Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.02.2010, 21:18 (UTC)    
Mesaj konusu: 4. sınıf kitabında harita rezaleti

http://img5.mynet.com/ha5/h/harita-kitap.jpg
http://img5.mynet.com/ha5/h/harita-kitap2.jpg
TUBİGEM tarafından hazırlanan ilköğretim 4. sınıf kitabında Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'Kürdistan' olarak gösterildi.
Konya'da özel bir yayın kuruluşu olan TUBİGEM tarafından hazırlanan ve ilköğretim öğrencilerinin kullanımına sunulan ilköğretim 4. sınıf TEMA-TEST isimli soru kitapçığının 15.'inci sorusunda Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'Kürdistan' olarak gösterildi.

TÜBİGEM (Test Üretim ve Bilgi Geliştirme Merkezi) Yayın Grubu tarafından Türkçe-Matematik- Sosyal Bilgiler ile Fen ve Teknoloji konularının yer aldığı yaprak test olarak hazırlanarak basılan kitabın 118’inci sayfasında yer alan Sosyal Bilgiler 6’ncı testin 15’inci sorusunda ‘Şehirlerin, bölgelerin, ülkelerin sınırlarını gösteren haritalara ne ad verilir?’ sorusu yer verildi. Cevap seçeneklerinde harita şekillerinin isimleri yer alırken, sorunun hemen yanındaki resimde verilen haritada, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi ‘Kürdistan’ olarak gösterildi. Okullarda bazı öğretmenlerin bu testleri incelemeden çocuklara dağıttığı ve bu sorulardan sınav yaptığı ileri sürüldü.

TAVSİYE KARARI YOK

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okullara dışarıdan yayın sokulmaması konusunda öğretmenleri defalarca uyarıldıklarını söyledi. Şahin, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın hangi ders araçlarının ve ders materyallerinin kullanılacağı ile ilgili esasları bellidir. Her eğitim öğretim yılı başında okul müdürlerimize, yöneticilerimize, öğretmenlerimize bu genelgeler hatırlatılır. Normal müfredatın ve kitapların dışında her türlü süreli veya süresiz yayın, basım veya dergi aldırılmamaları istenir. Söz konusu test kitabı ile ilgili olarak eğer bir ihmal varsa, kurallara uyulmayan bir çalışma yapılmışsa araştırma inceleme sonucu ortaya çıkacak. Bilgilerin yanlış olduğu herhangi bir kasıt olup olmadığı da bu inceleme ile belirlenecek” dedi.

Şahin, soru kitapçığıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun herhangi bir tavsiye kararı olmadığını da söyledi.

YAYINCI: ÖZÜR DİLERİZ

Test kitabını hazırlayan TÜBİGEM Yayın Grubu Yetkililerinden Akın Yüksel de açıklama yaparak, “Tema Test-4 isimli yaprak testimizde sehven basılmış olan harita dizgi esnasında çok küçük boyutta olması itibarı ile gözden kaçmış bir haritadır. Testteki bu soruya çoklu zeka kuramına uygun olması açısından harita internetten indirilerek, konmuş ancak bu kusur çalışanlarımız ve öğretmenlerimiz tarafından çok küçük olması itibarı ile fark edilememiştir. Bu olay duyarlı bir velimiz tarafından üç gün önce bildirilmiş, yapılan incelemede haritanın büyütüldüğünde bu kusur fark edilerek gerekli önlemler alınarak dağıtımı durdurulmuştur. Biz firma olarak milletimizin örf, adet, birlik ve beraberliğini savunan kişi ve çalışanlarız. Türk milletinden özür diler, konuyu yüce Türk milletinin taktirlerine sunarız” dedi.

Kaynak:Mynet
Mesaj13.02.2010, 08:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

Evet haberlerdede gösterdi ama basımı yapan şirketin bi adamı özür diledi
______________
Yakında hizmetinizde
Mesaj13.02.2010, 09:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

enterpress yazmış:
Evet haberlerdede gösterdi ama basımı yapan şirketin bi adamı özür diledi

Yapın sonra özür dileyin.Ne güzel dünya Smile
______________
.fear{display:none;}
Mesaj13.02.2010, 10:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu olay bu kadar basit olamaz ... Nasıl oluyorda görmezden geliniyor defalarca kontrol edildikten sonra yayına sürülen bu dergiler...[/b]
______________
Mesaj14.02.2010, 22:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

O harita onlarda ne geziyorda, yanlışlıkla kitaba giriyor?
Mesaj14.02.2010, 22:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

oyundm yazmış:
O harita onlarda ne geziyorda, yanlışlıkla kitaba giriyor?


Anlatmaya gerek yok sanırım biliyoruz cevabı Wink

Sorumsuzluk işte...

MEB'in hatası olarak kabul ediyrum bunu...Bu herhangi bi şirketin hatası olabilir.Ama hata denilip geçilcek kadar da 4 harflik bi topak değil bu...

YAZIK kelamından başka bşey syleyemeyeceğiz sanırım artık :/

Hersefrinde "1 Yazık"daha ekleniyor Sözluğe...
______________
Ve sonunda 3.Yıl Etkinlikleri 2 Ay öncesinden büyük bir yarışmayla başladı...


Ayrıntılı bilgi : http://byqraphix.tr.gg/3-.-Y%26%23305%3Bl-Etkinlikleri.htm
Mesaj15.02.2010, 07:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu devletten herşey beklenir.
______________

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde
Mesaj15.02.2010, 09:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ben artık bu saatten sonra şaşırmam böyle şeylere..

Yazıkk diyorum başka da birşey demek istemiyorum yoksa argo laf çıkacak agzımdan..
Evil or Very Mad
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu