Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.05.2009, 14:26 (UTC)    
Mesaj konusu: Dila ile röportaj!!!!

Müjgan Gönül ( Dila Hemşire ) İle Ropörtaj

Gerçeklere bu kadar iyi yüz tutmasa, herhalde Tek Türkiye bu kadar çok izlenmezdi.


Sayın Müjgan Hanım, öncelikli olarak bize kendinizi tanıtabilitmisiniz ? Nasıl başladınız tiyatroya ve televizyon dünyasına girişiniz nasıl oldu?

Müjgan Gönül : Tiyatroya lise yıllarında başladım, o dönem lisenin tiyatro kulubundeydim. Okul müdürümüz okul müsamerelerindeki başarılarımı farketti ve bu alanda devam etmemi istediler benim Gösteri Sanatları Merkezi’ne kayıt yaptırmamı sağladı. Burda 2 yıl konservatuara hazırlık eğitimi aldım. Geçen yıl, konservatuara gireceğim zaman bir proje geldi Kanal D kanalından. Karakter güzel olduğu için, konservatuar eğitimimi biraz erteledim. Sonrasında da konservatuar okumaktan vazgeçtim.


Şuan bıraktınız mı ?

Müjgan Gönül : İki yıl Gösteri Sanatları Merkezinde oyunculuk eğitimi aldım. Oyunculuk için değil başka bir alanda eğitim almayı düşünüyorum.

Daha önce Samanyolu TV’ de yada başka bir kanalın projlerinde yer aldınız mı?

Müjgan Gönül : Hayır. İlk kez Samanyolu Tv’de bir projede yer alacağım. Geçen yıl Kanal D’ye bir dizi yaptık. Ancak yapımdan kaynaklanan nedenlerden dolayı çok uzun süre çalışmamıza rağmen yayınlanmadı. Kısmet olmadı Bunun neticesinde sözleşmemi fesh ettirerek ayrıldım.

Şuan reytinleri alt-üst eden Tek Türkiye dizisinde oynuyorsunuz? Nasıl buluyorsunuz bu yapımı?

Müjgan Gönül : Çok mutluyum ve bu projede oynadığım içinde çok gurur duyuyorum. İyi proje her yerde izleniyor. Çok güzel mesajlar veriyoruz insanlara.

İsterseniz birazda Dila karakteri üzerine konuşalım. Dila karakterini çok başarıyla oynuyorsunuz. kesinlikle hakkını vererek oynadığınızı düşünüyoruz Dila nasıl bir karakter?

Müjgan Gönül : Çok iyi niyetli saf bir kız ve çok saf bir şekilde de Tarık’a ilgisi var. Köyde okumuş nadir gençlerden biri ve köyün imamı Halo İbrahim’in torunu. Tarık’a karşı platonik bir aşk beslemekte. Oldukça da fedakar bir kız. İlerleyen bölümlerden birinde Tarık köyü terk etmeye karar verdiğinde “Hani Zeyneb'i seviyorsun. Bari Zeynep için kal” diyecek kadar fedakar biri. İlerleyen bölümlerin birinde gitmeye karar veren Tarık’ı ikna etmek için söylüyor bunları.

Sizce, Dila karakterinin izleyiciye verdiği mesaj nedir ?


Müjgan Gönül : Elbette benim verdiğim mesaj yani benim düşüncem verdiği mesaj eğitimini şehirde almasına rağmen şehirde kalmamış ve köyü için kendini feda etmiş biri. Bence ülkemizin böyle gençlere de ihtiyacı var. Genç öğretmenlere, genç hemşirelere ve genç doktorlara gerçekten çok ihtiyacı var. Dila karakterinin verdiği mesajın bu olduğunu düşünüyorum. Aşkı çok güzel yaşıyor tertemiz saf Günümüzde oldukça dejenere olmuş aşkı oldukça saf bir şekilde yaşıyor. Tarık’ı çok tertemiz duygularla seviyor. Karşısındaki insanı da yaşıklı, eli yüzü düzgün olduğu için değil, fedakarlığından dolayı kalbinin güzelliğinden dolayı seviyor. Bence bu çok güzel....

Ekranda kendinizi izlerken..neler düşünüyorsunuz ?.

Müjgan Gönül : Doğruyu söylemek gerekirse, ben ekranda kendimi kesinlikle beğenmiyorum. Bazen bundan dolayıda diziyi izleyememiyorum. Çünkü beğenmiyorum kendimi...

Dila, dizide sürekli ağlıyor. Hep böyle gözleri yaşlı mı kalacak?


Müjgan Gönül : Rolu oynarken oldukça zorlanıyorum. Oldukça içli bir kız.


Tek Türkiye formatı itibariyle gündeme ve gerçeklere ışık tutabiliyor mu?

Müjgan Gönül : Tek Türkiye dizisinin kesınlikle gündeme ışık tuttuğunu düşünüyorum ve bu projede oynadığım içinde gurur duyuyorum. Her bölümü çekerken birilerinin tepkilerini alacağız diye de tedirgin olmuyor değiliz. Reytinglerin her geçen gün arttığını görünce de dahada mutlu oluyoruz. Gerçeklere bu kadar iyi tutmasa, herhalde Tek Türkiye bu kadar çok izlenmezdi. Çünkü bu sıralar oldukça çok fazla diziler var. Köy, ağa, kan davası, töre vb. gibi... Dizimiz birazcık terörede mesaj gönderdiği için diğer dizilerden ayrılıyor.

Gördüğümüz kadarıyla çekim şartları oldukça zor. Peki alışabildiniz mi ortama?


Müjgan Gönül : Çok zor... Çok Zor... Oldukça zorlanıyorum. Konya’ya İstanbul’dan gelip gittiğim için. İstanbul’la Konya’nın iklim şartları farklı olduğu için, korkuyorum hasta olmaktan.

Çekimler için İstanbuldan mı gelip gidiyorsunuz ?

Müjgan Gönül : Evet İstanbuldan gelip gidiyorum

Çekimler ne kadar sürüyor ?

Müjgan Gönül : İlk bölüm oldukça uzun sürdü. Zannedersem 25 gün falan Ancak 19 gün sürüdüğünüde söyleyenler var. Şimdilerde 6 gün sürüyor. Bir günde repo yapıyoruz Bazen rolüm gereği 3-4 günde çekimim olabiliyor. Ekibin çalışması 6 gün sürüyor.


Dizi dışında ekstra çalışmalarınz var mı? Tiyatro gibi.

Müjgan Gönül : Şu anda yok Çekimler uzun sürdüğü için, dizi dışında bir çalışma olanağım olmuyor.

Dila Hemşire karakterine tepkiler nasıl ?

Müjgan Gönül : Güzel tepkiler alıyorum. Konya’da yürürken “Aaaa Dila Hemşire” tepkileri ile karışılaşıyorum. İnşaallah Allah, devamını getirir ve muvaffak eder.

Samanyolu Tv’nin bu gibi kaliteli yapımları hakkında neler düşünüyorsunuz?

Müjgan Gönül : Ben çok seviyorum. Çok kaliteli yapımlar. Ben aslında daha önceki projeden dolayı kırgınlığım vardı ve oyunculuğu bırakmıştım. Ama Bu rolü Samanyolu TV teklif ettiği için kabul ettim. İnşallah bu kalitede devam eder ve mesaj alması gerekenler de mesajını alırlar.

Tek Türkiye dizisinin 4. olmasını, yani yüksek oranda izlenmesini bekliyormuydunuz ?

Müjgan Gönül : Bu kadarını gerçekten beklemiyordum. Çok mutlu oldum Ama şimdi dördüncülüğü gördük. İnşaallah daha da yükselir. Şimdi hedefi yükseltmek gerekiyor. Niye üçüncülük, ikincilik hatta biricilik olmasın ki. Bence mümkün. Çünkü gerçekten kalitemizin diğer dizilerden hiçbir eksiği yok, hatta fazlası var. Çok güzel mekanlara sahibiz. Çokta başarılı bir yönetmenimiz var. Hakeza görüntü yönetmenimizde öyle. Ekip muntazam, çok güzel.

İnternetle aranız iyi mi?

Müjgan Gönül : Evet. İstanbulda iyi idi. Fakat burada evimde internet yok. Ancak işte hafta sonları Wireless olan yerlerden bağlanabiliyorum internete.

Şuan kanallarda 70-80 civarında dizi oynamakta. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Müjgan Gönül : Bunun bir tüketim olduğunu düşünüyorum. Elbette güzel bir sektör, insanlar burdan ekmek kazansınlar. Çok fazla emek harcanıyor, gece yarılarına kadar çalışılıyor ve az uyku uyunuyor. Bununla birlikte insanlar izlediklerinde bir mesaj alsınlar. Bir dursunlar, baksınlar hayata. Yoksa hep aynı şeylerin tekrarı yapılıyor ve bende uzun zamandır izlemiyorum televizyonu.

Birbirinin tekrarları gibi duruyor.

Müjgan Gönül : Bir zaman sonra konu bitiyor ve biribirinin tekrarını yapmaya başlıyorlar... Normal yani...

Son olarak, bizlere ve sizi izleyenlere mesajınız neler olurdu?

Müjgan Gönül : Bizi izlemeye devam etsinler. İnşallah İlerleyen bölümlerde oldukça fazla süprizimiz olacak ?

Bir ikisini açıklasanız ?

Müjgan Gönül : Yok, yok açıklayamam. Bizi izlemeye devam etsinler...
Mesaj22.05.2009, 14:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

Saol...
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu