Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.06.2009, 12:20 (UTC)    
Mesaj konusu: Domuz eti ve hakikatler...

[b]DOMUZ GRİBİ, ALLAH'IN DOMUZ ETİNİ HARAM KILMASININ HİKMETLERİNDEN BİRİDİR 1

Domuz eti, Allah’ın Kuran’da haram olarak bildirdiği yiyecekler arasındadır. Samimi iman eden bir Müslüman Allah’ın emir ve yasaklarına uyarken hikmetlerini bilmese de kesin bir kararlılık gösterir. Fakat Allah dilerse, haram kıldıklarının ardındaki hikmetleri de bizlere gösterebilir. Son günlerde hızla artan ve ölümcül bir hastalık olan domuz gribi vakaları da, domuz etinin haram kılınmasının hikmetlerinden biridir.

Hz. Mehdi (a.s.), adil bir hakem olarak çıkacak... domuzu öldürecek ve eşyayı, malı dağıtacak, fakat bolluktan dolayı kabul eden olmayacaktır.

(El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 31)hadis



Domuz etinde aşırı miktarda kükürt bulunur
Domuz etinde çok yoğun kükürt bulunduğundan, yenildiği takdirde vücuda aşırı miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlerde birikerek eklemlerde enfeksiyon, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti sürekli olarak yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen yumuşak bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdaklar vücut ağırlığına dayanıksız hale gelir, böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir.

[b]
Domuz etinde aşırı miktarda büyüme hormonu vardır[/b]

Domuz etiyle alınan aşırı miktardaki büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve deformasyonlara yol açar. Vücutta ani ve aşırı yağlanma meydana gelir. Genel olarak domuz eti ile beslenenlerde obezite oluşma ihtimali artar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine sebep olur. Büyüme hormonunun fazla olmasının en tehlikeli yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır.



Domuz eti tüketimi, cilt hastalıklarının oluşmasına yol açar

Domuz etinin ihtiva ettiği “histamin” ve “imtidazol” denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır. Egzema, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar. Bu maddeler ayrıca; kan çıbanı, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar damar enfeksiyonları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır. Bu sebeple doktorlar, kalp hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler.


Domuz eti yemek trişin hastalığının bulaşmasına neden olur

Domuz etiyle alınan Trişin kurtçukları, mide ve bağırsak yoluyla kana geçer ve bütün vücuda yayılırlar. Trişin kurtçukları özellikle çene, dil, boyun, yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler. Çiğneme, konuşma ve yutma kaslarında felç meydana getirirler. Ayrıca kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin enfeksiyonuna sebep olurlar. Bazı ağır vakalar, ölümle sonuçlanabilir. Bu hastalığın en tehlikeli yönü ise, kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır. Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen zaman zaman İsveç, İngiltere ve Polonya'da Trişin salgınları görülmektedir.


Domuz eti çok yağlıdır ve zehirli maddeler ihtiva eder

Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde kana karışan yağ, atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb enfaktüsüne sebep olur. Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları gerekir. Bu da özellikle çocuklarda lenf düğümlerinin şişmesi seklinde kendini gösterir. Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri şişer, ateş yükselir, ağrı başlar.[/b]
______________
Mesaj07.06.2009, 12:27 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Domuz eti ve hakikatler...

islamiyetimiz571 yazmış:
[b]DOMUZ GRİBİ, ALLAH'IN DOMUZ ETİNİ HARAM KILMASININ HİKMETLERİNDEN BİRİDİR 1

Domuz eti, Allah’ın Kuran’da haram olarak bildirdiği yiyecekler arasındadır. Samimi iman eden bir Müslüman Allah’ın emir ve yasaklarına uyarken hikmetlerini bilmese de kesin bir kararlılık gösterir. Fakat Allah dilerse, haram kıldıklarının ardındaki hikmetleri de bizlere gösterebilir. Son günlerde hızla artan ve ölümcül bir hastalık olan domuz gribi vakaları da, domuz etinin haram kılınmasının hikmetlerinden biridir.

Hz. Mehdi (a.s.), adil bir hakem olarak çıkacak... domuzu öldürecek ve eşyayı, malı dağıtacak, fakat bolluktan dolayı kabul eden olmayacaktır.

(El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 31)hadis



Domuz etinde aşırı miktarda kükürt bulunur
Domuz etinde çok yoğun kükürt bulunduğundan, yenildiği takdirde vücuda aşırı miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlerde birikerek eklemlerde enfeksiyon, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti sürekli olarak yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen yumuşak bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdaklar vücut ağırlığına dayanıksız hale gelir, böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir.

[b]
Domuz etinde aşırı miktarda büyüme hormonu vardır[/b]

Domuz etiyle alınan aşırı miktardaki büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve deformasyonlara yol açar. Vücutta ani ve aşırı yağlanma meydana gelir. Genel olarak domuz eti ile beslenenlerde obezite oluşma ihtimali artar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine sebep olur. Büyüme hormonunun fazla olmasının en tehlikeli yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır.



Domuz eti tüketimi, cilt hastalıklarının oluşmasına yol açar

Domuz etinin ihtiva ettiği “histamin” ve “imtidazol” denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır. Egzema, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar. Bu maddeler ayrıca; kan çıbanı, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar damar enfeksiyonları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır. Bu sebeple doktorlar, kalp hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler.


Domuz eti yemek trişin hastalığının bulaşmasına neden olur

Domuz etiyle alınan Trişin kurtçukları, mide ve bağırsak yoluyla kana geçer ve bütün vücuda yayılırlar. Trişin kurtçukları özellikle çene, dil, boyun, yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler. Çiğneme, konuşma ve yutma kaslarında felç meydana getirirler. Ayrıca kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin enfeksiyonuna sebep olurlar. Bazı ağır vakalar, ölümle sonuçlanabilir. Bu hastalığın en tehlikeli yönü ise, kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır. Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen zaman zaman İsveç, İngiltere ve Polonya'da Trişin salgınları görülmektedir.


Domuz eti çok yağlıdır ve zehirli maddeler ihtiva eder

Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde kana karışan yağ, atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb enfaktüsüne sebep olur. Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları gerekir. Bu da özellikle çocuklarda lenf düğümlerinin şişmesi seklinde kendini gösterir. Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri şişer, ateş yükselir, ağrı başlar.[/b]



Doğru Söylüyorsun
______________
Mesaj07.06.2009, 16:33 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Domuz eti ve hakikatler...

vasili-kernel yazmış:
islamiyetimiz571 yazmış:
[b]DOMUZ GRİBİ, ALLAH'IN DOMUZ ETİNİ HARAM KILMASININ HİKMETLERİNDEN BİRİDİR 1

Domuz eti, Allah’ın Kuran’da haram olarak bildirdiği yiyecekler arasındadır. Samimi iman eden bir Müslüman Allah’ın emir ve yasaklarına uyarken hikmetlerini bilmese de kesin bir kararlılık gösterir. Fakat Allah dilerse, haram kıldıklarının ardındaki hikmetleri de bizlere gösterebilir. Son günlerde hızla artan ve ölümcül bir hastalık olan domuz gribi vakaları da, domuz etinin haram kılınmasının hikmetlerinden biridir.

Hz. Mehdi (a.s.), adil bir hakem olarak çıkacak... domuzu öldürecek ve eşyayı, malı dağıtacak, fakat bolluktan dolayı kabul eden olmayacaktır.

(El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 31)hadis



Domuz etinde aşırı miktarda kükürt bulunur
Domuz etinde çok yoğun kükürt bulunduğundan, yenildiği takdirde vücuda aşırı miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlerde birikerek eklemlerde enfeksiyon, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti sürekli olarak yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen yumuşak bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdaklar vücut ağırlığına dayanıksız hale gelir, böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir.

[b]
Domuz etinde aşırı miktarda büyüme hormonu vardır[/b]

Domuz etiyle alınan aşırı miktardaki büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve deformasyonlara yol açar. Vücutta ani ve aşırı yağlanma meydana gelir. Genel olarak domuz eti ile beslenenlerde obezite oluşma ihtimali artar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine sebep olur. Büyüme hormonunun fazla olmasının en tehlikeli yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır.



Domuz eti tüketimi, cilt hastalıklarının oluşmasına yol açar

Domuz etinin ihtiva ettiği “histamin” ve “imtidazol” denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır. Egzema, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar. Bu maddeler ayrıca; kan çıbanı, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar damar enfeksiyonları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır. Bu sebeple doktorlar, kalp hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler.


Domuz eti yemek trişin hastalığının bulaşmasına neden olur

Domuz etiyle alınan Trişin kurtçukları, mide ve bağırsak yoluyla kana geçer ve bütün vücuda yayılırlar. Trişin kurtçukları özellikle çene, dil, boyun, yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler. Çiğneme, konuşma ve yutma kaslarında felç meydana getirirler. Ayrıca kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin enfeksiyonuna sebep olurlar. Bazı ağır vakalar, ölümle sonuçlanabilir. Bu hastalığın en tehlikeli yönü ise, kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır. Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen zaman zaman İsveç, İngiltere ve Polonya'da Trişin salgınları görülmektedir.


Domuz eti çok yağlıdır ve zehirli maddeler ihtiva eder

Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde kana karışan yağ, atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb enfaktüsüne sebep olur. Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları gerekir. Bu da özellikle çocuklarda lenf düğümlerinin şişmesi seklinde kendini gösterir. Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri şişer, ateş yükselir, ağrı başlar.[/b]



Doğru Söylüyorsun



Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink
Mesaj08.06.2009, 12:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

çok güzel bibşi
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu