Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj16.06.2009, 11:19 (UTC)    
Mesaj konusu: Css ile ilgili sorularınızı sorun söyleyeyim

Css ile ilgili sorunlarınızı için ayrı ayrı konu açmaktansa bu başlık altında sorun ben ve arkadaşlarım yardımcı olalım
Mesaj16.06.2009, 12:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

bende her türlü şekilde yardım ederim...
______________
Özel mesajlara bakmıyorum bile...
Mesaj16.06.2009, 12:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

hyperend yazmış:
bende her türlü şekilde yardım ederim...

teşekürler
Mesaj16.06.2009, 14:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

ilk soru benden o zaman;
siteme free template uygulayabiliyorum.sayfalarım da hazır.ama aynı uyguladığım gibi oluyor sitem.sayfaları linklesem bile nerde gözükücekki o sayfalar.arkadaşlar lütfen yünlendirmeyin bütün css bölümünü okudum.teşekkürer
Mesaj16.06.2009, 14:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

tasarım üstü ve altı diyr ayrılmıştır...biraz incele.Mesela önce sitene uygula.Bak ingiliace yerleri bu tasarım altı ve üstünde değiştir...Çok basit aslında az uğraşırsan çözersin.
______________
Özel mesajlara bakmıyorum bile...
Mesaj16.06.2009, 16:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

ben de yardımcı olabilirim bu arada
______________

Mesaj16.06.2009, 18:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

tamam teşekkürler
Mesaj16.06.2009, 18:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj16.06.2009, 18:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çözüm şu sitenin ana içeriğini iframe ye alacaksın menu filan sona flash playerı iframe dışına koymalısın iframeyide sayfanın içeriğine göre büyüklüğü değiştirmeyide bu kod ile halledebilirsin koddaki src="externalpage.htm" kısmına anasayfanın linkini yaz mesela
Kod:

src="www.rockjog.tr.gg"

umarım yardımcı olmuşumdur
Alttaki java script kodu
Kod:

<script type="text/javascript">



//Input the IDs of the IFRAMES you wish to dynamically resize to match its content height:
//Separate each ID with a comma. Examples: ["myframe1", "myframe2"] or ["myframe"] or [] for none:
var iframeids=["myframe"]

//Should script hide iframe from browsers that don't support this script (non IE5+/NS6+ browsers. Recommended):
var iframehide="yes"

var getFFVersion=navigator.userAgent.substring(navigator.userAgent.indexOf("Firefox")).split("/")[1]
var FFextraHeight=parseFloat(getFFVersion)>=0.1? 16 : 0 //extra height in px to add to iframe in FireFox 1.0+ browsers

function dyniframesize() {
var dyniframe=new Array()
for (i=0; i<iframeids.length; i++){
if (document.getElementById){ //begin resizing iframe procedure
dyniframe[dyniframe.length] = document.getElementById(iframeids[i]);
if (dyniframe[i] && !window.opera){
dyniframe[i].style.display="block"
if (dyniframe[i].contentDocument && dyniframe[i].contentDocument.body.offsetHeight) //ns6 syntax
dyniframe[i].height = dyniframe[i].contentDocument.body.offsetHeight+FFextraHeight;
else if (dyniframe[i].Document && dyniframe[i].Document.body.scrollHeight) //ie5+ syntax
dyniframe[i].height = dyniframe[i].Document.body.scrollHeight;
}
}
//reveal iframe for lower end browsers? (see var above):
if ((document.all || document.getElementById) && iframehide=="no"){
var tempobj=document.all? document.all[iframeids[i]] : document.getElementById(iframeids[i])
tempobj.style.display="block"
}
}
}

if (window.addEventListener)
window.addEventListener("load", dyniframesize, false)
else if (window.attachEvent)
window.attachEvent("onload", dyniframesize)
else
window.onload=dyniframesize

</script>


<iframe id="myframe" src="externalpage.htm" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" vspace="0" hspace="0" style="overflow:visible; width:100%; display:none"></iframe>
Mesaj16.06.2009, 20:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkadaşlar ben sadece bir hücremin arkaplanını değiştirmek istiyorum.ne yapabilrim?
Mesaj17.06.2009, 03:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

egecanercin yazmış:
arkadaşlar ben sadece bir hücremin arkaplanını değiştirmek istiyorum.ne yapabilrim?


verdiğin adreste farklı bi soru var sanırım ama bir tablo hücresinin arkaplanını değiştirmek için şu şekillerde kodlar kullanabiliriz:

Kod:
td {
background: url(arkaplanresmi) no-repeat #renk
}


yukardaki kod sitedeki tüm tablo hücrelerine arkaplan özelliği verir.

eğer sadece istediğin bir tane özel hücreyi düzenlemek istiyosan önce o hücreye html'de <td id="benimhucre"> şeklinde bi kimlik verirsin daha sonra css kodunda da:

Kod:
#benimhucre {
background: url(arkaplanresmi) no-repeat #renk
}


diyerek yapabilirsin.

bu arada,

no-repeat : arkaplan resminin bittiği yerden itibaren kendini tekrarlamasını önler ve eğer doldurulmamış alan varsa orayı #renk le doldurur.

no-repeat yerine repeat-x kullanarak resmin sadece x düzleminde kendini tekrarlamasını sağlayabilirsin yani yatay,

repeat-y dediğinde de dikey olarak resim kendini tekrarlar.

#renk olayına gelince, oraya rgb sisteminden renk kodları (#ff0080 gibi) veya direk ingilizce renk isimlerinden yazabilirsin (bu durumda baştaki işaret kalkar)
______________

Mesaj17.06.2009, 08:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

o başka bir soruydu,verdiğin bilgiler için teşekkürler. Wink
Mesaj17.06.2009, 09:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

ancak kodum bu ve html'de hücreme nasıl isim vericem hangisinin yerine <td id="benimhucre"> yazmam gerekir.Hangi hücreyi değiştirceğine bağlı diyeceksiniz.zaten 3 tane hücrem var.bitanesine uygulayın ben anlarım.teşekkürler.

[code]<p><br />
<table height="1000" cellspacing="1" cellpadding="1" width="850" border="1">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<table height="150" cellspacing="1" cellpadding="1" width="850" border="1">
<tbody>
<tr>
<td valign="top" bgcolor="#cccccc"><img class="" style="width: 860px; height: 179px" height="177" alt="" width="850" src="http://img196.imageshack.us/img196/3024/foto400v.jpg" /></td>
</tr>
</tbody>
</table>
<table height="850" cellspacing="1" cellpadding="1" width="200" align="left" border="1">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">&nbsp;</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<table style="width: 666px; height: 850px" height="850" cellspacing="1" cellpadding="1" width="666" align="left" border="1">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">&nbsp;
<div id="vidiplayer">
<div id="detay2" style="display: none">&nbsp;</div>
</div>
<div id="playerOthers">&nbsp;</div>
<div class="ads468x60" id="ads468x60_home" title="HD Video">&nbsp;</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</p>[code][/code]
Mesaj17.06.2009, 09:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

kodu kutu içine alamadım.kusura bakmayın.
Mesaj17.06.2009, 09:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkadaşlar sorularınızın hepsine cevap veriyoruz sorularınızı buraya yazmanızı rica ediyoruz
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu