Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.08.2009, 10:58 (UTC)    
Mesaj konusu: Ceplerdeki Gizli Tehlike!



Cep telefonlarında dikkate alınmayan tehlike!


Bilisimhatti.net'in yaptığı habere göre Cep telefonu virüslerini küçümsüyor, beni nereden bulacak mı diyorsunuz? İşte gerçekler.


SMobile Systems isimli güvenlik şirketinin yaptığı araştırma, akıllı telefonların virüslerle dolup taştığını gösterdi. Virüs bulaşmış olan çoğu cep telefonu sahibi, sisteminin durumundan haberdar değil.


Yapılan istatistik çalışmasına göre Symbian kullanan her 63 cep telefonundan biri casus yazılım, virüs veya trojen taşıyor. Dünya çapına uyarladığında istatistikler bu şekilde virüslü milyonlarca cep telefonu olduğunu gösteriyor.


Bu tür yazılımlar gizli kalmaları için tasarlanıyor. Bunun yanında cep telefonlarında kurulu anti-virüs yazılımı olmaması da önemli rol oynuyor. Bluetooth, SMS, MMS, e-posta gibi araçlar ve 3G ile artan internet erişiminin sunduğu imkanlarla yapılan indirmeler, cep telefonlarındaki virüs salgınının yayılmasına uygun bir ortam yaratıyor. SMobile'a göre cep telefonundan alışveriş ve internet bankacılığıyla mevcut tehlikeler bir araya geldiğinde ortaya büyük çaplı sorunların çıkması an meselesi.
______________
By sanal-reklam diyor ki : Yeni açılan web sitemizde yepyeni hizmetlerimiz yayına giriyor.Yeni web sitemizi ziyaret edin hite doyun.Resmen hit yağdırın.Ayrıntılar www.aktifbilisimdeneme.tr.gg web adresimizde
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu