Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.07.2011, 12:29 (UTC)    
Mesaj konusu: Arkadaşlr Link Taks Reklam Amaçlı Heralde nasıl yapabilirim?

Arkadaşlar bu link takas ne işe yarıyo sanırım reklam amaçlı değilmi ? Eğer reklam amaçlıysa benim sitem yeni benim sitemle kim reklam yapabilir ??




Mesaj22.07.2011, 12:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

Öncelikle link takas siteler arasında reklam verme gibi bişey pagerankı yükseltiyor.
Link takas almak istiyorsan sitenin hiti yükseltmelisin ve "Promosyon" bölümüne konu açarak seninle link takas yapacak siteleri bulabilirsin. Wink



İyi Forumlar
______________
Mesaj22.07.2011, 13:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

TEŞEKKÜR EDERİM
Mesaj22.07.2011, 13:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

Link değişimi kavramı nedir?
Bir siteyle başka bir sitenin birbirlerine linklerini yerleştirmeleridir.
Farklı IP lere sahip iki sitenin birbirine link vermesi demektir yani a sitesi b sitesini google amcanın botlarına tavsiye ediyor kaynak ve incelenebilecek bir site olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Link değişimi neden yapılır? / Ne işe yarar?
Bir çoğumuz link değişimini, page rank'ım artsın diye yapıyor, aslında buda bir reklam çeşidi ama görüntülüyenler farklı, normalde bir siteye banner, text veya pop-up reklam verirsinizki sitenizin hit'i artsın diye, link değişimide google amca nın hitini çekmek için yapılmış bir şey.
Peki atıyorum dini sitemiz var a.d.u.l.t bir siteye ziyaretçi çekmek, hit artırmak için reklam verirsimisiniz. HAYIR belki milleti dine imana getiririm diye düşünen varsa bilemem. :=)

Verdiğim örnekten anladığımız üzere, bize fayda sağlıyacak hiti yüksek duyulmuş sitelere reklam vermek sitemiz için ne kadar faydalıysa, google amcanın hitini çekmek için o derecede faydalı kendi sitemizle ilişkili, page rank değeri yüksek sitelerden ve aynı reklam alır gibi, karşılıksız şekilde bu linkleri almalıyız, ki faydası olsun page rank'ımıza yansısın.

Şöyleki, Page rank'ı 6 olan ve sitenizle ilşkili olan bir siteye bir makale yayınladınız ve altına şuradandır diye kaynak ver diki, googlenin " insanlara faydalı olan siteler" kavramına tamamen uyuyor, yüksek puan aldınız demektir. Ve emin olun bu page rank'ınıza kısa sürede yansıyacaktır.

Ayrıca şöyle bir düşünceyede sahip olmamız gerekiyor, cimri olmamalıyız, yani atıyorum php ile ilgili bir sitemiz var, bir çok yazı ve makale olabilir, her şey sizin sitenizde diye bir şey yok ve herşeyin sizin sitenizde olmasınada gerek yok, yönlendirme yapmalısınız velevki rakip sitede olsa, bu bende yok ama şu siteden bulabilirsiniz şeklinde yol göstermekte google nin hoşuna gidecektir.

Sonuçta google da herhangi bir içerik yok, tamamen search üzerine ve yönlendirici. ama googlenin nerelerde olduğunu söylemeye gerek yok. Bizde verdiğim örnekten yola çıkarak php sitemiz varsa ziyaretçiye vereceğimizin doğru kısa ve özgün şekilde aktarıp olmayanı kıstlamamak şuradan bulabilirsiniz şeklinde yol göstermekte google ile aynı işi yaptığımızın göstergesi olacak ve sitemize ilk bakışta zarar gibi olsada fayda sağlıyacaktır.

Her wm sitesinde, görmüşüzdür, link değişimi binlerce linkler havada uçuşur. o site senin bu site benim linkler devamlı döner durur. sanki link savaşı varmış gibi.

Bunlar katkı sağlarmı bana göre yukarıda ki verdiğim örneklerdeki %90 sağlıyorsa bu saçmasapan link değişimleride eh işte %10 kadar katkı sağlar. ama zararı daha çok olur bkz,sandox.

Pagerank'ımı ne için yükseltiyorum neyime katkı sağlıyacak?

Evet bu soruda ilginç, bazıları page rank'ını yükseltip link satarak paralar kazanmak için yapar bu işi, hatta öyle bir döngü kurmuşturki, parasıya 9-10 page rankı yüksek link satın alır sonra kendi satmaya başlar. Buda bir ticaret aklıdır ama bunu google amca farkettiğinde 0 ı basar.
Neyse biz konumuza dönelim, page rank'ımın yüksek olması bana ne tür katkı sağlıyacak. onuda örneklendirerek anlatmaya çalışacağım.
Elbette googlenin mantığını çözmek zordur bazan tam tersinide yapabilir. ama zahire bakarak verdiğimiz karar şudur,
Örneğin, php hakkında bir sitemiz var, ve page rankı 5 birde rakip site var, onunda page rank'ı 4 ve ziyaretçinin aradığı bilgi her iki sitede var. Bu tür yerlerde page rank'ın değeri orataya çıkar, tabiki aramada önde çıkmak için sadece page rank etkin değildir, seo tekniklerini ustaca kullanmak gerekir.

Pagerank bir karizmadır ve google karizma siteleri sever.

______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu