Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj28.09.2009, 16:18 (UTC)    
Mesaj konusu: Anlaşmaya Varıldı Diyarbakırspor Başkanı Sözünü TUTMADI

Geride kalan hafta sonunda oynanan müsabakalardan biri olan Bursaspor – Diyarbakırspor maçında yaşanan tatsız olayların ardından biraraya gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

hafta sonu oynanan maçlardan sonra gündemi Bursaspor – Diyarbakırspor maçında yaşanan olaylar oluşturdu. Biz de bu yüzden iki güzide kulübümüzün başkanıyla görüştük. Bu tip olayların önüne geçilmesi için biz başkanlara önemli görevler düştüğünü ve bu yüzden olumlu mesajlar verilmesi gerektiğini düşündük. Bu yüzden öncelikle Bursaspor Başkanı Sayın İbrahim Yazıcı daha sonra da Diyarbakırspor Başkanı Sayın Çetin Sümer söz alacak.

BURSASPOR BAŞKANI İBARİM YAZICI: “SAĞDUYU İLE HAREKET EDİLMESİ LAZIM”

“Başkanımıza böyle bir toplantıyı düzenlediği için minnettarız. Diyarbakırspor, Bursa’ya geldiğinda onları kendi tesislerimizde misafir ettik. Şeref tribününde beraber olduk. Sayın başkanın ricası üzerine gelen fazla misafirlerine derhal davetiye bulduk. Oldukça fazla bir Diyarbakırspor kontenjanını şeref tribününde ağırladık. Maçı da beraber izledik.”

“Şeref tribününde tek bir sözlü sataşma olmadı. Ben yaşamadım, görmedim. Maalesef hiç arzu edilmeyen bazı olaylar oldu. Bunlar genelde zaten olan sloganlardı. Bence provakasyonların da etkisiyle bu sloganlar biraz farklılaştırıldı. Bir evvelki yönetimde Diyarbakırlı arkadaşlarımız da vardı. Bu olayın bu kadar gündeme oturmasını doğru bulmuyorum. Bu kritik dönemde sağduyu ile hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

DİYARBAKIRSPOR BAŞKANI ÇETİN SÜMER: “SİYASET YAPMAK İSTEYENLER MECLİSE GİTSİNLER”

“Geçen hafta Bursaspor’la yapmış olduğumuz müsabakada Bursaspor taraftarının nahoş tezahüratlarına maruz kaldık. Bursaspor bize kendi tesislerini kullandırdı ama maç esnasında siyasi ve hiç hoş olmayan oyunlara alet oldu. Diyarbakır Türkiye’nin bir ili, Diyarbakırspor da Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir üyesidir. Bizim böyle şeylere alet olmamamız gerekir. Diyarbakırspor hiçbir örgüt veya partiye bağlı değildir. Diyarbakırspor, Güneydoğu halkının takımıdır. Siyaset yapmak isteyenlerin meclise gitmesini tavsiye ediyoruz.”

TFF BAŞKANI MAHMUT ÖZGENER: “SİYASETİN FUTBOLDAN UZAK DURMASI LAZIM”

-“KARDEŞLİĞİN ÖNE ÇIKMASI GEREKİR”-

“Son haftalarda oynanan bazı karşılaşmalarda futbol etiğine yakışmayan şeyler ortaya çıktı. Spor ve dolayısıyla futbol ülkemizde ve tüm dünyada kardeşliği öne çıkarması gereken olgulardır. Ülkemizin gözbebeği olan futbol sevinçte ve üzüntüde ülkemizi birleştirici bir olgudur. Bu değerlerden uzaklaşan futbol kimseye bir yarara sağlayamaz. Şiddete yol açacak her davranışın futboldan uzak durması lazımdır. Siyaseti futboldan uzak tutmak başlıca görevimizdir.”

-“CİDDİ BİÇİMDE MÜCADELE ETMEKTEYİZ”-

“Bu tip konuları mücadelenin en yüksek seviyede yaşandığı futbol sahalarına taşımak istenmeyen olayların ortaya çıkmasını sağlayabilir. Siyaset ve futbol olgularını biraraya getirmek isteyen herkes FIFA tarafından en ağır biçimde cezalandırılmaktadır. Bir süre önce FIFA’dan FAIR PLAY ödülü almış bir Federasyon olarak bu konuyla çok ciddi biçimde mücadele etmekteyiz.”

-“YAPILAN ÇOK HAKSIZCA BİR DAVRANIŞTIR”-

“Diyarbakırspor’u siyaset bir yana dursun, bir terör örgütü ile beraber anmak çok haksız bir davranıştır. Geniş kitleleri etkileyen futbolumuzun sorumluluğu çerçevesinde faaliyetini sürdürmesini sağlamak Federasyonun görevidir. Bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğimizi herkesin bilmesini dilerim. Bu tür yaklaşımlara karşı durmak hepimizin görevidir. Türk futbol ailesinin bu konuda yüksek sorumluluk duygusu ile hareket edeceğini ümit ediyor, herkesi bu mücadelede birlikte davranmaya çağırıyorum. Herkese ve başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanlarımızın sorumluluğundan dolayı da çok sevinçliyim.”


----------------

Bursaspor gönüşe göre ceza almadı ama diyarbakırspor sözüğnü tutmadı hani başkan takımjı çekecekti ligden bu olay ile diyarbakırspor başkanı bir kez daha güvensizlik tazeledi Laughing

ne diyelim yalanlar olmadan başarılı celtinmen bir lig diliyorum ...
Mesaj28.09.2009, 18:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

Öle bi salaklık yapamaz zaten. Diyarbakırlılar kaç sene hasretini çekti Süper ligin. En iyisini yapmış.
______________
..
Mesaj28.09.2009, 18:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

site-reklami-yap yazmış:
Öle bi salaklık yapamaz zaten. Diyarbakırlılar kaç sene hasretini çekti Süper ligin. En iyisini yapmış.


Diyarbakırlılar yapmaz ama diyarbakır taraftarı gibi aralarına giren ş***fsizler yapar..!
Mesaj28.09.2009, 18:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

Süper Ligden Neden bu kadar çok takım çekiliyo bu sene Very Happy fenerbahçe 7de 7 yapınca korktular heralde..! Very Happy Razz

Not : Tartışma çıksın diyerek değil gırgır olsun diye attım bu mesajı..Forum Kirliliğine Dur Diyelim Razz Sloganıda koydum araya oh..! =)

______________
Ve sonunda 3.Yıl Etkinlikleri 2 Ay öncesinden büyük bir yarışmayla başladı...


Ayrıntılı bilgi : http://byqraphix.tr.gg/3-.-Y%26%23305%3Bl-Etkinlikleri.htm
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu