Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.07.2011, 00:51 (UTC)    
Mesaj konusu: Uefa ya dilekçe adil bir lig için el ele

Beyler Artık Zurnanın Zırt Dedigi yerdeyiz Fenerbahçe Eskişehirspor ve Sivassporu Uefaya Şikayet Etme Vakti Geldi
Hepbirlikde Aşagıya Yazdıgımız ingilizce Dilekçeyi

info( at )uefa.com a Yollasın. Metinde bi sorun yokdur Ayrıca kesinlikle Fenerin Aleyhinedir Türkçeside Alttadır.
ingilizcesi.

Dear UEFA Officers

I am writing to you from Turkey. I am just a football fan who thinks football is a lifestyle as long long it is played fairly. We live with football in Turkey. We are passionate and addicted to Football.As you all know the... re is a case on the run for one of the big football club about fixing the matches. The president of Fenerbahce is going to court to be judged and two of his vice presidents are sent to jail as well as some other clubs presidents. This looks like a big organisation. The police have evidences that the matches were fixed. Evidences are obvisous with the photographs, videos, recorded phone calls and chase. We belive that court will the best decision soon.

But when it comes to Turkish Football Federation we have big suspicions, there is a big chaos in Turkish football at the moment. All these fixing matches and illegal attemps need to be sorted and football must be clean and fair. But regretfully we are not sure if that is going to happen. Because the president of Turkish football federation is a big fan of Fenerbahce. And also he is sponsoring Fenerbahce's Volleyball Club, and he has been supporting to Fenerbahce clup for many years financially. We all know that the biggest goal of him is to be head president of Fenerbahce. He declared those many times and we believe that he will do anything to keep Fenerbahce football club in the Turkish superleauge.

And it is not over yet. Lig tv which broadcasts the football matches has a big control over Turkish Football Federation and they always have big effects on every decision Turkish Football Federation
takes.It is so clear that Lig TV does not want Fenerbahce to play in the second division ( Bank Asya 1. Lig ). They do no want a cut on their incomes and they are giving a big pressure on Turkish Football Federation. There is a big campaign from the press and media to keep Fenerbahce in the Turkish Superleague.

Dear Uefa officers this is the situation in Turkish Football. We all expect a fair decision on this issue and we expect a real serious check and monitoring and warnings to be made if necessary. Otherwise there will be a big chaos in Turkish Football for a long time and if Fenerbahce do not get punished you will be one of the responsible office for this.

Football fans who wants a FAIRPLAY

Türkçesi

Türkçesi şöyle:

sevgili UEFA yetkilileri;

size türkiyeden yazıyorum. etik değerler içerisinde oynanırsa futbolun bir yaşam tarzı olduğuna inanan bir futbolseverim.biz Türkiye'de futbolla yatar futbolla kalkarız. futbola bağımlı ve tutkuluyuz... lakin sizin de bildiğiniz gibi son günlerde ülkenin en büyük 3 takımından birinin de içine karıştığı bir şike operasyonu yürütülmekte. fenerbahçenin başkanı ve 2 üst düzey başkanı tutuklanarak hapishaneye gönderildi. ayrıca fenerbahçe başkanına yakınlığıyla bilinen bazı anadolu kulüplerinin başkanları ve bazı mafyatik kişiler de tutuklandı.bu büyük bir örgütlenme gibi görülüyor. şike yapıldığı polis tarafından çok net şekilde delillendirildi. fotoğraf, kamera kayıtları, telefon dinlemeleri ve fiziki takip ile şike yapıldığı net şekilde ortada duruyor.biz inanıyoruz ki olayın yargı boyutu devlet tarafından neticelendirilcektir.

olayın TFF (türkiye futbol federasyonu) boyutuna gelince çok büyük şüphelerimiz var. şuan ülkede futbol çok büyük bir deprem geçiriyor. futbolun daha güçlü ve temiz olarak ayağa kalkabilmesi için bu şike yapan kulüp ve şahıslar cezalandırılmalıdır.ama üzülerek belirtmeliyiz ki bundan emin değiliz. çünkü türkiye futbol federasyonu başkanı mehmet ali aydınlar çok fanatik bir fenerbahçe taraftarı. ayrıca fenerbahçenin voleybol şubesinin kontrolünü elinde bulunduruyor. voleybol takımının sponsorluğunu yapıyor.ve her yıl fenerbahçeye milyonlarca euro para akıtan birisi.en büyük hedefi fenerbahçe başkanı olmak. bunu defalarca basına ifade eden biri. dolayısıyla fenerbahçenin küme düşürülmesini engellemek için elinden geleni yapacaktır.

bitmedi... ligimizin yayıncı kuruluşu lig tv senelerdir TFF yi elinde oynatıyor.ve futbolla ilgili alınan her kararda etkin bir kurum.lig tv açık bir şekilde fenerbahçenin küme düşmesini istemiyor. gelirlerinin düşmesini istemeyen lig tv TFF nin kararında etkili olmaya çalışıyor. sizin anlayacağınız şike yaptığı neredeyse belgelenmiş olan fenerbahçe uefa ve TFF kurallarına aykırı olarak küme düşürülmemeye çalışılıyor. adeta bir kampanya başlatılmış durumda.

sevgili UEFA yetkilileri ülkemizde futbol bu durumda. sizden isteğimiz. şikeyi masum gösterip fenerbahçeyi düşürmek istemeyen TFF yi denetlemeniz ve gözlemlemeniz. gerekirse de gerekli uyarıları yapmanız. aksi takdirde Türkiye'de futbolu çok büyük problemler beklemektedir. eğer fenerbahçe hakettiği cezayı almazsa bundan siz de sorumlu olursunuz.

TEMiZ FUTBOLSEVERLER..

Temiz ve adil bir lig için el ele
Mesaj12.07.2011, 09:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

1- Bu konu kavga çıkarır
2- Eğer bir şike varsa bunu tek takım yapmamıştır tüm takımlar yapmıştır 1958'de bu yana
3- İlk önce uefa kendi içindeki şike olaylarını halletsin daha sonra türkiyenin sorunlarını çözer
______________


Yine Terör, Yine Kan , Yine Yanıyor Vatan. Alçaktır, Şerefsizdir Askere Kurşun Atan...
Mesaj12.07.2011, 09:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bence kesinlikle UEFA'nın bu işe el koyması gerekiyor
Mesaj12.07.2011, 09:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

dediğim gibi arkadaşım uefa kendi içerisindeki şike olaylarını çözmeden başka ülkelerin olaylarına karışamaz
______________


Yine Terör, Yine Kan , Yine Yanıyor Vatan. Alçaktır, Şerefsizdir Askere Kurşun Atan...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu