Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.06.2009, 06:50 (UTC)    
Mesaj konusu: Cem Yılmazdan Şok Sözler... !!!



Cem Yılmaz sanatçıların cenaze namazı için özellikle Teşvikiye Camisi'nin tercih edilmesini eleştirdi. Bu caminin sosyete mekanı olduğunu belirtti. Cenazede alkışı absürt buldu.

Darvin ve Yogayı eleştirmişti

Yaptığı skeçlerle yogayı ve üstü kapalı insanın maymundan geldiğini savunan Darvin'in evrim teorisini eleştiren Cem Yılmaz, sosyetenin cenaze namazlarında alkış tutmasını da komik bulduğunu sözlerine ekledi.

Cem Yılmaz sanatçı ve sosyete dünyasının din algısını ve dinle ilişkisini eleştirdi. Habertürk televizyonunda Ayşe Özgün ve Yaşar Nuri Öztürk'ün sunduğu “Hayatın İçinden” programına konuk olan Yılmaz, sanatçıların cenaze namazlarında özellikle Teşvikiye Camisi'nin tercih edilmesini eleştirdi.

Cenazede alkış absürt

Yılmaz Teşvikiye Camisi'nin sosyete mekanı olduğunu belirtti. Bir yakınını kaybetmiş insanların gayri samimi hallerinin dikkatini çektiğini belirten Yılmaz, "Alkışlayarak uğurlama o ana yakışmıyor. Komik bir şey bu. Cenazede alkış absürttür. Sanki ölen birisine senden kurtulmak isti-yorduk anlamına geliyor alkış. Bazıları da cenazede gülücük atıyor. Gülücük atılır mı" dedi. Yılmaz, sadece siyah gözlük takılarak yas tutulmayacağını, cenazenin arkasında bütün dini vecibelerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Şov programlarında insanlara "hepiniz öleceksiniz" dediğinde insanların şaşırdığını ifade eden Cem Yılmaz, insanların sanki hiç ölmeyecekmiş gibi hareket ettiklerini ifade etti. Yılmaz, kendisini özel hisseden, ölümün kendisine yanaşmayacağını düşünen insanların olduğunu belirtti

Hac farzdır

Bir izleyiciden gelen "Bu krizde hacca gitmek yerine bu para fakirlere verilemez mi?" şeklindeki sorusuna ise Yılmaz, haccın İslam'da farz olduğunu hatırlattı.Yılmaz'ın açıklamaları üzerine Yaşar Nuri Öztürk, "Ne güzel konuşuyorsun, gel sen bize (ilahiyatçılara takıl) katıl" dedi. Yılmaz da, "Size katılırsam komedyenliği kaybederim, böyle iyi" dedi.


Arrow Aldığım haber sitesi bu başlığı "Cem Yılmaz Çok Kızdıracak" diye yazmış ama ben böyle bir tepki verilceğini zannetmiyorum güzelde söylemiş...
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu