Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.12.2009, 20:07 (UTC)    
Mesaj konusu: Türkiye sanal savaşa hazırlanıyor


Savunma ve güvenlikte bilişim teknolojilerindeki önemli teknolojileri bünyesine katarak bölgesinde etkin bir savunma sanayii kurulmasına önemli katkı sağlayan Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), sahip olduğu bu savunma potansiyelini sayısal ortamda yapacağı savaşla sergileyecek.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye için olası tehditlerin, çözüm yollarının ve fırsatların da tartışılarak değerlendirileceği ve ortak akıl oluşturulmasını amaçlayan Sayısal Ortamda Savaş Sempozyomu (SAS 2009) 10 Aralık 2009 tarihinde Savunma Sanayii Müsteşarlığında yapılacak.

Sempozyom, Savunma Sanayii Derneği (SAD) ve SSM işbirliğince gerçekleştirilecek.

SAYISAL SAVAŞIN ÖNEMİ VE ESTONYA ÖRNEĞİ

Savunma Sanayii Müsteşarlığından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada da sayısal savaş alanında yapılacak sempozyumun önemine vurgu yapıldı.

2007'de Estonya bilgi sistemlerine, 2008 yılında Gürcistan bilgi sistemlerine Rus bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen eşgüdümlü saldırıların ardından, çeşitli ülkeler ve NATO sayısal ortamda savaşı öncelikleri arasına aldığı hatırlatıldı. Bu konudaki bilimsel etkinlikler artmış ve sayısal ortamda savaş ile ilgili önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekilirken bu na örnek olarak da Estonya;da NATO Sayısal Ortam Savunması Mükemmeliyet Merkezinin açıldığı gösterildi.

Çok sayıda kamu ve özel savunma sanayi firmasının katılması beklenen sempozyumda, Türkiye için olası tehditlerin, çözüm yollarının ve fırsatlar tartışılacak ve bu konuda ortak bir değerlendirme yapılarak fikir birliği oluşturulması da amaçlanıyor.

______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Mesaj01.12.2009, 20:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sanal Savaş Vovv Smile
Mesaj01.12.2009, 22:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

desingxxkod yazmış:
Sanal Savaş Vovv Smile

Laughing
______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu