Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj26.02.2010, 21:56 (UTC)    
Mesaj konusu: Arama motorlarının botları neleri sever neleri sevmez?

Arama Motoru Botlarının Sevdikleri ve Sevmedikleri


Arama motorlarının botları neleri sever neleri sevmez?

1- Özgün İçerik
Botlar sitenize geldiğinde hemen işe başlarlar. Ve ilk öne çıkan durum da özgünlüktür. Sitenizin içeriği ne kadar özgün ise bot o kadar sever sitenizi. Eğer sitenizin tamamı bu şekilde özgün içeriklerden oluşuyorsa bot sitenize artı puan verecektir.

2- Düzenli İçerik Girişi
Bu düzenli kelimesinden her dakika başında 1 yazı şeklinde bir anlam çıkarmayın sakın. Her gün düzenli olarak içerik girerseniz siteye botlar sitenizden çıkmak istemeyecektir. Çünkü her girdiklerinde yeni bir içerik olacak ve hemen onu indexleyeceklerdir.

3- Kırık Linkler
Botlar tabiki kırık linkleri sevmez. Çünkü sayfadan çıkış yolu bulamaz. Bu da botun hoşuna gitmeyecek bir durumdur. Sitenizdeki kırık linkleri en kısa sürede düzeltmeniz sizin yararınıza olacaktır.

4- Sayfalarınızın Büyüklüğü ve Yüklenme Süresi
Sitenizin ana sayfasının ve alt sayfalarının büyüklüğü ne kadar artarsa botların işi o kadar zorlaşacağından, botların sitenize olan ilgisi azalır. Sayfalar büyüdükçe geç yükleneceğinden yavaşlığı hiç sevmez botlar. En hızlısı ve en küçüğü onlar için süperdir.

5- Kaliteli Backlink
Sitenizden daha iyi bir başka siteden alacağınız backlinkler botların sitenize güven duymasını sağlayacaktır. Pagerank değeri, alexa sıralaması iyi olan botların hiç çıkmadığı bir siteden backlink almanız demek botların gözünde çok önemli yerlere gelmeniz demektir. Ne kadar kaliteli backlink alırsanız, botlardan o kadar çok ilgi görür siteniz.

6- Uygun Metatag Kullanımı
İçeriğinize uygun şekilde, abartmadan, metataglara içeriğinizdeki önemli kelimeleri ekleyin. Bunlar sayesinde botlar sayfadaki içeriğin ana konularını anlar ve buna göre indexlemesini yapar. Hem de kendisine yardımcı olduğunuz için yine artı puan alırsınız. Ama kesinlikle spam keywordlerle doldurmayın metatagları. Böyle yaparsanız botlar sitenizi spam olarak göreceğinden arama motorundan banlanabilirsiniz.
Mesaj12.06.2010, 10:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel Paylaşım

Tskler

______________
Mesaj14.06.2010, 11:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

Tsk!
Mesaj18.06.2010, 20:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

tşkkürler
______________


Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu