Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj23.07.2011, 23:46 (UTC)    
Mesaj konusu: Wireless Network Security

- Kotalı bir kullanıcı Wireless Modemine veya Access Point’ine bırakmadığı 8 – 10 haneli bir şifre yüzünden 8 – 10 kat fatura ödeyebilir. Eminim bu durumun mağduru olan birçok kişi vardır.

- Sizin internetiniz, sizin sorumluluğunuz; bırakmadığınız şifre yüzünden internet hattınızı kullanan bir Hacker’ın işlediği suç tamamen size aittir. Nedeni çok açık değil mi? O an sizin hattınıza tahsis edilen IP adresi tarafından suç işlendi… Önemli bir sorun. Aylarca hatta yıllarca mahkemelerle uğraşabilirsiniz.

- Uçan internet; kablolu modemlerle bağlandığımızda en azından fiziksel olarak güvende oluyorsunuz, yani verileriniz kablo aracılığı ile modeme ulaşıyor. Kablosuz için aynı şey söylenemez, havada uçuşan verileriniz sizin için önemli olabilir. Şifrelenmeyen bir ağa katılan saldırgan kişiler ne yaptığınızı izleyebilir. Aşağıda daha iyi anlayacaksınız.

- Şifre bırakmadığınız için tek tıklama ile ağınıza bağlanan kişi bilgisayarınıza girebilir ve bunun için profesyonel olmak gerekmiyor. Davetsiz misafirlerin neler yapacağı belli olmaz, aylarca uğraştığınız projenizi, arşivinizi bir anda silebilir/çalabilir.

Güvenlik Önlemleri;

1) Erişim noktası cihazınıza ait ve herkesin bildiği ön tanımlı bilgilerden kurtulun. Örneğin TTNET’in verdiği modem bilgileri; Username: admin – Password: ttnet
Herkes tarafından biliniyor değil mi? O halde şifresiz olduğu için ağınıza bağlanan bir kişi modeminize rahatlıkla girip bilgilerinizi değiştirebilir, bu da anlam veremediğiniz sürekli bir internet kesintisine yol açabilir. Tüm modemlerde bu kural geçerlidir. Modem markanızı herhangi bir arama motoruna yazan kişi modeminizin kullanıcı adı ve şifresini öğrenebilir. O zaman ilk kural modeminize giriş yapmanızı sağlayan şifreyi değiştirmelisiniz.


2) Mutlaka Wireless Güvenlik Şifresi kullanmalısınız. Min. 8 karakter olan bu şifre sizi yukarda saydığımız tüm sorunlardan uzak tutacaktır.
Öneri; WPA II ve AES şifreleme tekniğini kullanınız. Bu size gerçek manada güvenlik sağlayacaktır.

• 1. Erişim noktası cihazınızın şifresini değiştirmediğiniz takdirde, ağınıza bağlanan kişi Wireless Güvenlik Şifrenizi değiştirebilir, çünkü bu şifre erişim noktası cihazınızdan ekleniyor/değiştiriliyor.


3) MAC engeli; modeminize bağlanarak sizin dışınızda ağınızı kullanan biri var mı? Yok mu? Öğrenmek kolaydır. Burada modeminize bağlı bilgisayarların MAC adreslerini öğrenebilirsiniz. Yapılması gereken şudur; kendi bilgisayarınızın MAC adresini öğrenip, modeminizde sadece o adrese izin verilmesini sağlamaktır.


Bunların dışında halka açık yerlerde kullanılan internetler de veri güvenliğiniz açısından çok büyük bir sorundur. Ağa dâhil olan onlarca kişi aynı hattı kullanır, çokta zor olmayan tekniklerle ne yaptığınızı izler, hatta ötesine geçip tanımlama bilgilerinizi çalarak şifresiz olarak e-Posta hesaplarınıza giriş yapabilirler.

Bildiğiniz gibi alışveriş merkezleri, cafeler, restoranlar, oteller vb. yerler müşterilerine kablosuz internet imkânı sağlıyor, bedava internet kullanacağım diyerekten hemen bağlanmayın, TOR vb. yazılımlar kullanın, bunlar trafiğinizin izlenmesini önler. Ve unutmayın bu tür hizmetlerden yararlanırken bilgisayarınız kesinlikle paylaşıma kapalı olsun.

dikkate alinmali, Tekrar okumaktan zarar gelmez.

______________
Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW


En son ua1905ua tarafından 14.06.2017 19:01:50 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj04.12.2011, 21:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

web sayfalarini çökerten bir program varmis nasil çalişiyor
Mesaj11.12.2011, 19:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

Evet Var Bunun Adı DDOS Atack Programıdır...
______________
-MacigSoft-
Mesaj14.06.2012, 04:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

BUNU BANA İNAT MI YAZDINIZ YOKSA..................SİNİRLENDİM ŞİMDİ.....

UMARIM BENİMLE İLGİLİ DEĞİLDİR ÇÜNKÜ BENDE KENDİ SİTEMDE WİRELESS ŞİFRE KIRMAYLA İLGİLİ SAYFALAR KURMUŞTUM...............
______________
Hastasıyız DEDEEE
Mesaj13.09.2014, 11:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

öğrendiğim iyi oldu
______________
Mesaj24.01.2015, 09:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

DOS Attacklar Artık Eskisi Kadar Güçlü Olmaya Biliyor Ama Bazen Gercekten Cok Güçlü Olanları Var.Önerim Bilgisayarınızda ya
Norton Yada Avg Yada Eset Nod 32 Antivirüsü Bulunması.
Mesaj08.06.2015, 17:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

Günenliğe sadece güvenilmeyenler ihtiyaç duyar.
Mesaj25.01.2016, 10:14 (UTC)    
Mesaj konusu: merhaba

Razz Razz Razz Razz Razz Embarassed Embarassed Embarassed
Mesaj12.07.2016, 14:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

enory yazmış:
DOS Attacklar Artık Eskisi Kadar Güçlü Olmaya Biliyor Ama Bazen Gercekten Cok Güçlü Olanları Var.Önerim Bilgisayarınızda ya
Norton Yada Avg Yada Eset Nod 32 Antivirüsü Bulunması.


DDoS saldırısını düzenlemek zaten interneti yavaşlatıyor bir süre. Bir de artık o programı formattan sonra bulmak zor.

Ayrıca, DDoS saldırısı düzenlemek Türk Ceza Kanunu'nun 8,135, 243 ve 244. maddeleri uyarınca suç Türk kara ve hava sahaları ile Türk karasularında, açık denizde ve bunun üzerindeki hava sahasında, Türk deniz ve hava araçlarında veya bu araçlarla, Türk deniz ve hava savaş araçlarında veya bu araçlarla, Türkiye'nin kıt'a sahanlığında veya münhasır ekonomik bölgesinde tesis edilmiş sabit platformlarda veya bunlara karşı işlendiğinde bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması hâlinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu