Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj05.06.2009, 16:52 (UTC)    
Mesaj konusu: Öss Hazırlık

Üniversite adaylarını üniversiteye hazırlıyoruz. Artık hiç kimse vay efendim benim çözecek sorum yoktu, çalışamadım falan demesin...

1) Levent ile Nejat´ın yasları toplamı Husnu´nun yaşına eşittir.Bahrinin yaşı ise gizlidir.Hepsinin yaşları toplam 670 yaptığına göre Ferhat´ın bir kaplumbağa olduğu açıktır.Kaplumbağalarda sindirim sisteminin zaman zaman sağa çekmesine ne denir?

A: Mutasyon
B: Soğuk difüzyon
C: İlik difüzyon
D: Deli DNA
E: Hektometre


2) Bir uzay gemisindeki astronotların %20´si alıngan , %20´ı neşeli,%10´u uykucu,geri kalanlar ise maymundur. O uzay gemisinin dünya çevresinde s.d.h (son derece hızlı) dönmesi nasıl bir açının yansımasına yol açar?

A: 15
B: 170 desigrad
C: 42 indikator
D: 70 hekto
E: Hepsi

3) İç bükey bir aynaya dik gelen bakışların özgül ağırlığı öyle böyle değildir. A cismi aynanın arkasında görüntü vermemekte, üstelik bundan şikayet etmektedir. Görünen görgüsüz görüntüsü aynanın neresine düşer?

A: Tam göbeğine
B: Tam olmasada göbeğine
C: Aynanın kenarına
D: Aynanın köşesine iliştirilmiş kartpostalın üstüne
E: Bilinmez


4) Bir cezveye iki musluktan su akmaktadır. Oysa bir musluktan akan su, cezvenin dolması için yeterlidir. Bu açıktır , nettir. Tartışan manyaktır.Cezvenin sapı kaç gr ağırlığında olsa gerek?

A: 40 gr
B: 8 hekto
C: 143 milogram
D: 44 kgb
E: Hepsinden biraz


5) Anamurdan yola çıkan bir forklift saatte 40 kilometre hızla gitmektedir. Araç geri geri gittiğinde hız azalmaktadır. Öte yandan Üsküp´den havalanan bir helikopter incek yer aramaktadır. Ankara plakalı bir takside ise başkent karizmasını bitiren Ankaralı Turgut çalmaktadır. Bu üç aracın Fındıklı´da kesişme olasalığı nedir?

A: %5
B: %0
C: hekto
D: Binde kırk
E: Bilinmiyor


6) 37 kişilik bir sınıfta kız öğrencilerden bir kısmı Fransızca bir kısmı İspanyolca bir kısmı ise hem Almanca hemde Türkçe konuşmaktadır. Kalanlar ise kendi aralarında konuşup gülüşmektedir. O sınıftaki erkek öğrencilerin tamamı bütün dilleri konuşabilmektedir. Okulun bir kız lisesi olduğu varsayılırsa, hem Hintçe düşünüp Farsca yazabilmekte, hem de okulu bırakıp hayvan maması işine girebilme yetkisine sahip kaç öğrenci vardır ve coğrafyacının adı nedir?

A: 18 Nebahat
B: 13 Güzin
C: 19 Kamil
D: 10 Heidi
E: 60 Şaziye


7) İnsan vücudunda yer alan kıkırdak doku, iskeletle uyum içinde geçinmek için zaman zaman sol kulakcık üzerinden alyuvar pompalar. Mide boşluğunda ise bir kısım ara kablolar vardırki, bunlara bağısak denir. Bazi biyologlar ise bağırmasak diye diretir.Buna göre insan vucudunda hangi kemik masa kenarına çarparsa çok acır?

A: Köprücük
B: Tupgecitcik
C: Kedicik
D: Hektocuk
E: Hiçbiri


Cool Bir kahvede okey oynayanların sayısı hipotez yapan pişpirikcilere oranla bayağı fazladır. Bunların bir Futbol maçı yapma oranı ile Türkiyenin Avrupa birliğine girme oranı arasında 2000 km fark vardır. Buna göre kahvede kaç kişi vardır?

A: 15
B: 0
C: bilinmez
D: İnsan kemik sayısını 36/7 ´si
E: Hepsi


9) Bir denizaltının üç kardeşi verdır. En küçük denizaltı 9 yaşında ortanca 18, büyük olan ise 42 yaşındadır. Babayı bir savaşta yemişlerdir. Bu öksüz denizaltının annesi ise kafasını kayaya vurup aptal olmuştur. Buna göre küçük denizaltının altını kim bağlamak zorundadır?

A: Reha Muhtar
B: Ortanca kardeş
C: Bill Gates
D: ÖSYM
E: Hiçbiri


10) Ayşe ile Hasan birbirlerine fazla benzemeselerde kardeşdirler. Bu kardeşlerden biri ben sağa gidecem der diğeri sola gidecem der. Yani bu kadar birbirlerine zıttırlar. Hasan yaşça Ayşeden daha büyüktür buna karşılık Ayşe Hasan´a göre daha olgundur. Yukarıdaki bilgileri göz önünde tutarak Ayşe ile Hasan´ın başka kardeşleri olma olasılığını hesaplayınız.

A) 10/1
B) Olsa olsa 88/71 dir.
C) Yok canım olur mu öyle şey. Taş çatlasa 11/1 olur.
D) Hiçbiri
E) Hepsi

______________

Forumda BonJuan-62 yerine ismimle yani "Deniz" diye hitap edilmesini tercih ederim!.Very Happy
Mesaj05.06.2009, 17:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

sağolun.
ama siz mi hazırladınız?
______________
Mesaj05.06.2009, 17:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

sorular biraz saçma. Mr. Green
______________
Mesaj05.06.2009, 17:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

hayır ben hazırlamadım

Komikim.com'dan alıntıdır!. Wink Wink Wink
______________

Forumda BonJuan-62 yerine ismimle yani "Deniz" diye hitap edilmesini tercih ederim!.Very Happy
Mesaj05.06.2009, 17:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

Alıntı:
1- site reklamı asla yapılmayacak
2-üst üste başlıklar açılmayacak
3-alttaki üstteki oyunları yasak
4-küfür hakaret tartışmaya yol açacak başlıklar vs zaten yasak
5-kişiyi ve kurumları rencide edecek başlıklar,siyasi başlıklar yasak
6- sorularınızı bu bölümde sormayın
7-reklam kazan vb referans kodları adresleri yasak


Üst üste başlık acma flod oluyor
Mesaj06.06.2009, 04:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

htlmkodes yazmış:
Alıntı:
1- site reklamı asla yapılmayacak
2-üst üste başlıklar açılmayacak
3-alttaki üstteki oyunları yasak
4-küfür hakaret tartışmaya yol açacak başlıklar vs zaten yasak
5-kişiyi ve kurumları rencide edecek başlıklar,siyasi başlıklar yasak
6- sorularınızı bu bölümde sormayın
7-reklam kazan vb referans kodları adresleri yasak


Üst üste başlık acma flod oluyor


üst üste başlık açtım ama hepside farklı başlıklar!O dediğin kural aynı konuyu birden fazla üst üste açmadır!

İyi Forumlar!.
______________

Forumda BonJuan-62 yerine ismimle yani "Deniz" diye hitap edilmesini tercih ederim!.Very Happy
Mesaj06.06.2009, 10:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

1-b
2-c
3-b
4-a
5-c
6-c
7-b
8-a
9-c
10-d


Sallladım tam puan
Mesaj06.06.2009, 10:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

hikayeleralemim yazmış:
1-b
2-c
3-b
4-a
5-c
6-c
7-b
8-a
9-c
10-d


Sallladım tam puan


Laughing Laughing Laughing

tamam! karnenize de benden 5!. Wink Laughing
______________

Forumda BonJuan-62 yerine ismimle yani "Deniz" diye hitap edilmesini tercih ederim!.Very Happy
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu