Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.03.2012, 15:43 (UTC)    
Mesaj konusu: Adsense Gelir Kaybı Sorunu

Emek harcayarak oluşturduğum bu siteden bende herkes gibi para kazanıyorum.Google adsense ile çalışıyorum.Ancak kısa bir süre önce gelirlerimin baya düştüğünü fark ettim.Google gelir düşmesini göz önüne alarak bir mesaj göndermiş.Mesajı aynen size iletiyorum:

"
Başarısız Olan Çok Sayıdaki Reklam Taramaları
AdSense reklam tarayıcısının, matematikcifatih.tr.gg adresindeki sitenize erişirken bazı sorunlarla karşılaştığını fark ettik. Sorun muhtemelen, reklam tarayıcımızın sitenizin belirli bölümlerini görüntülemesini engelleyen robots.txt dosyanızın içeriğinden kaynaklanıyor. Geçen hafta dört gün içinde, 1057 başarısız tarama isteği tespit ettik. Bu nedenle, sitenizde hedefi iyi belirlenmemiş AdSense reklamları yayınlanmakta ve bu reklamlar ortalamadan daha düşük bir gelir sağlamaktadır.
Tarayıcı Hata Bildirimlerini Görüntüleyin

Bu sorunu gidermek için, aşağıdaki iki satırı en üste ekleyerek robots.txt dosyanızı AdSense tarayıcımıza izin verecek şekilde düzenlemeniz gerekir:
User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
Bu, AdSense reklam tarayıcısının, sitenizdeki, daha önce AdSense reklam kodu eklenmiş sayfaları ziyaret etmesine izin verecektir. Bunun sonucunda, siz ve kullanıcılarınız hedefi daha iyi belirlenmiş, alakalı reklamlardan yararlanabileceksiniz.
Bu değişikliğin Google arama veya SEO sıralamalarınızı hiçbir şekilde etkilemeyeceğini belirtmek isteriz. Bu iki satırı robots.txt dosyanıza eklemek yalnızca, daha önce AdSense kodu eklenmiş sayfalarda daha iyi, daha alakalı reklamlar yayınlanmasını sağlayacaktır. AdSense reklam kodu bulunmayan sayfalar bundan etkilenmeyecektir.
Daha ayrıntılı bilgi edinmek için, resmi AdSense blogunda yer alan, bu konuyla ilgili gönderimizi mutlaka okuyun.
"
Burdaki robots.txt dosyanızı AdSense tarayıcımıza izin verecek şekilde düzenlemeniz gerekir cümlesinden birşey anlamadım.İncelediğimde sitemdeki adres satırlarının değişmiş olduğunu gördüm.Google botları yeteri kadar siteye giremiyor.Sizden bu sorunu çözmemde bana yardımcı olmanızı istiyorum.Problemi ortadan kaldırmak için eklemem gereken kod olursa bana gönderin,bende siteme ekliyeyim.Saygılar çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Mesaj03.03.2012, 23:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

zaten cevabı kendileri vermiş dikkatlice okuyunuz
Bu sorunu gidermek için, aşağıdaki iki satırı en üste ekleyerek robots.txt dosyanızı AdSense tarayıcımıza izin verecek şekilde düzenlemeniz gerekir:
User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

______________
Mesaj03.03.2012, 23:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

haklısınızda,bunu yazacağım robots.txt dosyası yok.tüm tr.gg sitelerinde böyle bir sayfa var.sitenizin sonuna ekleyerek sizde görebilirsiniz.
http://www.matematikcifatih.tr.gg/robots.txt
önemli olan bu sayfayı değiştirebilmek yada bu sayfaya bu yazıyı ekleyebilmek.google yeni gizlilik politikası çıkardı acaba bununlamı ilgili birşey çözemedim.google adsense ile çalışan başka sitelerde aynı gelir kaybı oldumu acaba? aynı sıkıntıyı yaşayan varsa,bizimle paylaşabilirmi?
Mesaj03.03.2012, 23:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

adsense ile içli dışlı değilim ama aklıma gelen birşey daha var.
şimdi yanlış hatırlamıyorsam bu robot.txt dosyası sizin adsense hesabınızdada mevcut orda bu değişkliği yapsanız bi etkisi olur mu acaba.
+ bs de o dosyaya erişim varmı yokmu bi bilgim.
başka diyebilceğim birşey yok.
Kolay gelsin
______________
Mesaj04.03.2012, 10:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler yardımın için. mod arkadaşlardanda bilgisi olan varsa yardım alabilirim ?
Mesaj04.03.2012, 10:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu konuyu buradan değilde Google Yardım Forumundan açsan daha net bir bilgi alabilirsin.

http://www.google.com/support/forum/?hl=tr
______________
Mesaj13.03.2012, 08:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler.Google adsense forumunada konu açtım,benden robots.txt sayfasına aşağıdaki kodu eklemem gerektiğini söylediler.Bu kod eklenmezse içeriğie uygun reklam yerine boş sayfa çıkıyor.Google botlarıda geri dönüyor.Googleden ikinci kez mesaj geldi.Bizden robots.txt sayfasına,

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

kodunu eklememizi istiyorlar.Bunu robots.txt sayfasına nasıl ekleyebilirim? mod arkadaşlardan bu konu hakkında yardımlarını istiyorum.adsense ile çalışan arkadaşlar bu konuyu çözdülermi,neler yaptılar fikirlerini paylaşmalarını istiyorum.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu