Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj28.06.2009, 00:17 (UTC)    
Mesaj konusu: 500 milyon dolar borç bıraktı

500 milyon dolar borç bıraktı

Michael Jackson'un ölümü hesapları alt üst etti! Arkasında bir ordu işsiz kaldı, otoriteler para kaybetti... Antikaya ve oyuncağa düşkünlüğü dünya yıldızını tüketti.

Savurgan yaşam tarzı, antikaya ve oyuncağa olan düşkünlüğü popun kralı Michael Jackson'ı tüketti. Pop ilahı, arkasında 500 milyon dolara ulaşan borç bırakarak hayata veda etti.

Dünya yıldızının hayali bir kumarhane açıp borçlarını temizlemekti. Ömrü yetmedi...

Pop ilahının ölümü hayranlarını yasa boğdu. Ancak yasa boğulanlar yalnızca Jackson'ın hayranlarıyla sınırlı kalmadı. 50 konserden oluşan programı karşılığında 50 milyon dolar kazanarak başarılı bir geri dönüş yapması düşünülen Jackson'ın ani ölümü, organizatör şirket AEG Live'ı da zor durumda bıraktı.

85 milyon dolar (130 milyon TL) değerinde bilet satan ve toplamda 30 milyon dolar (45 milyon TL) harcamada bulunan AEG Live, biletlerin yakın zamanda geri ödeneceğini duyurdu.

KUMARHANE AÇIP BORÇLARINI ÖDEYECEKTİ

Yaklaşık 10 senedir suskunluğunu koruyan Jackson, 3 sene sürecek dünya turu, yeni albüm, film, Broadway müzikali ve "Thriller" adında Las Vegas'ta kumarhane açma planlarıyla 500 milyon dolara ulaşan borcunu ödeme planları yapıyordu.

2005 senesinde çocuk tacizi davası yüzünden senelik kazancından 30 milyon dolar fazla harcayan süperstar, Mart 2008'de Los Angeles'taki bin hektarlık Neverland çiftlik evinin kredi borcu sebebiyle açık artırmada satılacağı haberini aldı.

Emlak yatırım şirketi Colony Capital LLC, 23 milyon dolara içinde lunapark ve hayvanat bahçesinin de bulunduğu dev çiftlik evini alarak, Jackson'la 2009 Londra turnesi için anlaştı. Colony Capital LLC çiftliğin değerini 80 milyon dolar olarak açıklamış, Jackson'm durumunu düzeltmesi durumunda Neverland'i geri satacaklarını duyurmuştu.

Senelik, kaset satışlarından 12 milyon, Sony-ATV ortaklığından ise 9 milyon dolar kazanan Michael Jackson'm, 7 yaşında Prince Michael, 11 yaşında Paris Michael Katherine ve 12 yaşında Michael Joseph Jackson isminde 3 çocuğu bulunuyor.

40 YILLIK SERVET 'ANTİKAYA' GİTTİ

Ünlü yıldız savurgan yaşam tarzı, antikaya ve oyuncağa olan tutkunluğu sebebiyle 40 senelik sanat yaşamında elde ettiği büyük serveti yok etti.

Çalışanlarına senelik 4 milyon dolar ödeyen, cilt bakımı için 350 dolarlık özel kremlerden kullanan, tek topu 4 dolar olan lüks dondurmalardan tüketen ve birçok lüks harcamada bulunan ünlü popstar, son zamanlarda Bank of America'dan aldığı 92 milyon dolarlık krediyle geçiniyordu.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu