Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.04.2010, 13:37 (UTC)    
Mesaj konusu: Live Wave 4 : İlk izlenimler

Yeni Windows Live 2010, diğer adıyla Live Wave 4, yavaş yavaş son şeklini alırken Windows Live'in yeni betası en başta Facebook olmak üzere, Messenger üzerinden sosyal ağlarla bağlantı kurma amacını taşıyor. Bu yeni sürümde artık ilgili sitelere girmeye gerek kalmadan, Messenger'da açılan ayrı bir pencerede saniyeler içinde bu tür ağlara bağlanabilecek, arkadaşlarınızla ilgili durum değişimlerini, fotoğrafları ve mesajlarınızı okuyabileceksiniz.

Windows Live 2010Messenger'a entegre Facebook
Microsoft bir diğer yeniliği ise MSN anasayfası ve Windows Live Mail'deki bağlantılara getirmiş. Mavi renkli "f" butonuna bastığınızda Messenger'a entegre yeni bir pencerede Facebook hesabınız açılıyor ve Messenger iletileriniz sitede de yayınlanabiliyor. Ayrıca arkadaş listenizi düzenleyebiliyor, fotoğraflara bakabiliyor ve özel mesajlar yazabiliyorsunuz. Twitter veya Wordpress arayüzü arayanlar için ise "Daha fazla hizmete bağlan" (Connect more services) butonu şimdilik sadece Live anasayfasında bulunmakta.

Küçük ama kayda değer yenilikler
Beta versiyondaki diğer yenilikler pek önemli görünmese de, oldukça hoş diyebiliriz: Messenger başlangıç sayfasında artık "Sosyal ağlar" ve "Arkadaşlar" görünümleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Profil resminizin yanında bulunan bir konuşma balonu aracılığı ile de düşüncelerinizi, fotoğraflarınızı veya bağlantılarınızı tıpkı Facebook'daki gibi tüm dünya ile paylaşabiliyor, ayrıca "sosyal ağlar" görünümünde de arkadaşlarınızın iletilerini ve olay bildirimlerini görebiliyorsunuz.

Windows Live 2010Dosya gönderimi artık daha kolay
Diskinizdeki dosyalarınızı arkadaşlarınıza paylaşmak yeni bir buton sayesinde çok daha kolay ve Messenger artık Windows Live'deki çevrimiçi dosya alanınıza da erişebiliyor. Ayrıca Microsoft tarafından bu 10. Versiyona daha fazla kişiselleştirmeye imkan veren birçok duvar kağıdı ve tema eklendi. Bunlara ek olarak Windows 7 görev çubuğu önizlemesinde durumunuzu çabucak değiştirebilmeniz için 4 ayrı renkte buton bulunuyor.


Diğer Windows Live araçları: Youtube videolarını dönüştürebilen bir Movie Maker
Movie Maker da sosyal medyaya göre yeniden düzenlendi. Artık Facebook ve Youtube'da bulunan videoları dönüştürebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz. Live Writer ise yazılar yazan ve birçok siteye yükeyen blog yazarları için yeniden dizayn edilmiş. Benzer "Yayınla" butonu yeniden gözden geçirilen Live Fotoğraf Galerisi'nde de bulunuyor ve Live Mail ile de Microsoft ücretsiz bir e-posta istemcisi sunmaya devam ediyor.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu