Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.07.2009, 07:28 (UTC)    
Mesaj konusu: İnsanlık Onu Anlamak Zorundadır

Yeryüzünde gelip geçmiş insanların en mümtaz ve müstesna fertleri ilk insan,ilk peygamber olan Hz.Adem(as)ile başlayan peygamberler silsilesidir.Peygamberlerin bütünü müslüman olduğundan,islam tarihi insanlık tarihiyle başlar ve devam eder.İslam tarihi bir kişiyle başlamıştır.Peygamberler silsilesinin en büyük,en mükemmel halkasını oluşturan son peygamber efendimiz HAZRETİ MUHAMMED(s.a.v). Zira o kendisinden evvel ki,bütün peygamberlerin yülsek ahlâk ve ali seciyelerini kendisinde toplayarak "HATEMÜLENBİYA" manası ile bütün peygamberlere reis,onların dinlerinin aslına varis,kendisinden sonra gelen onun terbiye ve irşadı ile kemal bulan milyonlarca evliya,esviya ve süleyhaya üsdat ve muallim olmuştur.Böylesine yüce bir peygamberin(ASM)örnek hayatını bilmemek,yaşamamak büyük bir kayıptır.Onu anlamadıkça,sevmedilçe ve hayat bahçesinden prensiplerini rehber edinmedikçe de insanlığın bu sıkıntı,sarsıntı ve burhandan kurtulması mümkün değildir.

İNSANLIK ONU ANLAMAK ZORUNDADIR.Günümüz insanlığın asıl ızdırabı,kainat efendisi Hz.MUHAMMED(s.a.v)tam manası ile tanımamış,hakiki şahsiyetini bilememiş olmasından ve getirdiği esaslara karşı lakayıt kalmasından,onlara aşk ve şevk içinde kucak açmayışından gelmektedir.Dünyanın manevi sarsıntıda,sıkıntıda,anarşi ve huzursuzluk içinde bulunmasıda bundan doğmaktadır.Unutmayalım ki,kainat kitabının derin muammasını en güzel surette anlayan ve ders veren o olmuştur.

Onun ders verdiği hikmetten mahrum felsefeci,kainattaki hakiki hikmeti elde edemez.Vesveseler ve şüpheler girdabında kalp ve ruhunu kaybedeceği gibi aklınıda geveze eder.Kendi gibi çoklarını da yoldan saptırır.

Onun Kur'an ahlâkını kendisine rehber edinemeyen ahlâkçının onun ortaya koyduğu prensibleri benimsemeyen içtimaiyatçının insanları götüreceği yer bir başka ahlâksızlık ve huzursuzluk zemin olacaktır.

Yazar ondan ilhamını ve edebini almazsa her zaman ruhsuz maneviyatsız ve eksik yazacak.

Hatip onun hitabet tarzını bilmez ve ondan mevzusunu almazsa kalp ve ruhlar üzerinde derin tesir icra edecektir.

Edebiyatçı onun derin edebini bilip kendini onunla edeplendirmezse,edepsizlik çamurunda hem boğulacak hem başkalarını boğaçaktır.

Komutan,onun harp siyasetini bilmezse hezimete uğramaktan,zulüm ve vahşet irtikap etmekten kendisini kurtaramıyacaktır.

İdareci onun idarecilik vasfını bilmezse hayatta kamil manada muvaffakiyeti pek az elde edecektir.

Sanatkar,onun ibretli nazarıyla kainata,eşyaya,insana bakmazsa tabiatperestlikten kendisini kurtaramıyacaktır.

Eğitimci, onun şefkat,sevgi ve saadet bahçesinden terbiye düsturlarını bilmezse vazifesinde gereği gibi başarı elde edemiyecektir.

Kısacası onu anlayıp anlamadığınızı,sevip sevmediğinizi bilmek için veda hutbesini,bir daha,bir daha,bir daha okuyup gerçeklerle yüzyüze gelebilirsiniz.İnsanlık,Hz.MUHAMMED(s.a.v)anlamak zorundadır.İnşallah anlamak için gayret gösterenlerden olursunuz.

______________
Mesaj13.07.2009, 07:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

Tam okuyamadım ama güzel şeyler var gibi teşekkürler.
______________
sanadestek.tr.gg

Güncel Konular
Mesaj13.07.2009, 11:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

sanadestek yazmış:
Tam okuyamadım ama güzel şeyler var gibi teşekkürler.


Tam Okumanı Tavsiye Ederim Kardeşim...
______________
Mesaj13.07.2009, 11:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çok Saol Kardeşim Wink
______________
http://vitaminli.yetkinfourm.org yönetici+yetkili+yetkili yardımcısı alımnları vardır
Mesaj15.07.2009, 15:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

vitaminlik yazmış:
Çok Saol Kardeşim Wink


Sende Sagol
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu