Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj11.04.2010, 10:48 (UTC)    
Mesaj konusu: Microsoft ve Google el ele verdi!

Microsoft ve Google, Birleşmiş Milletler online gizlilik ilkesi yasasını basitleştirmek ve geliştirmek için güçlerini birleştirdi.

İki büyük rakip ve 20 değişik teknoloji firması 1986'da yazılmış olan bu kanunu geliştirmek için kolları sıvadı. Yasa sayesinde devlet yetkilileri, ip adreslerine bakabiliyor, arama sonuçlarını sorgulayabiliyor ve kullanıcının mobil GPS'inden yerini tespit edebiliyor.

Microsoft'un açıklamasına göre, internet kullanıcılarının %90'ı internetteki özel bilgilerinin guvenliğinden şüphe duyuyor.

Firmaların ortak isteği ise devlet yetkililerinin IP adresine ya da internetten kim neyi aramış diye bakabilmeden önce mahkeme kararı çıkartmaları. Birleşmenin amacının, kanun kuvvetlerini engellemek değil, gizlilik ve kanunlar arasında daha dengeli bir ortam hazırlamak olduğu belirtiliyor.
Mesaj11.04.2010, 10:51 (UTC)    
Mesaj konusu: Firefox 3.6.4 ve Lorentz geliyor

Firefox 'un yapımcısı Mozilla, Firefox Lorentz'in test sürümünü yayınladı.

Firefox 3.6.4 sürümünün adı Lorentz; en önemli özelliği Flash, Silverlight ve Java çökmelerinden etkilenmeyecek şekilde tasarlanmış olması.

Tarayıcı bunuOOPP ile başarıyor; yani Out of Process Pulg-ins. Bunun anlamı, eklentilerin Firefox ile entegre değil, ayrık olarak çalıştırılması. Bu sayede Flash çökmelerinden yakınan kullanıcılar rahat bir nefes alabilecekler.

Bu özellikler Firefox'un 4.0 sürümünde birleşerek tarayıcının yeniden doğuşunda önemli bir rol oynayacak.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu