Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj26.06.2008, 17:30 (UTC)    
Mesaj konusu: Eski Nesil / Yeni Nesil

Eski Nesil / Yeni Nesil


Eski nesil olaylara siyah-beyaz bakar, yeni nesil, çok seslilik çok renklilik adı altında olaylara tek renk bakar.

Eski nesil kavuşamayan imkansız aşklar için yaratılmışken, yeni nesil “gel, gel, ne olursan ol, yine gel” tarzındadır.

Eski nesil kültürlüyü sever, kaliteli olmayanı 5 para etmez olarak nitelerken, yeni nesil 50 Cent etmeyecek grupların peşinden gider ve onlara para verir.
Eski nesil, kurbağaların sindirim sisteminden, buz pateni hareketlerine kadar işine yaramayacak bilgilerle doludur. Yeni nesil tamamen bilgisayar oyunlarıyla dolu olduğu için yeni bir şey doldurulamaz. Dolduruluşa gelmez.
Eski nesil, eleştiricidir, hiçbir şeyi beğenmez, her şeyi öğrenmek ister, hep eleştirir, sonucunda mutsuz olur. Yeni nesil Tele vole ve teknolojiyle uyuşturulduğundan tepkisizdir. Kendini mutlu zanneder.

Eski nesil didaktik mesaj verme zorunluluğu içindedir. Yeni nesil “didaktik program istemiyoruz” diye 6996’ya mesaj çekerek programı yayından kaldırır.
Onlardan daha eski nesil, eski nesli, kahvehane köşelerinden kurtarmak isterken, şu an eski nesil, yeni nesli, internet kafelerden kurtarmak istemektedir.

Eski nesil kendisi gibi düşünmeyene sıcak bakmazken, yeni nesil her şeye objektif demokratik bakacağım diye kendinden uzaklaşır.
Eski nesil bir gün müzisyen, bir gün tiyatrocu, bir gün yazar, bir gün reklamcı olmak isterken hayatı biter. Yeni nesil hangisinden çok para kazanacaksa ona yönelir.

Eski nesil pembe pancurlu evi, beyaz atlı prensi hayal ederken, yeni nesil pancurlu evi alışveriş merkezine çevirip zengin olmak ister. Beyaz atlı prens yerine, kırmızı Ferrarili dallamayı hayal eder.
Eski nesil fakir ama gururlu, kaliteli, dürüst olanı sever, zengini sevmez, fabrikatörü karikatür olarak çizer. Yeni nesil o fabrikatör gibi olmak için çabalar.
Eski nesil çok komplekslidir. farklı olmak zorundadır, çocuk gibidir, dikkat çekmek ister, ciddiye alınacak yanı yoktur. Bir gün solcu, bir gün sağcı, bir gün ateist olurlar. Nedense çok ciddiye alınırlar ve hapislere atılıp, dayak yerler. Yeniler de komplekslidir ancak farklı olmamak için çaba sarf ederler.
Eski nesil eğitimliyi, şehirliyi veya şehre ayak uydurabileni sevip, sayarken, Yeni nesil paralı olanı şehirli sayar.
Eskilerde -ist’ler, izm’ler trendken, yeniler bütün –izmleri, -istleri, pis olarak kabul eder ve ABD’yi de sevindirirler.
Eski neslin esprilerinde eleştiri vardır. Yeni nesil akıllıdır, suya sabuna dokunmadan, az emekle çok para kazanır.
Eski nesil “bundan iş çıkmaz” derken, yeni nesil “benim neslim işini bilir” demektedir.

Eski nesil dötü geçmesine rağmen eğitimsiz, şarkıcı, artist, mankenleri yerin dibine sokar, onlarla dalga geçerken mutlu olur, yeni nesil onları idol kabul eder ve aşık olur.
Eski neslin muhafazakarı görücü usulu evlenirken, yeni nesil chat ortamında görücü usulü evlenir.
Eski neslin orta yaşlıları Doğru Mehmet’tir. İnsanları doğruyu öğretmeğe, onları yönlendirmeğe çalışırken sıkıcı olur.
Eski nesil iletişim çağından geldiğinden, 20 kişilik koloniler halinde bohem yaşarken, Yeni nesil sanal dünyada bi başına yaşar.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu