Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.09.2009, 15:22 (UTC)    
Mesaj konusu: Ping atmak (Çekmek)

Arrow 1 ping atmak nedir ?
Arrow 2- ping nasıl atılır? ping atmak için bir program gerekir mi?
Arrow 3-ping yerken hangi port kullanılır?
Arrow 4-ping atan kişinin cevap alamaması için(online olup olmadığınızı anlamaması ) windowsa nasıl bir ayar vermek gerekir?
sorularına teker teker cevap verecek bir arkadaşın bu ping konusunu anlatması cok makbule geçecek.özellikle ping nasıl atılır ile ilgili ayrıntılı cevap verirse cok iyi olur.diğer soruları başkaları için de lazım olur diye yazdım.bana özellikle ping nasıl atılır o lazım.şimdiden soruyu cevaplayacak arkadaşlara teşekkürler.


--------------------------------------------------------------------------------
Wink Cevaplar Wink


Arrow1- Ping atmak genellikle bir makinanın aktif olup olmadığını anlamak için kullanılan Windows'un bir komutudur. Bu komutu çalıştırmak için öncelikle Windows XP ve 2000 makinalarında Başlat-Çalıştır-cmd yazıp enter'a basın. Diğer işletim sistemlerinde Başlat-Çalıştır-command yazmak gerekiyor. Çıkan siyah Command Prompt Ekranında ping yazıp makina IP numarasını yazarsanız O IP numaralı makinanın faal olup olmadığını anlayabilirsiniz. Çoğunlukla bu komut web sitelerinin aktif olup olmadığını anlamak için kullanılır. Örneğin tırnak içindeki komut "ping www.google.com" derseniz. Bu size www.google.com web sitesinin aktif olup olmadığını gösterir. Bu komutla ayrıca www.google.com web sitesinin sunulduğu makinanın IP numarasını da verir. Daha teknik bir tanımı http://tr.wikipedia.org/wiki/Ping bu sitede bulabilirsiniz.

Arrow2- Ping windowsun temel komutlarından biridir. Bunun için ekstra bir programa gerek yok. Ancak bildiğim kadarıyla ping atmak için bazı programlar da yok değil. Ancak bu programların kapsamı hakkında detaylı bir bilgim yok. Belki daha gelişmiş özellikleri olabilir.

Arrow3- Ping yerken bildiğim kadarıyla belli bir port kullanılmıyor.

Arrow 4- Ping yemeyi engellemek ancak firewall ile mümkün. Firewall'larda ICMP paketlerinin geçişlerini kapatırsanız makinanız ping komutlarına cevap vermez. Verdiğim linkte bunun bir örneğini görebilirsiniz.

Ayrıca ping komutunun çeşitli parametreleri vardır. Bu parametreleri "ping /?" komutuyla görebilirsiniz. Benim en çok kullandığım ping -t komutudur. Bu parametre siz kesene kadar sürekli ping atar. Pingi iptal etmek için Ctrl-C tuşlarını kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Very Happy Very Happy
______________
Arrow www.The-Nuke.Tr.Gg Arrow KESİN PAGERANK YÜKSELT Arrow Siteni Googlede İndexletArrow
Mesaj01.09.2009, 15:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

merhaba;

Ekstern konular bölümü konunuz için çok ideal bir alan...

______________
Sevgili Arkadaşlarım;
Web site portfolyoma yeni ve iddalı bir site daha ekledim.Sizleri de bu yeni sitemde görmekten mutluluk duyarım.
Abdullah Demir
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu