Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj06.12.2009, 15:25 (UTC)    
Mesaj konusu: www-Kral.tr.gg Bilgi Paylaşım Merkezi

www-Kral.tr.gg İle Paylaşım Merkezi

Bilgi Paylaşımı Yapılıcak.
Mesaj06.12.2009, 15:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

www-Kral.tr.gg V3 Tasarımı




Tasarım Ü.
Kod:
<script type=text/javascript language=javascript src=http://www.adhood.com/adserver/ad.php?zid=126470></script>
<div id="design"> <div id="top"> <div class="sponsor">Sponsorlar</div>
<div class="reklam">reklam</div>
<div class="ustmenu">üst menu</div>
<div class="yazialani">


Tasarım A.
Kod:
</div>
</div>
</div>
<div id="alts">
</div>


Css
Kod:
h1#title{display: none;}
h2#title span {display: none;}
div.header{display: none;}
li.nav_element{
list-style-type: none;}
li.nav_element{display: none;}
* {padding: 0; margin:0}

 body {
margin-left: auto;
margin-right: auto;
background: url(http://www.backgroundlabs.com/backgrounds/226.jpg);
text-align: center;
}

#design {
width: 1024px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
text-align: left;
}

#top{
margin-left: auto; margin-right: auto;
background: url(http://img.webme.com/pic/w/www-kral/tasarim_01.png);
width: 1024px;
height: 276px;
float: left;
}

.sponsor {
width:335px;
height:65px;
padding: 50px 0 0 575px;
float: center;
}

.reklam {
width:450px;
padding: 25px 0 0 15px;
float: left;
}

.ustmenu {
width:880px;
padding: 35px 0 0 20px;
float: left;
}

#icerik {
margin-left: auto; margin-right: auto;
background: url(http://img.webme.com/pic/w/www-kral/tasarim_02.png);
float: left; overflow:hidden ;
}

#icontent {
width: 1024px;
padding: 0 0 0 5px; overflow:hidden ;
float: left;
}

.sagmenu {
width: 200px;
padding:4px 0 0 15px;
float: left; overflow: hidden;
text-align: justify;
}

.yazialani {
width: 760px;
padding: 0 0 0 15px;
float: left;
overflow: hidden;
}

#alts{
margin-left: auto; margin-right: auto;
background: url(http://img.webme.com/pic/w/www-kral/tasarim_03.png);
width: 1024px;
height: 166px; float: left; }
Mesaj06.12.2009, 15:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Css Kodlama
Css tasarım aslında kolaydır tasarım çizerken özgün olun ve başka tasarıma benzetmeye çalışmayın.Kodlamaya gelince ilk kez kodluyorsan bir kalıp kullan bölümleri fazla pading ayarları ile oynayarak öğren.Ben nasılmı öğrendim?Ben de size söylediğim gibi öğrendim.Aşağıda Bazı tiyolar vericem;
Css Kodu tiyosu:


#ana { }Ana katman

margin-left: auto; margin-right: auto;

background: url(Ana KatmanResim urlsi); width: 1024px; }Resim Genişliği
height: 276px; }Resim Yüksekliği

float: left; } Ana Katmandaki İçeriğin Ne Tarafta Olacağını Belirler. left=sol right=sağ center=orta }



.alt { width:335px; }Resim Genişliği

height:65px; }Resim Yüksekliği

padding: 5px 0 0 1px; }5 olan yukarıdan aşağı ayarı }1 Olan belirttiğiniz kısımın karşısına göre ayarıdır float: center; } Ana Katmandaki İçeriğin Ne Tarafta Olacağını Belirler. left=sol right=sağ center=orta
}





Tasarım Üstü Tiyosu



<div id="ana"> }Ana Katmanın div kodu

<div class="alt">alt bölüm içeriği</div> }

<div class="alt">alt bölüm içeriği</div>

kodunu ana katman </div> ile kapatılmadan koyulması gerekir.
</div>

Tasarım altı Tiyosu:



Tasarım üstünde </div> kodu ile kapatılmamış katmanlar bu kısında kapatılır ve yazının altındaki katmanlar yazılır


</div>

</div>

</div>

<div id="alt katman">

</div>
Mesaj06.12.2009, 15:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

adhood reklamlarınıda içine gizlemişsin ama neyse güzel
______________
http://devtoplist.tr.gg http://bilisim-bilgi.tr.gg http://sitemiz-alacam.tr.gg

Mesaj06.12.2009, 15:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

Evet arkadaşlar belkide bunu daha önce hiç bir yerde görmediniz duymadınız..

Bildiğiniz üzere bedava-sitemin editöründe ufak bir kaç değişklik oldu...Değişiklilerden biride editördeki "Biçem" özelliğini genişletilmesiydi.Yabancı bir sitede çok güzel bir kod alanı gördüm az inceledim bunu yaparım zaten basit dedim.Hatta benimde çok basit bir kod alanım vardı.Ama sürekli <p class="kodalan"></p> yazmaktan bıktım ve bunu geliştirmeliyim diye düşündüm...

Sonra bu Biçem özelliği gözüme çarptı.Bir yazı yazıp denedim Kaynaktan baktığımda yazının <code></code> içine alındığını gördüm ve bende bir ışık parladı!

Yazdğım css koduna code sınıfını verdim ve kadeyttim.Ardıdan bir metin yazıp Biçem menüsünden codeye basıp o metne Code özelliğini kazandırdım.Yani metin<code></code> içine alınmış oldu.Sonra kaydettim ve sonuç ise sürekli <p class... yazmaktan uazandığım şeyi sadece tek bir tuşla yapmış oldum.Ve o kadar kolay geliyor bunu code, bilgi ve dikkat olarak 3 özellikten yapmaya karar verdim.Biçem menüsünden resimde gösterdiğim 3ünü kullanarak



Typewriter >> Bilgi
Computer Code >> Kod alanı
Keyboard Phrase >> Dikkat


diye yaptım ve bana çok kolaylık sağlamaya başladı.
gördüğünüz bunu css ve bedava-sitem in ufak görünen bir özelliği sayesinde bir tıkla yapmaya başladım...

tasarım altına veya üstüne ekleyin

<style type=text/css>tt { margin : 4px 8px; padding : 13px; text-align : left; display : block; overflow : auto; font : 500 1em/1.5em "Lucida Sans Unicode", "Lucida Grande"; background: #e2ecee url(http://img.webme.com/pic/w/www-kral/bilgikbd.png) right bottom no-repeat; border : 1px dashed #000000; } code { margin : 4px 8px; padding : 13px; text-align : left; display : block; overflow : auto; font : 500 1em/1.5em "Lucida Sans Unicode", "Lucida Grande"; background: #ffcc66 url(http://img.webme.com/pic/w/www-kral/kodkbd.png) right bottom no-repeat; border : 1px dashed #000000; } kbd { margin : 4px 8px; padding : 13px; text-align : left; display : block; overflow : auto; font : 500 1em/1.5em "Lucida Sans Unicode", "Lucida Grande"; background: #ff6633 url(http://img.webme.com/pic/w/www-kral/uyarikbd.png) right bottom no-repeat; border : 1px dashed #000000; } </style>
Mesaj06.12.2009, 17:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj08.12.2009, 14:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

yorum yokmu
Mesaj08.12.2009, 14:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

sagul kanka
______________
Mesaj09.12.2009, 11:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

PS'Yi İndirdim Kanka..

Orjinal Mi Yani CD'Den Yüklemiş Gibi Mi Bu ?

______________
Mesaj09.12.2009, 11:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sürünmeyin C3 İle

Alın Size CS4 Original Full.
Buraya Tıkla İndir
______________
KingCss: Bedava Link Alıyoruz Exclamation Sende Linkini Ekleticeksen Tıkla Exclamation
Mesaj09.12.2009, 11:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

kingcss yazmış:
Sürünmeyin C3 İle

Alın Size CS4 Original Full.
Buraya Tıkla İndir



Kaç MB Kanka Bu ?
______________
Mesaj09.12.2009, 14:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

designxxkod yazmış:
PS'Yi İndirdim Kanka..

Orjinal Mi Yani CD'Den Yüklemiş Gibi Mi Bu ?
Orjinal ağa
Mesaj09.12.2009, 14:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

designxxkod yazmış:
kingcss yazmış:
Sürünmeyin C3 İle

Alın Size CS4 Original Full.
Buraya Tıkla İndir



Kaç MB Kanka Bu ?


50400 KB
MB Ye sen çevrirsin Mr. Green
Mesaj09.12.2009, 15:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

hitrehberi yazmış:
designxxkod yazmış:
kingcss yazmış:
Sürünmeyin C3 İle

Alın Size CS4 Original Full.
Buraya Tıkla İndir



Kaç MB Kanka Bu ?


50400 KB
MB Ye sen çevrirsin Mr. Green



50 MB Mi Oluyo Mr. Green
Mesaj09.12.2009, 15:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

xxkodhavadurumu yazmış:
hitrehberi yazmış:
designxxkod yazmış:
kingcss yazmış:
Sürünmeyin C3 İle

Alın Size CS4 Original Full.
Buraya Tıkla İndir



Kaç MB Kanka Bu ?


50400 KB
MB Ye sen çevrirsin Mr. Green



50 MB Mi Oluyo Mr. Green


Kanka galiba öyle birşey oluyor Mr. Green
Çevirici hesap makinesi yokmu Very Happy
______________
KingCss: Bedava Link Alıyoruz Exclamation Sende Linkini Ekleticeksen Tıkla Exclamation
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu