Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj10.07.2009, 15:01 (UTC)    
Mesaj konusu: Yoksul Ülkelere 20 Milyar Dolar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı son oturumda, G-8 ülkeleri gıda güvenliği konusunda yoksul ülkelere önümüzdeki üç yıllık dönemde yapacakları yardım miktarını 20 milyar dolara yükselttiler.

Berlusconi, kapanışta düzenlediği basın toplantısında, ''Biz 15 milyar dolarlık bir yardım fonu oluşturulmasını kararlaştırmıştık ama Afrika ülkelerinden gelen öneriler üzerine bu rakamı 20 milyar dolara çıkardık'' dedi.

Silvio Berlusconi, üç günlük toplantının son iki gününü G-8'lerin yanı sıra G-5'ler, Mısır, Türkiye, Cezayir, Angola, Etiyopya, Libya, Nijerya, Senegal, Güney Afrika, Afrika Birliği Komisyonu, ayrıca BM, IMF, ILO ve AGİT gibi uluslararası kuruluşların temsilcilerine de açmanın son derece yararlı olduğunu belirterek, ''Zirvede olumlu sonuçlar elde ettik. Dünyaya güven ve umut mesajı vermeyi başardık. Ekonomik krizin en ağır dönemi geride kaldı'' diye konuştu.

Berlusconi, küresel ısınmayla mücadele konusunda Çin ve Hindistan'ın belirli konularda G-8'lerle aynı yaklaşımı benimsemelerinin dahi önemli bir gelişme olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Başta petrol olmak üzere, demir, soya, buğday ve pirinç fiyatlarının dünya genelinde spekülasyona maruz kalmasından rahatsız olan G-8'lerin, uluslararası kurumları bu tür olumsuzlukları önlemek için harekete geçmeye çağırdığına da dikkati çekti.
Mesaj10.07.2009, 17:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

Yararlı birşey herkez her an o duruma düşe bilir bugün onlara yarın bize
______________
sanadestek.tr.gg

Güncel Konular
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu