Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj20.09.2009, 14:37 (UTC)    
Mesaj konusu: Banner veya Link takas işlevleri..

Banner veya link takas neye yarar..
Yeni bir makaleyle daha karşınızdayım.

Öncelikle şunu bilmemiz gerekir ki takas hiç bir şekilde size Backlink kazandırmaz.

Backlink nedir ?
Backlink kısacası '' karşılıksız link veya bannerdir '' diyebiliriz.. Mesela siz x sitesine banner verdiniz, bannerinizi ekledi. ( bu linkte olabilir. ) Ama siz onun ne bannerini, nede linkini eklemediniz. Bu size backlink kazandırır ve sizin yararınıza olur. Backlink'in yararıda Pagerank arttırmanızdır.

Banner takas, link takas size sadece '' hit '' kazandırır. Buda her siteyle olmaz tabii. Gerek siz, gerek karşınızdaki site, o banner veya linki Ana sayfasına eklemeli ki görünsün ve tıklansın. Başka bir sayfada kendinizi kandırırsınız yoksa.. (:

Link takas daha yararlıdır. Link takas yapılan siteler tutulan sitelerse, hitli sitelerde Google'da her iki sitede çıkar. Google'da çıkmak otomatikman size backlink kazandırabilir.. (: Böyle ilginç birşeyde var. Google'da çıkmak derken kastettiğim arama sonuçlarıdır.
Banner'de böyle bir şansınız olmaz. Bannerlar sadece görünüm sağlar, tıklayan kişi sitenize girer hit kazanırsınız. Link takas 2 işlev görüyor bir nevi..

Tavsiyem ilk başta Ana sayfaya Link takastır. İkinci tavsiyem ise 100 ziyaretçiden aşağı sitelerle takas yapmamanızdır. Üçüncü ve son tavsiyem ise ; Her ikinizde Ana sayfaya eklemeniz..

Bir makalenin daha sonuna geldik, okuyanlara teşekkürler. Kafanıza takılan soruları bu başlık altından sorabilirsiniz. Makaleyi herhangi bir yerde paylaşırken '' alıntı '' göstermeyi unutmayınız.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu