Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj14.09.2011, 18:54 (UTC)    
Mesaj konusu: Sitemap verme

ben googleye sitemi doğrulattım ama sitemap da vermem gerekiyormuş bedava-siteme xml koyamadığım için veremedim ama hackerfriend.tr.gg sitesinde kenarda bir sitemap var ve googleyede kayıt ettirmiş nasıl yaptığını anlayamadım bende sitemap eklemek istiyorum
Mesaj14.09.2011, 20:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

aslında sitemap adlı bir sayfa oluşturun ve sitenize içerik ekledikçe , o sayfayı güncelleyin google sitenize gelince sitemap.htm adlı sayfayı da ziyaret edeceği için bir nevi sitemap olmuş gibi olacak Wink , hackerfriend konusuna geldiğimizde bildiğim kadarıyla hackerfriend'in .net uzantılı siteside var , o rahatlıkla ücretli hostinginden sitemap.xlm oluşturabilir Wink
______________
Mesaj15.09.2011, 12:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

ama hackerfriend.net farklı bi host yani www.örnek.net/örnek.html olmuyo nereye girersen gir hackerfriend.net kalıo ama o html kodlarıynan yapmış kodu ben öğrenip editlemek istiom ama sağ klik yapılmıyor sağ klik yapınca sayfa kaynağını göster diğince ordaki kodları css editor programıma yapıştırınca site çıkıyor ve istediğim şey dışında herşeyi siliyorum sonrada kodunu alıyorum ama bunu hackerfriend de yapamıyorum
Mesaj15.09.2011, 15:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

sağ tık engellerini kıran programlar var , araşıtırırsan bulabilirsin ...
______________
Mesaj15.09.2011, 18:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilgi verdiğin için teşekkür ederim ama ihtiyacım kalmadı site adresinin başına
view-source: eklersem amacıma ulaşmış oluyorum yani şöle bişey yaptım
view-source:hackerfriend.tr.gg çok kolay oldu
Mesaj15.09.2011, 18:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

Hackerfriend Üstadımızdan
Soru:
Google'ın Web yöneticisi araçlarını kullanmak istiyorum ancak meta tag'leri veya html sayfasını siteme yükleyemiyorum. Bu nedenle de sitemi doğrulayamıyorum. TR.GG siteleri Google'da doğrulanmıyor mu?


Cevap:

Google Web Yöneticisi araçlarını kullanmaya başlamak için burayı ziyaret ediniz. Google web yöneticisi araçları nedir? Öncelikle bunun cevabını verelim.

Google web yöneticisi araçları ile:

• Site haritası oluşturabilirsiniz.

• Google tarayıcılarının sitenizdeki sayfalara erişirken karşılaştığı hatalara ve sorunlara bakabilirsiniz.

• Sitenizin içerik analizini yapabilirsiniz.

• Sitenizin istatistiklerine bakabilirsiniz. Hangi arama sorgularının sitenizden en çok sayfayı döndürdüğüne ve hangilerinin tıklandığına bakabilir, sitenizdeki sayfalara yönelik geçerli PageRank de dahil olmak üzere, sitenizdeki dağıtım bilgilerine bakabilirsiniz.

• Sitenizin Googlebot tarafından nasıl göründüğüne ilişkin ayrıntılı bilgilere bakabilir, hangi sayfaların dizine alındığı ve diğer hangi sitelerin sitenizi gösterdiği gibi bilgiler de dahil olmak üzere, sitenizin Google tarafından dizine alınma şeklini öğrenebilirsiniz.

• Sitenizin coğrafi hedefini belirleyebilir, Google'nın sitenize gelişmiş resim arama seçeneklerini tanımlayabilir ve Googlebot'un sitenizi hangi sıklıklarla taramasını ayarlayabilirsiniz.

Siteniz için birbirinden gelişmiş özellikler sunan Google Web Yöneticisi Araçları için öncelikle sitenizi doğrulamanız gerekir.

Google'da site doğrulama iki yöntemle yapılmakta. Bunlardan birisi Google'ın belirlemiş olduğu bir isimle HTML dosyasını sitemize yüklemek, ikincisi ise sitemizin başlık bölümüne (HEAD kısmına - BODY kısmından öncesine) META TAG eklemek. Ancak TR.GG sitelerine dosya yüklenemiyor, HTML sayfa oluşturulamıyor. Oluşturulan sayfalar HTM uzantılı oluyor. Bu nedenle Google'ın belirlemiş olduğu birinci yöntemi kullanmak mümkün olmuyor.


İkinci yöntem de ise bir kurnazlık yaparak Google'ı kandırabiliyoruz. TR.GG'nin Meta Tag ekstrasını aktif ettsek bile sadece content (içerik) kısmını yönetebiliyoruz. Meta tag'imize isim vermek mümkün değil. Bu nedenle Meta Tag ekstrasını aktif bile etmiş olsanız sitenizi asla doğrulayamazsınız. Yani şunu demek istiyorum:


Örneğin Google, siteniz için aşağıdaki gibi bir Meta Tag verdi;
Kod:
<meta name="verify-v1" content="2jgBV4dTb+hgxz9cKGRFpoHklTP1ASZwF6P61nefdtr10=" >


Meta tag ekstrasında verify-v1 ismini (name) yazamayız. Sadece 2jgBV4dTb+hgxz9cKGRFpoHklTP1ASZwF6P61nefdtr10= içeriği (content) belirtebiliriz.

Peki bunun için ne yapacağız?

1 - Intro kullanıyorsanız bu ekstrayı devre dışı bırakın.
2 - CSS tasarım kullanıyorsanız CSS kodu kısmına, kodların en sonuna Google'ın siteniz için vermiş olduğu Meta Tag'i ekleyin. Baş tarafına --></style> sonuna da <! koymayı unutmayın.

Başka bir tasarım kullanıyorsanız Tasarım Ayarlarına gidin, geçici olarak CSS Tasarımı seçin, gelişmiş ayarlara gidip aynı şekilde CSS kodu kısmına Google'ın siteniz için vermiş olduğu Meta Tag'i ekleyin. Baş tarafına --></style> sonuna da <! koymayı unutmayın.



Kod:
--></style> <meta name="verify-v1" content="2jgBV4dTb+hgxz9cKGRFpoHklTP1ASZwF6P61nefdtr10=" ><!


Tebrikler, artık sitenizi doğrulayabilir, web yöneticisi araçlarını kullanabilirsiniz!
______________
Mesaj16.09.2011, 18:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Tr.gg sitelerinde site map oluşturulamıyor maalesef.
______________
Kodlarla Dövüşan Adam Der ki: Orda burda arama, herşeyin cevabı burada!


Deme, şu niçin böyle; Yerincedir ol öyle. Bak sonuna sabreyle, Görelim Mevlâ neyler! Neylerse güzel eyler!

Cümleler doğrudur, Sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz, Sen eğri isen...
Mesaj17.09.2011, 11:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

benim sorduğum sitenizde kenarda hani bi gözat menüsü gibi sitenin içeriği var onu soruyorum ayrıca sizin siteniz çok güzelmiş hayatımda gördüğüm en güzel site
Mesaj07.10.2011, 12:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

hackerfriend yazmış:
Tr.gg sitelerinde site map oluşturulamıyor maalesef.

hackerfriend üstadım ,siz online olurmuydunuz ya Very Happy
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu