatıyım siz anlarsınız ne demek istediğimi..
Cehennemde her çukurun başında bi zebani (tam bilmiyorum olmayada bilir:))
nöbet tutuyomuş sadece birinin başında kimse yokmuş tüklerin bulunduu çukur! O çukura atılacak olan bit Türk sormuş diğerlerinde çıkmaya çalışan herkesi geri iten bi nöbetçi varda bizim çukurda niye yok biz çokmu dürüstüz demiş oda hayır diğerlerinde çıkmaya çalışana millet yardım edip basda çık derken Türkler nerde dışarı çıkmaya çalışanı görseler anında tutup aşağı çekiyolar ee bizede hiç iş kalmıyo demiş... (tam böyle değil ama ana hatları bu) Olayı çakdınızmı?? Bi kerede yükselen birine destek olun vede hakkında o kişi hakkında araştırma yapcağınıza yaptıkları ve olma ihtimalleri hakkında araştırma yapın şu anda hipnoz denilen şeyin %80imiz saati sallayıp yapıldığını ve insanın hipnoz olunca bayılması falan gerektiğiniz sanıyoruz değilmi.... biraz araştırın şunu sadece gözüne 10sn bakıp hipnoz edecek ve o kişi hiç anlamadan ona istediğini söyletebilecek insanlardan bi sürü bunun kursları bile var.... Zihin okuma çok zor da olsa onun yerine daha basit zihin kotrolü var ama zihin okuma yapılamaz diyen yok.... Adam da zaten kabul ediyor bazıları göz yanılmasıyla yapılıyor tamam ama hepsi öyle değil insan gerçekten bakarak demiri eğebilir kağıdı yaka bilir telefon kodunu bilmiyorum tabi ama en azından bakışlarınızın ne kadar etkili olabileceğğini görmek için rastgele bi insana bakın ve içinden size bakması gerektiğğini falan söyleyin eğer gerçekten inanırsanız arkasını döndüğü anda direk göz bebeklerinize baktığını farkedersiniz (ben denedim ona göre konuşuyorum gerçekten oluyor)
Bakarak bir şeyler uçurmak falan çok zor şeyler değil... Lütfen bir kişiye tüm herşeyi %100 hileli diye iftira atmadan biraz araştırın ben sırf bunun günahını çekmemek için izlediğim anda arefin hilesi diye aratmak yerine arefin yeteneği diye aradım hipnozdan auradan girdim çok cins yerlere gittim kendimi zor çıkardım o sitelerden... Bi bakın araştırın öyle tartışın...
Not: Ne anlatırsan anlat karşındakinin anladigi kadardır anlattığın...


Edebiyatım pek iyi değil uzun yazılara gelemem ama yazma ihtiyacı duydum siz anlayabilirsiniz inşallah... Smile
______________
İmza ektedir.
Mesaj22.03.2011, 17:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sen Tük değil misin?Can sıkıntısından açılmış bir konu üzerinden Türklere bağlamak,hiç uygun bir davranış değildir.Bir kere bir kaç kişinin orda yapılan işin ilizyon,göz yanılması,hile olduğunu idrak edememesini,herkese baglamakta yanlıştır.
__________________________________________________________
okanizm'e Teşekkürler.Since 2007
Mesaj22.03.2011, 17:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

ya adam ben sihir yapıyorum filan demiyorki mutlaka bir hilesi vardır Very Happy
______________

Mesaj22.03.2011, 17:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ben her zaman kim hak etti ise ondan yanayım türk olduğu için vermişlerse oy yazık olmus ama sanmiyorum bence güzel taklit yapıyor her insan taklit yapamaz kolay kolay ama ilizyon ben bile yapıyorum kitapcıkı var Smile
______________
Mesaj22.03.2011, 19:34 (UTC)    
Mesaj konusu: Selamlar!..

Adam orada ilahi gücümü mü kullanıyorum diyor da millet kasıyor bu kadar? Smile

Elbette zekasını kullanarak "İNSANİ" formda olabilitelerin içersinde bir göz yanılması yani ilisyonist bir arkadaşımız ve başarılıda.

Sadece zevk almak önemli..

Cem YILMAZ: Ulan adam zaten onları yapsa peygamberliğini ilan ederdi. Niye biletli gösteri yapsın ki? Smile
Mesaj22.03.2011, 19:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

arefler numara yapıyor büyü ve büyücü diye bir şey yoktur akıl var mantık var bu benim düşüncem sizin aklınızdaki şeyler farklı olabilir beni yanlış anlamayın ama öyle bence yani Wink
Mesaj22.03.2011, 20:06 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Selamlar!..

programyapmak yazmış:

Sadece zevk almak önemli..

Cem YILMAZ: Ulan adam zaten onları yapsa peygamberliğini ilan ederdi. Niye biletli gösteri yapsın ki? Smile
Mr. Green Doğrudur hacı benim demek istediğim başarılı birinin arkasından vaybe gerçekten çok güzel adam işini iyi yapıyo diyen bi Türk'e hiç rastlamadım... Ya bırak hile yapıyo şerefsiz gördüm işte derler... yada ya ne varki ben bile yapıyom ya onun yaptığıda işmi derler.. Yaw ordakilerle anlaşmışlardır hepsi bu işin içindedir hile yapıyolar siz giderken ben geliyodum derler falan falan... Wink benim demek istediğim bu zaten birini överken küfreden tek milletiz heralde.. eğer yabancı bi ülkedeyseniz "aferin lan şerefsiz iyi yapmışıın haaa bunu şöyle çekince noluyo?" diyip bile bile adamın işini bozan birini görürseniz kesinlikle hemşerim diye sarılabilirsiniz.. her neyse anlayan anlar.. ayrıca başına gelen bilir böyle olayları.. Wink Hiç çok güzel bir iş yaptığınızda beklediğiniz gibi karşılayan oldumu Question ama yabancılardada böyle sanırım telefon icat edilincede denemek için yan odaya kablo çekmişler konuşmuşlar kralda demişki bu ne işe yararki bi adam gönderip istediğimi söylerim Mr. Green (Ya bu hikayeleri falan hiç tam hatırlamıyom genelde benim kafam başka yerde oluyorda Mr. Green )
______________
İmza ektedir.
Mesaj22.03.2011, 20:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu arada onun yaptığına sihir büyü demedim doğal enerjileri doğru kullanmak küçük deneylerlede inanmayanlara ıspatlıyabiliyorlar şuraya cevap yazmadan keşke bi girip okusaydın senide görürdüm alıp eline kaşığı eğecem diye gezerken Mr. Green Benim bi arkadaşımda böyle enerjiler olamaz falan diyodu denedi şimdi kaşıkla geziyo ama çay kaşığı... (küçükten başlayacakmış Mr. Green Mr. Green ) Neyse Hadi bu konu fazla uzadı yine benim burnumu soktuğum her konu uzayıp gidiyor böyle bende bi cinslik var ama anlayamadım gitti Mr. Green
______________
İmza ektedir.
Mesaj22.03.2011, 20:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

Aref *[/b] showlarında başarılıydı ancak son gösterisi yerine ondan önceki gösterisini sunsaydı 1. olabilirdi.

programyapmak'a katılıyorum. Zaten ilizyon bu. Gerçek olmadığını herkes biliyor.
______________
Kolay Yemekler Hızlı Yemekler
Mesaj23.03.2011, 15:37 (UTC)    
Mesaj konusu: cevap

ne olursa olsun arkdaşlar aref'in yaptıkları gerçek değil ancak bize belli etmeden yapmasıda bir yetenek ancak 1-2 gün inceledikten sonra çözebiliyoruz olayı Wink
Mesaj23.03.2011, 15:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

Tabi arkadaşlar adı üstünde ilizyon ille bir hilesi olması gerek Confused

Adam tüm Türkiye'yi etkiledimi , etkiledi daha ne olsun...

Bence Aref Türk olsaydı kazanma şansı daha fazla olurdu.Yaptığı gösterileri heryerde duyuyordum.Bizim sınıfta bile onun hakkında tartışmıştık.Adam bunu başarmış ki okadar konuşuluyor.

Ama Sefa yada helal olsun diyorum gerçekten çok güzel di.

______________


" Profesyoneller kendi yaptığı iyilikleri değil kendine yapılan iyilikleri hatırlayanlardır. "
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu