Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj24.02.2012, 18:17 (UTC)    
Mesaj konusu: Öğrencilerin Dolandırıldığı İddiası

Öğrencilerin Dolandırıldığı İddiası

Kahramanmaraş'ta YGS, LYS, SBS ve KPSS hazırlık eğitimi veren özel bir dershanede, yöneticilerin ortadan kaybolması nedeniyle öğrenciler açıkta kaldı.

Kahramanmaraş'ta YGS, LYS, SBS ve KPSS hazırlık eğitimi veren özel bir dershanede, yöneticilerin ortadan kaybolması nedeniyle öğrenciler açıkta kaldı.

İddiaya göre, ÖB. ve O.B, eğitim-öğretim yılı başında büyük bir dershaneyle franchising anlaşması yaparak çeşitli sınav türlerinde öğrenci kayıtlarına başladı. Yaklaşık 50 öğretmenin görev yaptığı dershaneye YGS, LYS, SBS ve KPSS kategorilerinde 920 öğrenci kayıt yaptırdı. Ancak öğrenciler dershanede yaşanan maddi sorunlar nedeniyle bir türlü sağlıklı eğitim alamadı.

Son olarak önceki gün dershane yöneticilerinin ortadan kaybolması ile eğitimler tamamen durdu. Bunun üzerine yüzlerce öğrenci açıkta kalırken, sabah dershaneye gelen öğrenciler kapalı kapılar ve kantinde satılmak üzere kapıya bırakılmış simitlerle karşılaştılar. Bir yandan sınav tarihi yaklaşan öğrenciler bunun stresini yaşarken, diğer yandan da sene başında verdikleri senetlerin akıbetini bilmemeleri nedeniyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

İsmetpaşa Mahallesi'ndeki dershane önünde toplanan öğrenci grubu adına konuşan Ramazan Tuzluca, 3 haftadır dershanede eğitimlerin durduğunu belirterek, durumu dershanenin genel merkezine bildirdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Tuzluca, şöyle konuştu:

"Bizler hiçbir şekilde muhatap olarak kabul edilmedik, öğrencilerin senetleri geri verilmedi ve hiçbir teminat verilmedi. Dünden itibaren görevde olan 50 öğretmenimiz ayrıldı ve hiçbirisiyle yeni anlaşma yapılmadı. Sonuç olarak biz burada paramızı verdik, senetler yapıldı. Bu senetlerin taksitleri ödendi, ancak senetlerin nerede olduğu belli değil. Hiç kimse garanti vermiyor. Şu anda muhatap alacağımız hiç kimse yok. Senetlerin dershanenin borçlarına karşılık etrafa dağıtıldığı söyleniyor. Genel olarak

tüm sınavlara hazırlanan öğrenci arkadaşımız var. Hakkımızı arıyoruz, hiçbir şekilde bizimle ilgilenilmediği için bu gün itibariyle savcılığa gerekli işlemleri başlatmak için girişimde bulunacağız."

Ödemelerini aksatmadıklarını söyleyen bazı öğrenciler de zamana karşı yarıştıkları bir dönemde böyle bir sorunla karşılaşmalarının kabul edilemez olduğunu söylediler. Senetlerin akıbetini bilmediklerini söyleyen öğrenciler, biran önce sorunlarına çözüm istediler.

Öte yandan, franchising anlaşması yapılan merkezi Ankara'daki dershane, isim haklarını kullanan Kahramanmaraş'taki eğitim kurumuna icraya geldi. Sabah saatlerinde polis nezaretinde dershane önüne gelen avukatlar, çilingirin kapıyı açmasıyla içeri girerek araştırma yaptı. Yaklaşık 300 bin TL alacakları olduklarını söyleyen avukatlar, öğrencilere senetlerini mahkeme yoluyla iptal ettirmeleri için girişimlerde bulunmasını önerdiler.

alıntı: http://www.haber50.com/ogrencilerin-dolandirildigi-iddiasi-678198h.htm
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu