Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.10.2009, 23:20 (UTC)    
Mesaj konusu: CIA/Mossad o uçağı neden düşürdü?[Özel Haber]

Türkiye’de neler oluyor?
Yabancı istihbarat servislerinin gündelik hayatı etkileyecek kadar etkili olduğu bir ülkenin vatandaşları kendini nasıl güvende hisseder? Bir CIA mensubu ABD’den daha rahat Türkiye’de çalışabiliyorsa, bir Mossad mensubu İsrail kadar rahat Türkiye’de hareket edebiliyorsa, herkesi izleyebiliyorsa, dinleyebiliyorsa, limanlarını ve havaalanlarını istediği gibi kullanabiliyorsa, hava sahasında kayıtlara geçmeyen uçuşlar yapabiliyorsa, insan kaçırabiliyorsa, düzmece kazalar planlayabiliyorsa böyle bir ülkenin kendi güvenliği, vatandaşının güvenliği nasıl sağlanır? Evlere bile girip baskınlar yapabiliyorsa, cezaevlerine girip insanları sorgulayabiliyorsa bize düşecek söz nedir?

Özellikle son yıllarda, Irak işgaline paralel biçimde İstanbul ve Ankara CIA ve Mossad’ın adeta merkez üslerine dönüştü. Öyle ki, Türk istihbaratı bile kendi ülkesinde olan bazı gelişmeleri bu çevrelerin bilgisiyle görür oldu. Öyle ki, bu bir ülkenin gururunu rencide edecek noktaya ulaştı.

Bir süre önce İran Savunma eski Bakan Yardımcısı Ali Rıza Asgeri İstanbul’dan kaçırıldı. Ne amaçla geldiği, kimlerin kaçırdığı, nasıl kaçırdığı, nereye götürüldüğü hâlâ belli değil. CIA ve Mossad’la işbirliği mi yaptı, yoksa “paketlenip” götürüldü mü? Türkiye ile İran arasında onca temasa, araştırmaya, ziyaretlere konu olan istihbarat operasyonunda bir adım bile yol alınamadı. Asgeri’nin Hizbullah’ın kurucusu olduğu, İsrail’e karşı saldırıları örgütlediği, hatta 243 Amerikalı deniz piyadesinin ölümüne yol açan1983′teki meşhur Beyrut saldırısını organize ettiği öne sürüldü. Ama en önemli iddia, İran’ın son yıllardaki savunma alanındaki yenilikleri, özellikle nükleer sırları, Lübnan’daki çalışmaları, Irak içindeki gücü ve operasyonlarıyla ilgili çok önemli bir kaynak olduğu yönündeydi.

En son Almanya’daki ABD üssünde olduğuna dair bilgiler sızdı. Ailesi ise kesinlikle kaçırıldığını söylemeye devam etti. İstihbarat kaynaklı dezenformasyon bombardımanı içinde bunların ne kadarının doğru olduğu hâlâ bilinmiyor. Tek bir gerçek var, İranlı generalin İstanbul’da kaçırıldığı ve kendisinden hâlâ haber alınamadığı. İstihbarat tarihine geçecek bu olayda Trük istihbarat birimlerinin ne tür bir rol oynadığı da hâlâ bilinmiyor.

Şimdi istihbarat tarihine geçecek, romanlara konu olacak yeni bir olay daha var karşımızda. Yine Türkiye’de, yine İran’a karşı ve yine CIA, Mossad şüphesiyle. Yine Türk istihbaratının rolü tartışmasıyla. Ve özellikle son zamanlarda ciddi tartışmaların merkezinde olan Trabzon’da…

Eski Doğu Bloku ülkelerinden birinden kalkan, (Varşova ya da Prag olabileceği iddia ediliyor) Atina’ya uğrayan, Ankara’ya gelen, burada iki gün kalan sonra Trabzon’a giden oradan İran’ın Tebriz kentine havalanan Sky Arrow T600 tipi iki kişilik bir uçak Trabzon’dan havalandıktan bir süre sonra bilinmeyen bir nedenle “düşürülüyor.” İngiliz pilot ve Pakistanlı “general” ölüyor.

Bilmece burada başlıyor. Uçağın, general olan yolcusunun izlendiği, Trabzon’da kaldıkları süre içinde yaptıkları 90 telefon konuşmasının dinlendiği ortaya çıkıyor. Uçaktaki çok kıymetli yolcunun Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in emir subayı ve eski pilotu olması kafaları daha da karıştırıyor? Doğu Avrupa’dan, yakın başkentlere uğrayarak gelen ve İran’a gidecek olan Müşerref’in emir subayı izleniyor ve uçağı düşürülüyor. Bundan daha heyecanlı hikaye mi olur!

İddialar şöyle: Uçak nükleer kaçakçılık için kullanılıyordu. Pakistanlı general İran’a nükleer sırlar taşıyordu. İran nükleer santrallerinin çalışması için gereken “chip”leri götürüyordu. Pakistan’dan İran’a nükleer teknoloji transferi yapılıyordu.

İzlenen uçak, İran hava sahasına yaklaşması ile izleyenler tarafından düşürülüyor. Hangi yöntemle? Bu şimdilik bilinmiyor? Kim düşürdü? CIA ve Mossad. Hatta Rusya’nın da desteğiyle. Hatta Türk istihbaratının işbirliği ile… Tabii henüz netleşmemiş cevaplar bunlar.

İranlı general aynı amaçla kaçırıldı. Pakistanlı general aynı amaçla öldürüldü. Türkiye toprakları ve hava sahası aynı şekilde kullanıldı. CIA ve Mossad aynı şekilde istediğini yapmaya devam ediyor.

Peki uçak izlenmesine rağmen, havaalanlarında beklemesine rağmen, Atina ya da Ankara’da neden kontrol altına alınmadı? Ankara’da iki gün kaldı, neden bir şey yapılmadı? Daha sorulacak çok soru var ve bunları sormaya devam edeceğiz.

İran’a karşı savaş Türkiye topraklarında uzunca bir süredir devam ediyor. Edecek ve bu savaş tırmanacak da. İran-Irak-Kuzey Irak eksenindeki bu savaş, hep böyle istihbarat operasyonlarıyla kalmayacak. Ve Trabzon’a bir kez daha dikkat etmek gerekiyor.
______________

Hv.Svn. Kd. Er
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu