Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj02.12.2009, 17:32 (UTC)    
Mesaj konusu: Sandbox Hakkında

Sizin internet siteniz haksız yere fazla üst sıralara çıkmaya başladığı için arama motorunuz google arka sayfalara atar. Sonra bir bakmışsınız ki futbolcu resimleri kelimesinde birinci sırada yer alırken üçüncü sayfalara düşmüşsünüzdür. Bu da google banı gibi kötüdür. Hitleriniz 10 bin 15 binken 300-, 400 ‘e kadar düşebilir.Ne demiştik. Arama motorları internet sitelerin hitlerinin %95′ini oluşturur. Örneğin futbolcu resimlerine bakacaksınız. Futbolcu resimleri kelimesini google da yazsanız birinci sıradaki siteye mi girersiniz yoksa üç ve dördüncü sayfalara tıklayıp da orada ki sitelere mi girersiniz?

Backlinkin sınırı nedir derseniz yoktur ama en çok dikkat etmeniz gereken şey. İvmenizin sabit olmasıdır. Haftada bir webmaster forum‘una girer ve link değişimi konusunda mesajınızı açarsınz. Sadece 5 link alınacaktır dersiniz ve her hafta sadece 5 backlink alırsınız. Böylece bir anda backlinkiniz uçmadığı gibi yavaş yavaş artış da google’ın hoşuna gidecektir.Ayrıca bir sayfada 50 den fazla başka siteyi önermeniz de google’ın hoşuna gitmez.Seo’ya aykuru faktörlerden biridir.

Fakat link değişiminde dikkat etmemiz gereken şeylerde vardır tabiiki. Kesinlikle link değişimi yapacağınız sitenin page rankına bakmayın. Önemli olan o sitenin backlink değeri ve kategorisidir. Kategoriden bahsedersek; endüstri mühendisliğiyle ilgili bir siteniz varsa gidip pagerank’ı 7 olan e-ticaret sitesinden link almak yerine pagerankı 4 olan endüstri mühendisliğiyle ilgili bir siteden link alın. Ya da ana sayfası pagerank 6 olan bir sitenin ana sayfasından link almak yerine endüstri mühendisliğini açıklayan Pr 3′lük sayfasından link alınız.Pagerankı 5 olan ve 20 backlinki olan site yerine pagerankı 1 olan ve 500 backlinki olan ve sizin kategorinizde olan siteler tercih edilmelidir. Böylece az backlinkle fazla iş yapmanın yanında pagerank değerinizide düşündüğünüzden fazla rakama ulaştırabilirsiniz.Backlink’in bu önemi neden derseniz, size link verecek olan 500 backlink sahibi olan siteyi düşünün. Her 500 sitenin de bir o kadar backlinki olsa. Sonra o sitelerinde 500′er diye düşünün. Böylece sitenizin bir numaralı referansı dışında iki ve üç numaralı referansları da olacaktır. Böylece ciddi bir referansımız olacaktır. Babamın babası, babamın babası.. gibisinden Adem ve Havva’ya ulaşmaktır bu Wink
______________
KingCss: Bedava Link Alıyoruz Exclamation Sende Linkini Ekleticeksen Tıkla Exclamation
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu