Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.09.2011, 06:46 (UTC)    
Mesaj konusu: Sitenize bedava ziyaretçi sağlamanın 10 farklı yolu

Sitenize bedava ziyaretçi sağlamanın 10 farklı yolu

Şüphesiz ki reklamlar sitemize ziyaretçi trafiği sağlamanın en hızlı ve en kolay yoludur, fakat çok fazla maliyetli olması nedeniyle çok fazla tercih edilmez. Bunun yerine hiçbir maliyet gerektirmeyen profesyonel SEO teknikleri daha çok tercih edilmektedir. Peki Nedir bu teknikler, nasıl uygulanmalı ki istenilen ziyaretçi trafiği sağlansın. Bu konuda acele etmeyin ve okumaya devam edin, burada kaleme aldığım 10 yol benim kendi sitelerimde uygulayıp faydasını gördüğüm önemli taktiklerdir.

1-) Anahtar Kelime; Sitenizin konusu nedir, ve bu konu ile ilgili en önemli anahtar kelimeler hangileridir? Sağlıklı bir ziyaretçi trafiği için en doğru anahtar kelimelerin mutlaka tespit edilmesi lazım...

2-) SEO; Arzu ettiğiniz ziyaretçi trafiğini sağlamak için arama motorlarının sitenizi sürekli ziyaret etmesi lazım, bunuda ancak arama motorlarına yön vererek yapabilirsiniz. Doğru uygulanmış bir SEO, arama motorlarını bir mıknatıs gibi sitenize çekecektir. İyi uygulanmış bir SEO, sitenizi arama motorlarına tanıtmanın en doğru yoludur. Bu arada sitenize meta tag kodlarını eklemeyi unutmayın....

3-) Site içi Linkler; Birbiri ile benzer konular içeren yazılarınıza ve sayfalarınıza linklerle yaönlendirme yapmak arama motorlarının ve ziyaretçilerinizin sitenizde daha fazla zaman harcamasına ve dolayısıyla site rankınızın artmasına neden olacaktır. Bu konuda "benzer yazılar" kodunu sitenize eklemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

4-) Sitemap eklemek; Bir sitenin sitemap'i arama motorlarına yazılmış bir davetiye gibidir. Normalde arama motorları er yada geç yazılarımızı indexleyecektir, fakat bu bazen aylar sürebilmektedir. Sürekli güncellenen bir sitemap bu işi çok fazla hızlandırmakta ve sitenizin kolaylıkla indexlenmesini sağlamaktadır.

5-) Ping ve RSS; siteniz için oluşturduğunuz bir RSS geri beslemesi ziyeretçilerinizin tekrar tekrar sitenize uğramalarını ve güncellemelerinizi düzenli bir şekilde takip etmelerini sağlar. Ping atmak ise arama motorlarına sitenizdeki güncellemelerin kısa sürede ulaşmasını sağlar. Ping atmak için http://www.pingomatic.com/ adresini kullanabilirsiniz.

6-) Ziyaretçilere davetiye göndermek; Sitenizin konusu ile benzer başka siteleri sık sık ziyaret edin ve bu sitelerde yorum yazarak insanları sitenize davet edin. Forum siteleri, makâle siteleri, ve mailler bu amaçla kullanılabilir. Bu yöntem benim en çok kullandığım yöntemdir.

7-) Sosyal İletişim Ağları; Facebook, twitter ve Digg gibi sosyal iletişim ağlarını aktif bir şekilde kullanmaya çalışın, bu yollarla sitenize odaklı ziyaretçi göndermek mümkün...

Cool Link Değişimi ve Backlink; Kaliteli ve pagerankı yüksek sitelerle link değişimine gidin, bu arama motorlarının gözünde sitenizin değerini yükseltecektir. Bu konuda çok fazla link değişiminden kaçınmanızı şiddetle tavsiye ederim. Az ve Öz olsun.

9-) Video paylaşım sitelerini kullanmak; Video paylaşım siteleri çok fazla ziyaret edilmektedir. Bu sebeble bu tür paylaşım sitelerini web sitemizin ziyaretçi sayısını arttırmak için kullnamk boynumuzun borcudur. Örneğin YouTube 'da yayınlayacağınız kısa ve etkili bir tanıtım videosu inanılmaz derecede etkili olacaktır.

10-) Gazete ve Dergilerden herhangi birinde sitenizin çok kısa bir süre için tanıtımını yapmak; Bu yöntem biraz maliyetlidir ama gerçekten faydası oluyor, tavsiye ederimm...

Bir web sitesinin ziyaretçi sayısını arttırmanın yüzlerce yöntemi vardır, fakat ben burada en etkili 10 yolu yazmayı tercih ettim, sadece bunları uygulamanız halinde bile ziyaretçi sayısındaki değişikliğe inanamayacaksınız.
Mesaj22.09.2011, 17:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler. Laughing
Mesaj27.09.2011, 21:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

sağol ama dergi işi maliyetli olur... bedava sitemdeyiz.. Smile param olsa ne ala Very Happy
______________
Arrow Arrow ÜCRETLİ MODERATÖR ARIYORUM. ÖZELDEN İLETİŞİME GEÇİN İNŞALLAH.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu