Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj11.12.2009, 07:51 (UTC)    
Mesaj konusu: YÖK'ten Yeni Katsayı Açıklaması

YÖK katsayı kararı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı...

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Danıştay 8. Daire'sinin, Kurulun 21.07.2009 tarih ve 14 sayılı kararının, 3, 4 ve 5. maddeleriyle ilgili olarak verdiği yürütmeyi durdurma kararı üzerine bugün yapılan Genel Kurul toplantısında, kararın gerekçeleri ve bundan sonra izlenecek yöntem üzerinde müzakerelerde bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, yükseköğretime girişe ilişkin olarak oluşturulan ve birçok yenilik getiren yeni sistemin temel unsurları üzerinde hukuki yönden bir tartışma bulunmadığı belirtildi. Yürütmesi durdurulan kararların, yerleştirme puanlarının hesaplanmasına yönelik 3, 4 ve 5. maddelere yönelik olduğu hatırlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Ancak, 1998 yılında başlatılan ve yapılan değişikliklerle en son olarak 2009 yılında kullanılan Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı'nın hesaplanmasındaki 0.3 ve 0.8 şeklindeki farklı katsayı uygulamasına geri dönüş artık söz konusu değil. Genel Kurul'da yapılan değerlendirmeler sonucunda, sınav takviminin aksamaması ve öğrenciler ile ailelerinin yargı kararı sonucunda içine düştükleri belirsizlik ortamına son vermek için, 17.12.2009 tarihinde yapılacak olan Genel Kurul toplantısında yürütmesi durdurulan söz konusu maddeler yerine yeni bir düzenleme yapılmasına karar verilmiştir. Yükseköğretim Kurulu, yerleştirme puanının hesaplanmasına ilişkin alacağı yeni kararlarında da 2547 Sayılı Kanunun 45. maddesi çerçevesinde merkezi sınavla ölçülen kişisel başarıyı esas alacağını kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Alıntı:
@aratr.net.tc
______________
bedava reklamını yaptırmak isteyenler ö.m başvursun,Örnek başvuru
Site adı : www.siten.adı.tr.gg
Anahtar kelimeleriniz : para kazan,üye başı 4tl kazan,mail adresinden para kazan,internette sörf yap para kazan
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu